Šta je novo?

Kućna multimedija Oled ili Mini led

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

bolkee95

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2014
Poena
151
Pozdrav drugari, u nedoumici sam koji Tv kupiti, zbog pogodnosti kupovine na rate, Tv bih uzeo u eplaneti, i zapala su mi 2 modela za oko, cena je oko 120k i za jedan i za drugi.
Prvi je LG OLED55G23LA, dok je drugi Hisense 65U8KQ sa mini led panelom. Tv bih koristio uglavnom za filmove i serije preko striming servisa a imam takodje i Ps5 pa bih ga koristio i u te svrhe, u nedoumici sam zato sto bih tv gledao sa nekih 3m pa mi je zato zapao za oko i Hisense od 65 inca zbog igranja na Ps-u. Dnevno bi se koristio mozda nekih 2 sata, vikendom malo vise ali u principu nisam neki zahtevan korisnik jer trenutno imam neki obican Full Hd Vox od 43 inca i zavrsavao mi je posao ali sad kad vec prelazim na 4k zanima me da li je Oled stvarno toliko superioran u odnosu na konkurenciju iako je koliko vidim ovaj model iz 2022god , ili da idem na 65 inca mini led sa 5god garancije u odnosu na 2god koliko Lg daje.
Hvala vam unapred i svako dobro

По мом мишљењу Олед јесте супериоран, али у случају као што је твој није. Џабе ти Олед 55" када гледаш са удањености од 3м,треба ти што већа дијагонала, а разлика између 55" и 65" је физички скоро дупло. Мој ти је савет да идеш на минимум 65".Сад да ли на тај Хајсенс или неки други бренд сачекај да ти још неко од чланова препоручи. Ја бих узео у разматрање и неки од ТЦЛ модела.

Nije 55 i 65 skoro duplo, nego je za tacno 40% veci TV od 65 inca. Ali ni to nije beznacajno.
Moja preporuka je da dodas malo kinte i uzmes B4 od 65 inca, jer ga bude u ponudi za 150.000 din, a brightness mu je cak i malo iznad C2 modela.
OLED jeste superioran (pogotovo ako hoces da uzivas u mraku), ali je superiorno i kad je ekran veci. :)

Ako ti treba za bas osvetljenu prostoriju i hoces mini led, verovatno ti TCL daje vise od Hisense.
Hisense u USA sa istim oznakama modela kao kod nas daje osetno bolje panele i za manje para, onda cesto dodju ljudi u zabunu (sto im je i cilj).

Ista je priča i za TCL. Nebo i zemlja USA modeli i evropski
Mislio sam da TCL nije toliko ekstreman, tipa, da nazivi modela nisu identicni ili bas toliko razliciti po cenama i performansama, Mozda su se iskvarili. Ali i dalje bi trebalo da su malo bolji od Hisense jer imaju bolje dimming algoritme. Ali ok, ne mogu onda da tvrdim 100%.
Svakako najsigurnije OLED. :)

Nazad
Vrh Dno