Šta je novo?

Okvir slike - Photoshop

• Začetnik teme Začetnik teme legend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Imam skeniranu sliku i zelim da je uokvirim sa nekom grafikom, kao da ispadne da je u ramu....ako me razumete....da li neko ima ideju kako ovo mogu da postignem...?

hvala... :wave:

Poslednja izmena:
Imao sam nekada filter koji je bas to odradjivao (pravio ram za sliku). I dalje imam taj CD, ali ne mogu sad da gledam i da instaliram svaki filter pojedinacno. Uglavnom sam hteo da te obavestim da postoji filter za to🙂

Mada mozes negde da nadjes na netu izgled rama i posle samo ukomponujes u sliku.

najjednostavniji ram (nekada i najelegantniji) postizes ako primenis npr. dva puta canvas size (image/canvas size). prvi put stavis da ti je okvir recimo 5pixela (relative) i bele boje, a drugi put stavis recimo 50pixela i crne boje. naravno, sve zavisi kolika i kakva ti je slika, pa se zato igraj sa ovim dimenzijama i bojama.

a imas par okvira i u actions paleti (pored history po defaultu). klikni na onu strelicu u gornjem desnom uglu te palete i izaberi da ti ucita Frame actions. posle toga na tvoju sliku primeni odredjene frame akcije (tako sto kliknes "play" dugme) i to ti je uglavnom to 😉

Nazad
Vrh Dno