Šta je novo?

Olympus E-PL3 ili Sony NEX

radebojic

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2006
Poena
330
Planiram da se ponovim fotoaparatom i naleteh povoljno na Olympus E-PL3 sa objektivima 14-42mm i 40-150mm u paketu, sto mi se ucinilo kao dobra kupovina. Inace merkam odavno Sony NEX 5r ili 6 ali finansije za sada nikako ne dozvoljavaju.
Interesuje me vase misljenje, 4/3 vs APS-C, Truepic VI vs Bionz, Sony objektivi vs objektivi za Oly tehnicki, kao i da li postoji dramaticna razlika u kvalitetu fotografija. Svestan sam da je Oly malo stariji, ali da li se isplati kupiti ovaj aparat sa dva objektiva ili cekati ko zna koliko i kupiti Sony NEX a zatim i neki objektiv za njega. Da li je Sony daje daleko kvalitetnije fotografije da bih platio vise?

Inace nekako sam vezan za Olympus brand, imam vec 7 godina SP320 kompakt sa manuelnim kontrolama i vrlo sam zadovoljan kvalitetom, ostrinom i bojama, jedino sto mi smeta je spor procesor pri RAW fotkanju.

Po memi bolje je da uzmeš Olympus, kako zbog cene tako i zbog proverenog kvaliteta Olympus aparata.

Tačno je da Sony ima bolji senzor ali je cena dosta viša, tako da time sam sve rekao.

Sony NEX je moja preporuka sto se tice kvaliteta fotografije, to je valjda odmah jasno kad se udje u bilo kako ozbiljnije analiziranje.
m4/3 realno ima vise objektiva kao sistem ali Sony tu polako hvata prikljucak... uostalom Olympus ce za koju godinu biti preuzet od Sonyja pa zakljuci sam dalje! ;)

Danas sam malo uporedjivao fotke i mislim da ste potpuno u pravu. Kvalitet NEX-a je stvarno zavidan. Jedino sto cu morati da sacekam da skupim jos love. Ovaj Olympus mi se ucinio kao solidna opcija za neki predDSLR period po dobroj ceni, ali izgleda da ipak vredi cekati NEX.

Nazad
Vrh Dno