Šta je novo?

Kućna multimedija OLED televizori 50" - 55" iskustva i preporuke

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

veliki tesla

Cenjen
Učlanjen(a)
24.08.2014
Poena
180
Postovani clanovi, hteo bih da kupim televizor velicine 50 - 55" sa oled tv panelom. Cena od 100.000,00 do 150.000,00 dinara, koja bi vasa preporuka bila?

Ja mislim da ti nas malo zaje*avaš🤣 prvo oled pa sad gledaš qled. Ako si gledao do 220k dinara koji moj gledaš onda qled sad?
Uzmi 65" bilo koji od ona 3 sa liste i bićeš oduševljen.
Nemoje me pogresno shvatiti, gledam sta bih po vasoj preporuci mogao da kupim do uskrsa. U moru informacija nailazim na neke modele i jdnostavno pitam za savet.

Ma kakav QLED, muled to je smešno sve naspram Oled šta god ko pričao. Možda nešto valjaju ovi microled ali čisto sumnjam.
G3, I C2 sa Evo panelom, G3 su TV bez mane skoro. Mali ih koči WebOS negde ali to se lako reši sa nekim boljim Andorid Box. Svakako svaki TV OS se ponaša kao kanta posle 2,3g tako da ko drži duže TV treba da uzme neki dobar box.
Samsung je juče predstavio Oled TV pominju se neke dečije bolesti ne bi na bio njihov eksperiment. LG je tu već 10-11 znaju šta rade.
Sony uzimaš ako hoćeš nešto bolji OS po meni i to platiš dosta više.
Nemoje me pogresno shvatiti, gledam sta bih po vasoj preporuci mogao da kupim do uskrsa. U moru informacija nailazim na neke modele i jdnostavno pitam za savet.
Ako ti treba da uveče, noću gledaš TV igraš igrice svaki Oled će ti biti fenomenalan. Bukvalno ovi skuplji je uglavnom razlika u brightness koliko nits imaju.
Npr moj C1 ima oko 800 na max, G2 ima koliko se sećam 1200, G3 navodno ide do 2000.
Mislim da je sve preko 1500 možda nepotrebno klasičan marketing.
Koliko nits bije ti zavisi da gledaš SDR (TV kanale) ja ili HDR.
Ako gledaš običan TV svaka slika je ni za kkk, HDR je neverovatna razlika, dalekog korisniji feature od 4k, 8k, 60k marketing fora.

Pričam sa drugarom juče nešto i pominje mi da su OLED televizori i dalje osetljivi i skloni burn in-u, pa kako stoji stvar sa LG novim modelima (C2, G2, G3...) da li i kod njih postoji taj problem ili je to rešeno?

Pričam sa drugarom juče nešto i pominje mi da su OLED televizori i dalje osetljivi i skloni burn in-u, pa kako stoji stvar sa LG novim modelima (C2, G2, G3...) da li i kod njih postoji taj problem ili je to rešeno?
Ja sam se vodio tom logikom i kupio Sony X90J da bih izbegao OLED, pa mi se high-end LED tv pokvario za par meseci.

Треба проверити у класичном, породичном гледању телевизије где се највише прате тв канали са разним неприемреним логоима и гомилом трака са вестима и информацијама. Типа ако преживи тзв вести канале, преживеће све.

Moram vam priznati drugari da ste mi puno pomogli u odlucivanju tv-a, nemojte mi zameriti da kao clan ovog foruma koji se priblizava sedmoj deceniji zivota ponekad smaram. Odluka je doneta da se kupuje LG TELEVIZOR OLED65G23LA .
Ako nije problem potreban mi je jos jedan savet sto se tice gledanja filma, dali je potrebno imati LG Sound Bar?

Poslednja izmena:
Sami zvucnici na tv-u su dobri, ja gledam uveliko na C2 filmove i serije, ali naravno u planu je soundbar zarad boljeg zvuka svakako.
LG sa svojom linijom soundbarova (proslogodisnji modeli, novi modeli za ovu godinu jos nema u ponudi) nisu se pokazali kao dobra kupovina.
Samsung sa druge strane je trenutno najbolja kupovina, kako jeftiniji modeli od recimo 200e do modela od 1000e.
Ja u mom slucaju sam gledao Q800B koji je oko 500e otprilike, ili Sonos Beam 2 koji je takodje u tom cenovnom rangu.
Ako se ide na neki high end, opet Samsung sa Q990B modelom od 120K otprilike nema premca.

Gluposti
TV posle minut dva uvek pali screen saver Bukvalno nemoguće je da dođe da burn in.
To imaju problem Samsung Oled monitori verovatno i TV tek treba da vidimo jer je izašao pre koji mesec tek.

После мин-два чега? Гледаш рецимо спорт клуб или неки канал попут цнн са гомилом трака и информација, да ли је то проблематично данас или није?

Za prosecnog korisnika nije... Ako planiras da koristis TV kao da si aerodrom ili kafic pa da po ceo dan ide isti kanal onda zaobici oled i pored svih tehnika za sprecavanja burn in postoji verovatnoca da ce se pojaviti...

Лично кад гледам тв програм, не мислим на филмове и серије, то су неки документарни канали и то иде исти канал више сати. Није то стално активно гледање али то је то, да ли би лого неких канала попут виасат натуре био проблематичан?

Meni je zena uspesno sprzila i drugi OLED (identicno kao i prvi put, kajron i sat Prva tv) a vi kako ocete.

Sony 65, 2 godine i 3-4 meseca, ne zuri mi se sa servisom, (imam 5g garanciju) jer se za sada primecuje samo na testu.

Јел признају бурн ин за гаранцију, замену тв или панела? Раније код плазми нису признавали.

Koiko znam ovde se paneli ne menjaju vec se televizori salju u Holandiju.

Prosli put sam dobio potpuno nov televizor i to ne moj vec najbolji model koji je tada postojao (55AG9). Koliko znam sada se desava da posalju reparirani tv ali ovo uzmite sa rezervom, nacuo sam na pola uva... mozda se nije odnosilo na oled vec na klasicne tv.

Nadam se da ce tako darezljivi biti i ovaj put, ocekujem XR A95L :D.

Zavisi sve od upotrebe. Ja ne drzim max brightness osim kod HDR filmova, smeta mi. Ako neko drzi non stop 100% brightness i gleda TV kanale, ima smisla da ce doci do problema.

Kod mene na Philips OLED 706 ima raznih podesavanja za OLED zastitu. Ako odvrnem na high, cak mi i HUD u igrama zatamnjuje, sto smeta, pa drzim na "medium". Ako nije video reprodukcija (u meniju ili npr Spotify ide, jako brzo se pali screen saver), logoe kanala i staticke ikone u aplikacijama vidno zatamni.

Iz mog iskustva, ne bi. I to sa starim C8.
Burn in mora da se pojavi, pitanje je kada. Ako ne bas burn in onda color shift ali to je otp najbolja moguca opcija. Ako se bilo sta od toga ispolji nakon 5 godina ili vise, racunas da je tv odradio svoju specifikaciju.

Burn in je kumulativan, svaki pixel ima vek trajanja i razlicito se trose, razlicito ce svetleti posle nekog vremena, itd, itd, itd. Ovo je nemoguce zaobici sa postojecom OLED tehnologijom. Efikasniji paneli, heatsinkovi, pixel refresheri, i sve ostalo vrlo dobro se nosi sa burn in limitacijom OLED-a do toga da mozemo reci da nije issue za jako veliki broj korisnika. Ali da je tu, tu je, i verovatno ce zauvek biti tu sto se tice OLED-a.

Pozdrav svima
Trazim tv za gamimg 50-55 inc 120hz do najvise 85k.
Ima li neki LG oled za te novce.
U obzir dolazi
LG
Sony
TLC
Samsung.
Gledao neko Samsung 55Q80B 120hz 80.k
TLC. 55C735 144hz 85.000
Ima li neki LG kod nas.
Hvala svima

Pozdrav svima
Trazim tv za gamimg 50-55 inc 120hz do najvise 85k.
Ima li neki LG oled za te novce.
U obzir dolazi
LG
Sony
TLC
Samsung.
Gledao neko Samsung 55Q80B 120hz 80.k
TLC. 55C735 144hz 85.000
Ima li neki LG kod nas.
Hvala svima
Imaš na KP LG malo jače od 800 eura

Nazad