Šta je novo?

Ogroman problem sa MPEG-2 dekoderima...

• Začetnik teme Začetnik teme Bane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bane

Čuven
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
619
Problem je sledeci...
Default MPEG-2 dekoder mora da bude Cyberlink-ATI dekoder. Medjutim, kako se instalira neki drugi program koji donosi svoj MPEG-2 dekoder (Nero, Premiere...), on stavlja svoj dekoder kao default.
Kako obezbediti da CyberLink-ATi bude default MPEG-2 dekoder?

Pronashao sam reshenje...
Kome god smeta poprilichno losh Nero Video (MPEG-2) decoder, odjavite ga na sledeci nachin:

pokrenite RUN i copy/paste

regsvr32 /u "C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\NeVideo.ax"

Windows Media Player, ili bilo koji drugi DVD plejer, ce posle sam naci sledeci MPEG-2 decoder.

Poslednja izmena:
ne znam odakle ti ideja da je nero video decoder los?
ocigledno nisi nikad probao nero digital format, bas me zanima cime bi ga dekodirao... takodje nero video decoder jedini zna lepo da dekodira filmove sa mog c770 bez daljeg budzenja... slazem se da dekoder koji ti ne treba mozes uninstalirati, ali sta kad imas vise dekodera i kad ti programe koji su instalirali traze taj sto su instalirali?

u kulturnim playerima, znaci ne Wimp, mozes lepo da podesis merit za svaki dekoder, dakel u mpc, odaberes cyberlink i kazes mu prefer i on ce uvek kad ima da odabere vise dekodera za isti fajl, odabrati onaj koji si stavio za prefered...

ima jos par varijantu, miiislim da se program zove filter editor, on moze na nivou sistema da postavi merit za odredjeni dekoder...

mozda najlakse resenje je bilo da ponovo instaliras cyberlinka, kao posljednjeg i on bi ga najverovatnije postavio kao default...

Danijele, prochitaj u prvom postu zashto meni treba MPEG-2 dekoder. Ne treba mi NDF, vec mi treba dobar dekoder koji uz to moze da prepozna hardverski dekoder u grafichkom procesoru. Nero MPEG-2 to ne moze da uradi. Posledica ovoga je da pre seekovanju MPEG-2, dolazi do zastoja od po par sekundi, dok je kvalitet slike dosta loshiji u odnosu na CyberLink/ATi reshenje.

Ne ide bash tako lako stvar sa instalacijom MPEG-2, poshto je Nero dosta tvrdoglav, i nece da pusti nijedan drugi dekoder pre sebe, dokle god je on instaliran.

Nazad
Vrh Dno