Šta je novo?

Oh no!! Yellow Light Of Death!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DjapeMashina

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2007
Poena
309
Evo došao je i taj dan!Dobio sam YLoD na 60gb i to izgleda najgora varijanta.Prlilikom paljenja konzole(što bi tebalo da isključi overheating kao uzrok)konzola se sama ugasila,pri ponovnom pokušaju paljenja pali se nakratko zeleni indikator koji nakon 2 sec. prelazi u žuti i odmah zatim u trepteći crveni koji blinka sve dok se ne ugasi ponovo.Isključio sam br drive i napajanje kao uzrok jer sam te komponente stavio na drugu konzolu i rade.U tih dve-tri sekunde aktiviraju se i kuleri tako da bi i oni trebalo da rade.Na matičnoj ploči nema vidljivih znakova paljenja.Ne znam da li da probam sa heat gun-om na procesoru i rsxu i zamenom termo gela na heatsinku fora ala "xbox360drživodudokmajstoriodu"
Ako ima neko bilo kakav predlog spreman sam da eksperimentišem.Uzgred jel neko zna nešto više o pokretanju service boot moda il je to samo moglo na dev konzolama.

Poslednja izmena:
Taj servis mod izlazi valjda kada drzis 10 sekundi power dugme, pod uslovom da imas noviji firmware. Probaj ono restore ili nesto, mozda je samo HDD..

Taj servis mod izlazi valjda kada drzis 10 sekundi power dugme, pod uslovom da imas noviji firmware. Probaj ono restore ili nesto, mozda je samo HDD..

Probaću danas da zamenim i hd mada su male šanse,jer sistem bi trebao da se podigne i bez hd-a.A lepo bi bilo to sa restore medjutim kad dobiješ YLoD nema ni boot ni ničega konzola se sama gasi za 2 sec.

Poslednja izmena:
zato sto ti se moze :)

ili aj hipoteticki crne ti komp.. ako imas linux na konzoli mozes da pokrijes 90% najneophodnijih stvari.. ili putujes negde na duze i nosis konzolu da se igras tu i tamo, zasto da nemas mogucnosti i da je koristis kao komp :)

ok, jesu primeri malo glupavi ali svede se na prvo sto sam reko, moze ti se :)

Ili za ripovanje Blu ray filmova...

@DjapeMashina
quick google kazhe da je mozhda povezano i sa bad sektorima na HDD. da li si probao bez HDDa i sta se onda deshava? probaj da zamenis i HDD sa drugom konzolom, pa vidi. takodje, koliko mogu da primetim, uglavnom pisu vlasnici 60gb launch modela.

@offtopic covek ima konkretan problem, pokusajmo da mu pomognemo, makar tako sto necemo pisati nepotrebne stvari...

@DjapeMashina
quick google kazhe da je mozhda povezano i sa bad sektorima na HDD. da li si probao bez HDDa i sta se onda deshava? probaj da zamenis i HDD sa drugom konzolom, pa vidi. takodje, koliko mogu da primetim, uglavnom pisu vlasnici 60gb launch modela.

@offtopic covek ima konkretan problem, pokusajmo da mu pomognemo, makar tako sto necemo pisati nepotrebne stvari...
Probao sam i to,evo jedva držim oči otvorene radio sam ga do tri noćas.Ipak biće da je overheating jer termo paste na cpu i gpu skoro da nije ni bilo uopšte,probao sam da stavim novu(jeste da nije bila silver arktic bila je neka ruska)ali nothing.Nisam radio heat gun jer mislim da nije bilo potrebe.
RIP my PS3,možda tvoji organi nekom srećniku spasu život!
U svakom slučaju hvala na pokušaju da mi pogneš!!!!

Pa jesi li malo češljao po internetu šta su uzroci i ima li rešenja?

Pa jesi li malo češljao po internetu šta su uzroci i ima li rešenja?
Nigde nema ništa konkretno sve sama nagadjanja,u svetu se to najčešće rešavaju tako što ako je konzola van garancije pošalješ je sony-u i za 150$ doplate dobiješ drugi refurbished ps3.

Vec sam video taj problem i znam da ces morati da menjas napajanje u ps3-ci. Jer ta prva napajanja su losa. Evo sta kazu na ps3 diskusiji.
u get the YLOD if your ps3 overheats then u gotta call Sony and send it to them to fix it. and YLOD only happens on the 60GB 20GB and 40GB i believe. i also hard that the power supply is a known cause of the YLOD

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
Meni se isto juce pojavio yellow light of death...imali bar ikakav nacin da izvadim disk koji mi je ostao u konzoli???

koji model? znaci da ne kupujem ponovo PS3 dok se to ne rijesi...

na moj kad se pojavio YLOD, popravio sam ga, igra ga 10 dana i opet YLOD

meni je jedan momak izvadio disk.. tako sto je otvorio sony i rucno izvadio disk,)

Poslednja izmena:
ajde shh....... da kucnem u drvo

:(

A pa ti onda kupi Slim, tu niko nije crkao... još :)

Vidi ga ovaj tehnicar, malo cekic, malo macola, pa opet cekic :smash:

Lepo ti rece covek, servis cimaj, ako nije u garanciji, nece bas jeftino biti nazalost

Covece sta je ovo sa PS3, YloD mesec ?
Da osiguram moj dok nije crko ?

Da, dvojici je crklo i za 5 dana ima neki klinac da pricha kako PS3 crkava ko nenormalan :) Nije ni chudo shto je MIcrosoft proshao sa najgorim parchetom hardvera u istoriji, isto tako su pustili buvu da X360 ni ne RRODuje tako puno i ljudi poverovali :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno