Šta je novo?

Old Search style (W2000)

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Skoro sam reinstalirao XP (posle 3g) i nisam gledao dobro koju instalaciju ubacujem.
Instalirah SP3 sa zadnjim apdejtovima i sto me iritira kad u exploreru kliknem Search izbaci mi Windows search sa gomilom neupotrebljivim stvarima jer sam iskljucio Windows Search i ne nameravam ga paliti, koji ce mi indexiranje!
Ranije sam se toga resavao sa Autopatcherom, ali sad nije nista odradio.
Hocu stari izgled (olad search style)

Ima li neki program koji bi to izmenio, probao sam sa gomilom drugih (X Setup Pro, itd) ali ne uspeh.

Hvala u napred
:banana:

Pojma nemam šta si rekao, ali pretpostavljam da će ti Tweak UI završiti posao, ima tamo neka opcija "use classic search" (bez onog kera)

Moze neki screenshot toga o cemu pricas, skroz mi nije jasno?

35171535.jpg

Ako je za mašinu iz potpisa iskreno te savetujem da pređeš na Windows 7, bilo 32bit bilo 64bit. Koristio sam i 95icu i 98, 2000, razne verzije XPa, ali 7ica je zaista mali "quantum leap" u odnosu na XP. Jednostavno se oseća koliko je XP već mator :smash:

Da, vidim sta si napravio. TweakUI zaista resava.

Download

Install TweakUI.

Run TweakUI.

Go to the Explorer sub-menu. In the details pane find "Use Classic Search in Explorer" and select it.

Click Apply then Ok.

I da, stvarno, predji na W7 osim ako nemas neke posebne razloge za XP. Greota i za tu masinu.

Poslednja izmena:
Ako je za mašinu iz potpisa iskreno te savetujem da pređeš na Windows 7, bilo 32bit bilo 64bit. Koristio sam i 95icu i 98, 2000, razne verzije XPa, ali 7ica je zaista mali "quantum leap" u odnosu na XP. Jednostavno se oseća koliko je XP već mator :smash:

Hehe
Nepada mi napamet da prelazim na W7.
Koristim PC od `94 (386DX 40Mhz)
Instalirao sam W7 sebi 4-5 puta i zapucao svaki put iz razlicitih razloga posle mesec-dva.
Nisam ga mogao popraviti ni sa onim CD-om za repair.
Jednom mi cak isti dan otkazao.
Prosla instalacija XP-a radila je skoro 3g, pucala, popravljao je i radilo...
Neka, hvala, drzacu se XP-a, Viste i Linuxa.
A ko kaze da je XP zastareo, produzili su podrsku iz MS-a za jos, cini mi se 9-10g.
Pozz

Da, vidim sta si napravio. TweakUI zaista resava.

Download

Install TweakUI.

Run TweakUI.

Go to the Explorer sub-menu. In the details pane find "Use Classic Search in Explorer" and select it.

Click Apply then Ok.

I da, stvarno, predji na W7 osim ako nemas neke posebne razloge za XP. Greota i za tu masinu.

Link sto si postavio je za x64.
A drugu verziju sto skinuh uradih kako si rekao i nista se nije promenilo :wall:

45707335.jpg

Ovo nije klasican windows feature, vec je ovo Windows desktop search 4 (backportovan vista search). Koliko je meni poznato on se instalira preko windows update-a, ali kao opcioni feature. Za deinstalaciju pogledaj ovde

Hehe
Nepada mi napamet da prelazim na W7.
Koristim PC od `94 (386DX 40Mhz)
Instalirao sam W7 sebi 4-5 puta i zapucao svaki put iz razlicitih razloga posle mesec-dva.
Nisam ga mogao popraviti ni sa onim CD-om za repair.
Jednom mi cak isti dan otkazao.
Da li se radilo o istoj instalaciji tj. istom instalacionom DVDu? :)

Hehe produžili podršku. Sigurno zato na MS sajtu nema ništa da se skine vezano za Windows XP :p

Nije mi jasno što koristiš Windows Search kada je u XPu totalni raspad. Koristi Everything.

Nazad
Vrh Dno