Šta je novo?

Okrsaj kod 256bit-a?

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Imam u planu, da pazarim, novu, AGP graficku karticu.

Gledajuci izbore lokalnih dilera, zakljucio sam da graficke kartice sa 256bit-a uopste nisu toliko rasprostranjene i da ih nema kod nas u toj meri koliko bi mozda trebalo, sto zbog cene, sto zbog "znanja" obicnog kupca.

Racunajuci da 256bitni memorijski BUS je 12800 Gb/s ( u odnosu na 128bit \ 6400 Gb/s ) jasno je kao dan da ce DDR3 memorija dokazati svoju pravu snagu.

Posto se kao nesto razumem u sve to, zanima me koju bi graficku karticu Vi preporucili, ili uopste znate da ima kod nas, u cenovnom rangu do 100 ( eventualno 110 ) eura ( da ne kazem, modernih :) ).

Uslovi pretrage :)
  • nVidia
  • GT klasa
  • 256bit-a
  • DDR3

PS
Ovo me je malo zbunilo sto sam nasao na ATIjevom sajtu
Memorija BUS: 256 bit
38,4 GB/s
Vezano za 1950 graficku karticu.
Cisto pogled u drugi tabor.

Poslednja izmena:
Hmm, nVidia, 256bit, AGP, pa jos za 100e mislim da tako nesto ne postoji :D

Prva koja ispunjava te uslove ti je Gainward Bliss 7800GS 256mb DDR3 koja kosta oko 130e, pogledaj na PCBerzi, pise da je ima u par firmi ali sam ja skeptican u tacnost tih podataka, ali nista te ne kosta da okrenes i da pitas.

E sad, ima jos jedna dobra karta, a to je Sapphire X1950GT AGP 256mb DDR3 koja kosta oko 9400din i o njoj bi mogao ozbiljno da razmislis bez obzira sto vise volis zelene ;)

Kao sto sam sve dosad savetovao, predlazem ti da prodas procesor i plocu i nadjes neku S754 sa PCIe-em i kupis neku lepu PCIe karticu. mator je taj barton!

Da ne bi menjao DDR, a ako vec hoce, nek menja sve odjednom!

Auuu ako su ti nudili 200e prodaj odma...Veruj mi taj Barton je izvikan(bio dobra za svoje vreme pre 4 godine) ali kao sto rekoh PRE 4 GODINE i dosta se toga promenilo

Za 200e uzimas 64bitnu AM2 masinu sa giga rama! PRODAJ ODMA'!

Prodaj to sto pre 200E je odlicna cena, danas niko nece da kupi polovan komp, jos kad je AGP, DDR1... nemas o cemu da razmisljas prodaj sto pre ako se kupac nije predomislio.

Nazad
Vrh Dno