Šta je novo?

Olimpys SP-600uz.

Panco

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
Uzeo bih novi aparat,ovaj mi se dopada zbog zuma od15x,i nov je model od ove god,snima u i hd formatu 720,a i zgodno je na rate u merkatoru,neko iskusniji kad bi ga prokomentarisao pa da se odlucim.

Shta konkretno pitash u vezi njega ? Aparat sa tolikim zumom i tako malim senzorom ne moze da bude nishta bolji od proseka, a pogotovo kada je u pitanju Olympus koji odavno nije napravio vanprosechni aparat te klase. Najbolje bi bilo da kazesh koji je izbor aparata u toj prodavnici gde planirash da kupish, sigurno ima bolji model za iste pare...

Poslednja izmena:
@driver, nisi ti skoro bio u merkatoru ja bih rekao |)

@panco, ako si se nadao korisnom odgovoru, trebao si naci neku drugu marku, a ne olympus, jer po driveru olympus nista ne valja i sve zaposlene treba otpustiti, fabriku spaliti, a onu gomilu patenata koje drze ostaviti u public domain |>>>
Realno model je nov i ne vidim da ga je iko igde opisao... no po cenovnoj klasi udara na najjeftinije uz modele, tako da ni ja ne ocekujem neki spektakl od njega...

Posto je uopste aparat? Da li si bas jako vezan za merkator i njihovu karticu? Jel ti stvarno treba >10x zoom? Mislim ja ni sa 10x zoomom nisam bas puno slikao, na punoj daljini...
Bolje pitaj gde i sta da kupis za xxx para i tu i tu namenu, onda driver moze da se raspise pa da ti objasni sta je dobro za tebe, jer on to najbolje zna |)

Tnx na intersovanju,pre svega me zainteresovao zbog tolikog zuma koji ne znam kada bih koristio osim za fotke na putovanjima ,tj kao zamena za sadasnji nikon sa trostrukim zumom.Nisu mi ambicije za napredovanje u foto pravcu,znaci obican korisnik ,cena mu je 26000 a nisam uspeo nigde da nadjem review posto je izasao ovog ili proslog meseca na trziste pa sam zato i postavio pitanje,driver mi je skrenuo paznju na velicinu cipa na sta ne bih ni obratio paznju u specifikaciji.U ponudi imaju i onaj nikon l100 za koji sam video sta je receno pa sam i odustao.Sledeci rang cena koji se nudi u merkatoru je ~50000 sto otpada...

@driver, nisi ti skoro bio u merkatoru ja bih rekao |)

Ne razumem shta si hteo da kazesh ?

@panco, ako si se nadao korisnom odgovoru, trebao si naci neku drugu marku, a ne olympus, jer po driveru olympus nista ne valja i sve zaposlene treba otpustiti, fabriku spaliti, a onu gomilu patenata koje drze ostaviti u public domain |>>>
Realno model je nov i ne vidim da ga je iko igde opisao... no po cenovnoj klasi udara na najjeftinije uz modele, tako da ni ja ne ocekujem neki spektakl od njega...

Cek, znachi Olympus je u nekoj klasi bolji od Canona, Fujija, Sonyja, Panasonica ? :)

Poslednja izmena:
Ne razumem shta si hteo da kazesh ?

Hteo sam da kazem da u merkatoru ispod 10 modela fotoaparata i da od toga veci broj budu modeli stari 2 godine koji su nakupili sloj prasine od par mm... tu bas da ima nesto po tvom ukusu verovatno i nema, a kako si ti postavio pitanje ispada da u merkatoru ima 100 modela pa moze covek da bira i bira...

Apropo izbora, ja u ns jos uvek nisam uspeo da kupim f70exr i sad mogu da biram da ga narucim post expressom, narucim u radnji (sto je otprilike isto) ili se odvozam do bg (pre toga obavezno proverim jer ga stvarno ima).

Covek je to pitao u prvoj poruci... no razumem ja tebe, cim si video olympus doslo ti do suzenja vidnog polja, pa ostalo nisi ni citao |>>

A ti ochigledno josh uvek imash onog olympusa iz 2002. godine, nikako da ukapirash da se mnogo toga promenilo od tada :d

Naravno da sam video shta je rekao, a tebi se zamrachilo shto ti diram Olympusa pa nisi ni video da sam ga pitao koji je izbor aparata tu gde kupuje pa da odaberemo :)

Obrces teze... covek je napisao da zeli da kupi u merkatoru, a tamo je izbor aparata, blago receno ocajan, zato sam te ja pitao jesi bio skoro kad ga uopste pitas tako nesto...

Ignorisem ti provokacije imam posla |>> elem, trenutno slikam samo nokiom, olympus je kod brata, a hocu da kupim tog fujija, cisto da vidim tu revoluciju u zadnjih 5 godina, ali mi ne daju... da ga ima u merkatoru, kupio bih ga davno... jesam ja kriv sto si smislio aparat koji niko u ns ne smatra za shodno da prodaje |>>

Ti ignorishesh moje provokacije :) Pa ja ne mogu da napishem nishta protiv Olympusa (koji danas nema aparat za preporuku ni u jednoj klasi) a da ti odmah ne udarish reply kako ja mrzim Olympuse :d Pa stvarno da li mislish da sam ja protiv njih zato shto ne mogu da ih kupim ili zato shto su mozda stvarno loshiji od konkurencije ? :d A u medjuvremenu sam probao sve shto postoji od amaterske do najjache pro klase, dok si ti ostao na olympusu od pre 8 godina, i dalje kupujesh dzepne point & shoot aparate i iz nekog razloga mislish kako je tvoje mishljenje realnije :d

Pa moj klinac ima bolji aparat od tebe zato shto nije pitao komshiju sa Ixusom vec nekoga ko se razume u problematiku :d

Poslednja izmena:
Zasto se svaka tema pretvori u ovakvu diskusiju?

Osoba A: Treba mi aparat za neobavezno slikanje, devojka i ja, izlet u prirodi, jednostavno receno amater sam i ne planiram da se profesionalno bavim fotografijom, ne zelim da izdvojim vise od 200 - 300 evra.

Osoba B: Predlozicu ti ovaj model od 2500 evra plus dodatna oprema koja ce te kostati jos toliko ali njih mozes kupiti kasnije.

Osoba A: Ali meni treba za amatersku fotografiju cisto radi cuvanja uspomena i to sam jasno naglasio, koji ti tacno deo nije bio jasan?

Osoba B: Ja sam profesionalac, sve znam, jel ti to jasno, jel ti jasno!!! Nemas pojma... Ti ces meni da solis pamet!!! Kako se usudjujes da mi skreces paznju...

Osoba A: (zbunjeno gleda)

Ono sto sledi je zamiranje teme, tacno nula predlozenih modela na njoj i par postova rasprave.

Poslednja izmena:
Ako ga uzmes, daj bas okaci slike i neki subjektivan osecaj sto se tice izrade (u odnosu npr na taj canon sto sad imas)... mene ozbiljno zanima (ko sto driver skrenuo paznju ja imam 5+ godina starog olympusa c770), samo trazi od modova da zabrane driverovo ucesce u tom threadu |))

Zasto se svaka tema pretvori u ovakvu diskusiju?

Osoba A: Treba mi aparat za neobavezno slikanje, devojka i ja, izlet u prirodi, jednostavno receno amater sam i ne planiram da se profesionalno bavim fotografijom, ne zelim da izdvojim vise od 200 - 300 evra.

Osoba B: Predlozicu ti ovaj model od 2500 evra plus dodatna oprema koja ce te kostati jos toliko ali njih mozes kupiti kasnije.

Osoba A: Ali meni treba za amatersku fotografiju cisto radi cuvanja uspomena i to sam jasno naglasio, koji ti tacno deo nije bio jasan?

Osoba B: Ja sam profesionalac, sve znam, jel ti to jasno, jel ti jasno!!! Nemas pojma... Ti ces meni da solis pamet!!! Kako se usudjujes da mi skreces paznju...

Osoba A: (zbunjeno gleda)

Ono sto sledi je zamiranje teme, tacno nula predlozenih modela na njoj i par postova rasprave.

Niko ovde niti je predlozio profesionalni aparat, niti je predlozio model od 2500e, i to se ne deshava ni u jednoj temi, sanjash.

Tachan problem svih diskusija ovde je sledeci. Ljudi se vec odluche za aparat, postave pitanje da li da uzmu taj, kada dobiju odgovor da ima bolje od toga, vishe se i ne javljaju, a onda dodju drugi koji imaju takav aparat ali se ne razumeju dovoljno, i tu krece rasprava..

Ja sam choveka odmah pitao shto josh moze da uzme tamo gde kupuje, odgovor nisam dobio.

Ja sam choveka odmah pitao shto josh moze da uzme tamo gde kupuje, odgovor nisam dobio.

Ja 3 godine pokusavam da ti objasnim da niko ne sumnja u tvoje znanje i strucnost, vec da prosto ne postujes sagovornike, niti citas sta ljudi kazu:

U ponudi imaju i onaj nikon l100 za koji sam video sta je receno pa sam i odustao.Sledeci rang cena koji se nudi u merkatoru je ~50000 sto otpada...

Pa stvarno ne vidim kako ja to ne poshtujem tebe ? Sve shto govorim je da ti jednostavno ne znash dovoljno o toj temi jer ochigledno je da ne pratish, pratish neke druge stvari koje ja ne pratim, ali meni je ovo i hobi i posao, pa imam dosta iskustva, i zato dolazim ovde da pomognem ljudima i prenesem moje iskustvo.

Poslednja izmena:
Ok,kad ga uzmem okacicu slike,gledao sam ga i deluje ok izrada.Korisno je bio info o velicini cipa jer se sve pojasnilo o kvalitetu.da sam nasao neki test sem ono sto fabrika izbacuje ka promo materijal ne bih ni smarao sa temom. mir svima :)

U knjizevnosti tu stilsku figuru nazivaju sarkazam, a drugo ti nigde nisi bio imenovan vec si se sam pronasao u tom opisu.

Bitno je da ti opominjesh nekoga a sam pravish samo besmislene postove koji nemaju veze sa temom.

A shto se tiche pronalazenja, ja sam jedini u temi ko je uopshte pomenuo profesionalne fotoaparate, tako da nije bilo teshko povezati da prichash o meni..

Ok,kad ga uzmem okacicu slike,gledao sam ga i deluje ok izrada.Korisno je bio info o velicini cipa jer se sve pojasnilo o kvalitetu.da sam nasao neki test sem ono sto fabrika izbacuje ka promo materijal ne bih ni smarao sa temom. mir svima :)

To shto nigde ne postoji neki test govori mnogo o aparatu.

Senzor mu je 1/2.33" ali teshko da ce to to bilo shta reci. Olympus pravi najgore senzore na trzishtu a pored toga je u ovom sluchaju on i jedan od najmanjih, mora da bude zbog velikog raspona zuma.

I da skratimo vishe i pokushamo da nadjemo najbolji aparat za te pare.

1. Zashto morash da ga kupish bash u Merkatoru ?

2. Ako bash nemash izbora, uzmi neki cenovnik koji imaju pa napishi ovde sve modele koji su ti dostupni u toj klasi para.

Uzeh danas,deluje malo plasticno malo metalno :),okinuo par puta ,ostavicu da se poigram za koji dan,ako nekog interesuju okacicu neku fotku,u odnosu na prvi kodak iz 2002 je duplo laksi a na nikon l10 duplo tezi :).Bio je i nikon p90 koji je bio skuplji oko 10000 ali sam odustao jer uzeo nesto alatki za tu razliku a
fokus je na merkatoru jer placam sa nijihovom karticom bez kamate na dvanaest rata bez kamate i papira sve gotovo za 5min.

Poslednja izmena:
Kao shto rekoh, aparat je bio kupljen i pre podizanja threada :) Nije ni chudo s obzirom da si imao Kodaka i Nikona pre, ovaj ti je josh i najbolji :d

Vrh Dno