Šta je novo?

okviri na papiru A4

• Začetnik teme STRMX
  • Datum pokretanja
S

STRMX

Guest
Jel zna netko kako ovo napravit.
Treba mi okvir na papiru a mjere su ove.
Papir je A4, znaci treba mi s desne strane da bude uvuceno 20mm a sa ostale 3 strane 5mm.
Probao sam u wordu ali mi nije uspijelo pa ako netko mozda ima slucajno gotovo ako da molio bih da mi posalje
U taj okvir moram jos pisati neke sitnice pa bi bilo dobro da se moze napraviti u wordu.

Smanji dimenzijju papira po duzini u page setup ne mora da bude A4, a naravno u stampac gurni A4 format!!! Prijavice ti da su margine nekorektne ali samo nastavi .....

Pozdrav...

Lakše je napraviti ti, nego kucati kako (ako ovo uopšte tražiš)

Pozdrav

Odnosno, prvo se postave margine u dimenzijama kako si napomenuo, a onda iskoristis opciju Format>Borders and Shading>Page Border (chekirano Box) a u Options (pogledaj desno dole) sve "margins" da budu 0 , i u "Measure from" postavljeno na Text

digresija: kad pokusam da napravim jednostavan omot za CD u Wordu (dakle, treba mi kvadrat dimenzija 120x120mm), taj kvadrat uvek bude manji, tj. da bih dobio odstampan kvadrat dimenzija 120x120, moram da napravim tabelu ili text-box dimenzija 128x128... Zasto? [ako je vazno: WinXP, WordXP, HP610C i Canon LBP-810]

ZoNi je napisao(la):
digresija: kad pokusam da napravim jednostavan omot za CD u Wordu (dakle, treba mi kvadrat dimenzija 120x120mm), taj kvadrat uvek bude manji, tj. da bih dobio odstampan kvadrat dimenzija 120x120, moram da napravim tabelu ili text-box dimenzija 128x128... Zasto? [ako je vazno: WinXP, WordXP, HP610C i Canon LBP-810]

Ovo je bas interesantno. Proverio sam kod sebe (winXP, officeXP, HP5L), al sve stampa korektno, u milimetar. Evo ti moj doc sa 12x12 kvadratom pa probaj da ga odstampas.
Jedino sto mi pada na pamet je da ti u svim setovanjima nije (a trebalo bi da bude) postavljeno na A4.

Nazad
Vrh Dno