Šta je novo?

Ogroman problem, potrebna pomoć

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Danas mi je komp definitivno poblentavio.
Prvo je ortak oko 14h došao do mene sa Flight Simulatorom X da instaliramo da vidimo kako će kod mene da radi, pošto njemu secka, ja ubacim disk on neće da se očita (što nije redak slučaj za moj dvd čitač), reko mora da je nešto poblentavio sad ću da ga resetujem (zvuči glupo, ali u nekim slučajevima posle reseta hoće da pročita disk), opet neće. Pokrenem Total Commander, i dobijem sledeću poruku:

Prvo sam mislio da je TC zablentavio (što mi se dosad nije nikad dešavalo), ali reko ko zna. Deinstaliram ga, i instaliram ponovo (iako sam ceo sistem instalirao pre par dana, mislim da je bilo u ponedeljak) i on opet isto. Pošto nisam ovih par dana imao instaliran nijedan AVP reših da instaliram Kaspersky AVP 6 (i dalje ga imam instaliranog), resetujem komp, on se pokrene, ali neće da se aktivira (iako imam važeći licence key), ja prevučem miša preko ikonice u systray-u i ikonica nestane. Tu sam se malo počeškao po glavi, i ništa mi nije bilo jasno. Pokušam opet da ga pokrenem i on se sam ugasi posle nepune 2 sekunde "rada". Probam NOD32, opet isto, automatski se ugasi.
Tad odlučim da odradim ghost od pre neki dan, pokrenem TC i opet isto.
Već sam počeo da gubim živce, ali sam rešio da opet potrošim dva sata na reinstalaciju sistema.
Instaliram Windows, pa drajvere za nForce čipset (naravno uspešno), ali tu je bio jedan mali problem. Znate onaj nvMixer koji se instalira za zvuk, njega jednostavno nije bilo instaliranog. Prvo sam pomislio da nešto nisam otkačio pri instalaciji, probam opet, ono isto. Reko ko ga yebe ide dalje, instaliram sve potrebno u nadi da je sve OK, kad ono posle par sati (oko 21h) opet ista poruka. Više nisam znao šta da radim pa sam ubacio Hiren's Boot u nadi da će mi neki od dva AVP (F-Prot i MCaffe) uraditi nešto. Pokrenem ih (baze su od 30. i 29. decembra) MCaffe nije našao ništa, a F-Prot par fajlova koje nisam pokretao bar jedno godinu dana i naravno obrisao ih je (iako su to doc fajlovi sa mojih par seminarskih radova), ali ništa se nije desilo. I dalje mi izlazi ta već sad mogu da kažem yebena poruka, od koje ću poludeti.

EDIT: Probao sam i da idem u SafeMod, ali tamo se resetuje komp, dok učitava one fajlove.

Da li neko ima neku ideju šta da radim?
P.S. Sutra ujutru ću da nosim hard do burazera pa da preko NOD-a i Kasperskog pređem ceo disk, pa za slučaj ako to nepomogne predložite nešto.

Poslednja izmena:
Vec sam imao ovakvih problema, nekada davno kada su link virusi bili u modi :) To sto ti se TC buni je sto pri svakom startovanju proverava duzinu svog izvrsnog fajla (i verovatno checksum) i kada detektuje razliku misli da je inficiran virusom... sto je verovatno i tacno. To sto si instalirao KAV na vec zarazenu masinu ne pomaze. Odnesi disk kod nekog koji ima KAV sa najnovijim definicijama virusa i skeniraj ceo disk.

Poslednja izmena:
Od skoro imam fobiju od virusa vezanog za TC, odmah pomislim na Jeefo virus, ali s' obzirom da u njegovom slučaju Total ipak javi neku grešku mislim da ipak nije Jeefo. Blago tebi...
Btw ovu poruku što tebi javlja Total se i meni nekada pojavljivala ali je kod mene Total po zatvaranju ove poruke radio kao da se ništa nije desilo... Nisam pametan...

I ja sam imao slican problem pre oko godinu dana. Total je izbacivao slicnu poruku i nisam mogao da pokrenem niti jedan program ali takodje nisam mogao ni da instaliram nista sto mi je bilo na hardu od programa. Jednostavno su mi bili unisteni svi .exe fajlovi. Malo sam progooglo i nasao da mi jesistem zarazen HidragA virusom. Skinuo sam ovaj program i pokrenuo ga on je pronasao oko 300 virusa. Nakon toga morao sam da obrisem sve .exe fajlove jer nisu radili. Ne znam da li je kod tebe taj problem. Pokusaj pa vidi.

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/VCleaner.shtml

Ja sam imao iskustava sa pomenutim Jeefo na poslu, on ugalavnom zarazi sve exe fajlove i problem smo resili tako sto smo formatirali ceo hard, popunili ga 100% sa raznim glupostina i opet formatirali. To ce ti 100% proci. E sad ako imas bitne stavari, a imas ih sigurno, ja bih te savetovao da instaliras 2-3 AVP-a i isto toliko Spyware Cleaner i slicnih stvari, vrtis scan i nadas se da nece nesto da promakne.
I na kraju flash-uj BIOS za svaki slucaj, mozda zvuci cudno ali ima virusa koje zaraze i BIOS.
Srecno

Takođe imam iskustvo sa virusom koji je imao iste simptome kao gore opisani. Sve što mi je palo na pamet sam pokušao da bih izbegao reinstalaciju sistema na zaraženoj mašini ali su ipak morali da se pobrišu svi exe fajlovi na hard disku, odradi format particije na kojoj je OS i tek onda reinstalcija.

Rekao bih da je problem resen, bili su virusI u pitanju ;)

Neeee, za Jeefo ne moraju da se brišu exe fajlovi, već sam negde napisao da sam ga očistio tako što sam preneo hard na drugi komp i sa njega skenirao zaraženi hard pomoću nekog NOD standalone skenera. Očistio je exe fajlove koji su radili nakon čišćenja.

ja sam sa hm.... mislim da je panda radila u vreme jefaa... uspeo da pocistim vrlo malo fajlova... vecinu je prijavio kao ociscene, ali nisam mogao da ih pokrenem... inace, ako se dobro secam, vecina tih virusa se aktivira tek kad pokrenes zarazen exe... a ako sam ja dobro kapirao nea on nije pokretao "zarazene"... tako da ne verujem da ima veze sa tim virusom... a za ostale ne znam... :\ by the way, ne javlja se dugo... mozda je riknuo... (mislim na komp... :d )

Problem je "rešen".
Hard je odnešen kod burazera na čišćenje. U tom čišćenju, stradao je boot dista, tako da sam morao da brišem particije, pravim nove, instaliram Win na nov particiju (svega 5GB), i sad vadim svu muziku, filmove i neke bitne stvari koje mi trebaju sa mog harda, pošto sam zahvaljujući komšiji dobio jedan 200GB prazan disk na korišćenje. Veći deo fajlova je uspećno vraćen, tj sve ono što mi je bilo bitno je uspešno vraćeno. Sad mi ostaje samo da vidi koji procenat muzike (filmovi su svi OK) je uspešno sačuvan.

E da čisto da napomenem da je u pitanju bio Win32/Sality.NAM virus koji je inficirao veći deo (uglavnom pokretanih) fajlova.

Poslednja izmena:
uf, aj pitaj komsiju da i meni posudi taj hdd... ja trebam da prebacim system sa harda od 160Gb na hard od 80, sa malog sve na veliki, i da skroz preformulisem particije... ali nikog da nadjem za temp. bcup podataka......... :(

Evo sad je rekao da može, samo neznem da li ti se isplati da dolaziš do SM :) Mislim da je pametnije da odeš u neki ComputerShop (valjda znaš nekog ko tamo radi) pa odradiš.
Evo ja sam dosad vratio recimo 80% svega što sam imao na disku, neke stvari sam pobrisao :) tako da sam prezadovoljan učinjenim. Jedino što ne mogu da pristupim Outlook Express bazi sa mailovima. Moja baza neće da radi, a ćaletova radi lepo :(

Nazad
Vrh Dno