Šta je novo?

OGROMAN domaci test antivirusnih programa!!!

Znaci, u zivotu nisam video ovako nesto necitko i neorganizovano...

Da, bas je pregledno ;). Najbolja im je zbirna tabela rezultata na kraju :D :d :smoke:

Poslednja izmena:
Znaci, nisam uspeo da procitam. Ne razumem da niko od tolikih ljudi koji su radili test nije mogao da napravi jednu uporednu tabelu i da da neki smislen zakljucak.

A tek kako pocinje ceo test sa tekstom:
"Sigurno ste do sada pročitali gomilu uporednih testova anti-virus programa. Većina su vam ostala nejasna ili su vam ostavila utisak nepotpunosti." :)
Svaki komentar suvisan.
Mada mora im se odati priznanje za detaljnost.

Poslednja izmena:
Tako to izgleda kad se iz Worda prebacuje u "html" pa jos momci talentovni za web dizajn. Katastrofa, uzas, bruka. Ovako su izgledale stranice u drugoj polovini 90-tih.
Smesno, ocigledno ulozen trud obezvredjen odvratnom prezentacijom i smusenim pisanjem.

:zgran: E pa ja sam dao sve od sebe i procitao nekih 80% testa, joj, i posle toga sam se jednostavno :wall: hardverski restartovao i uradio system restore ili ti :crash: .....jedino sto eto, kao, donekle...pomaze je sto na kraju svakog pasusa tj. pre tabele predstavljenog nam AV softwarea ide 1-2 recenica zakljucka dali valja ili ne !!! eto....idem da odmorim....

Test je krsh, nije chitljiv, nishta konkretno nisu rekli, a i zakljuchak "Niko nije odlichan" sux-uje big time...Ovo samo govori o profesionalnosti dotichne gospode koji su radili test...

Jel Kopanja ranije pisao za SK, ili mi se chini?

Odlicno oko...stvarno ga nema mozda su mislili da je suvise star da bi ga pominjali mada...hmm..ne znam vise vidis da su ga "profesionalno" odradili, mislim test !!!

ne zelim da ih branim, jer nemam nikakve veze sa njima, ali par sitnica bih hteo da pojasnim:

@ Marti: nije to nikakav sajt, tu je stavljeno samo da se procita, a test ce biti u Internet Ogledalu, za koga je i radjen! Dakle, dizajn nije bio (pretpostavljam) ni najmanje vazan!

@ Miroslav: "mcafee nema distributera u zemlji, a probnu verziju SVITAC (jedan od "testera") nije uspeo da nadje/instalira, jer valjda trazi da ga odmah kupis" --- "Za McAfee nije bilo moguće pokupiti nove definicije .. probao sam na razne načine ali nije išlo .. samim tim bio bi u podređenoj poziciji u odnosu na druge programe. Bilo je i problem u vezi drugih Av programa pa sam se usresredio na njih."

inace, jedan od autora je vlasnik nekadasnjeg sajta zastita.co.yu

eto vidis, ja sam samo lupio seach mcafee i nisam nista nasao :)

Test je radjen za casopis, i samo je prebacen u html da bi ga prelimenarno prikazali na webu.
Uradicemo indeks, radi lakseg snalazenja, a bice i uporedne tabele.

To sto je stranica trenutno nepregledna, ne znaci da je sam AV-Test krsh. Zamolio bih bez takvih povrsnih komentara. Ako vec tvrdis da je krsh, prouci ga detaljno, pa reci sta je to 'krsh'. Ocenjivati nesto preko cega si samo preleteo, je neozbiljno.
Ako vam je nepregledno, sacekajte da uradimo indeks, i uporednu tabelu.

Test je i vise nego detaljan, istestirali smo svaki bitan segmenat svakog antivirusa.

A sto se tice zakljucka, on je takav jer nismo zeleli ni jedan AV da pominjemo kao 'najbolji', da ne bi bili optuzeni da favorizujemo neki/neke antiviruse.

Poslednja izmena:
A koji je bio najbolji?
Nikoga vi ne favorizujete ako izbacite broj bodova i zbir. To će da pokaže kakav je ko.

pa recimo da, kada se sve sumira, i sam mozes videti je KAV najbolje prosho, a da je odmah iza njega f-secure i bitdefender...
ali, kao sto rekoh, sacekajmo uporednu tabelu, pa ce sve biti prikazano na jednom mestu

Predrag Damnjanovic je napisao(la):
Test je radjen za casopis, i samo je prebacen u html da bi ga prelimenarno prikazali na webu.
Uradicemo indeks, radi lakseg snalazenja, a bice i uporedne tabele.

To sto je stranica trenutno nepregledna, ne znaci da je sam AV-Test krsh. Zamolio bih bez takvih povrsnih komentara. Ako vec tvrdis da je krsh, prouci ga detaljno, pa reci sta je to 'krsh'. Ocenjivati nesto preko cega si samo preleteo, je neozbiljno.
Ako vam je nepregledno, sacekajte da uradimo indeks, i uporednu tabelu.

Test je i vise nego detaljan, istestirali smo svaki bitan segmenat svakog antivirusa.

A sto se tice zakljucka, on je takav jer nismo zeleli ni jedan AV da pominjemo kao 'najbolji', da ne bi bili optuzeni da favorizujemo neki/neke antiviruse.

Svaka cast za trud, zaista. Medjutim, test bez smislenog zakljucka je kao knjiga kojoj fali poslednje poglavlje. Ceo trud moze biti uzaludan ako je tekst zbrkan i necitak, i ako je nemoguce pracenje svih detalja uporedo (ko rece uporedna tabela). Sama uporedna tabela je dobar osnov za jedan dobar zakljucak. A nema favorizovanja ako je test radjen objektivno i ravnopravno prema svim kandidatima. Prema tome treba podvuci na kraju crtu i navesti koji se AV u tome dobro (ili bolje) pokazao, a koji je prosao neslavno. Nema tu nikakvog favorizovanja. Manite se lamerskih zakljucaka tipa - "eto, zakljucke izvucite sami...", ili "nema savrsenih anti-virusa..." i tome slicno. Znaci, samo hrabro sto se toga tice.
Eto, toliko sto se tice konstruktivnih kritika, nadam se da ce u stampanom obliku test poprimiti navedene karakteristike.

da pitam gospodu testere..

u vezi eTrust EZ AV-a... sa kojim engine-om je bio taj na testu?
znam da postoje 2 njihova proizvoda sa razlichitim engine-ima..
jedan je sa njihovim "starim" 'V' engine-om ( zaboravih zashto 'V') koji je loshiji, i onaj sa 'I' engine-om ( dobili kupovinom Innoculated kompanije) koji je umnogome bolji

ovo su samo informacije koje ja imam, ne moraju da budu tachne - zato i pitam,)

pozdrav

Mogli su barem noviju verziju NOD32:

Changelog
May 12, 2005 - Program components version 2.50.16

* Kernel
o Adware/Spyware/Riskware detection
o ThreatSense.Net Early Warning System
o License manager
* AMON
o Improved in-depth analysis of newly created files
o Automatic movement of newly created files to Quarantine
* DMON
o Manual start of the monitor
o Improved compatibility with Internet Explorer when DMON is disabled
* EMON
o Brand new module compatible with all versions of MS Outlook
* IMON
o Different compatibility mode for different servers
o Access blocking for websites with malicious content
* XMON
o Improved algorithm for calculating the real file size
o Option added for quick enabling/disabling rules
o Rule added for checking file size
* NOD32
o Information on file from which the memory infiltration originated
o Improved file specification by mask
o NTFS Alternate Data Streams (ADS) check

.

Poslednja izmena:
Septimus je napisao(la):
Mogli su barem noviju verziju NOD32:

.

Pa izashao je usred testa...kako pishe tamo, pocheli su dok je ovo josh bila beta, a radili su samo sa sluzhbenim verzijama.

Mada, ove novine koje si naveo mislim da ne bi bitno uticale na one rezultate tamo: engine je isti, spyware nisu ni proveravali...

u vezi eTrust EZ AV-a... sa kojim engine-om je bio taj na testu?

Stvarno nisam znao za taj podatak, provericu za sledeci test... Hvala za info...

Trial Version of eTrust™ EZ Antivirus 2005 7.0.5.3, ako ti nesto znaci...

Poslednja izmena:
@DjoleMC: jel to onaj trial od godinu dana, shto ga daju v saradnji so majkrosoftovo?;)

ako jeste, onda je 'V' engine, a ako je onaj od 'samo' mesec dana ( pa reinstall,)) onda je sa 'I' engine-om
toliko se protezze moje znanje o materiji;)

pozdrav

Mali info za sve:

test je privremeno sklonjen, na zahtev urednika casopisa, bice dostupan online tek oko 15 juna :( btw, napravljena je i uporedna tabela, a dotle ce verovatno biti uradjen i sajt, pa ce sve biti dosta preglednije...

Ne znam zasto je uopste i potrebno da se pravdate nekom kome je dizajn antivirus testa bitan i od presudne vaznosti, a omalozavanje tudjeg truda opsesija...

Test je prilicno nepregledan, ali znajuci ko ga je radio, verujem da su posao uradili savesno (bar se nadam).

naravno... O tome ne morate da brinete jer je test vrlo pouzdan (dobro je sto su objektivni bili... Nemaju simpatije prema nekom progu (imaju ali nisu to pokazali u testu ;) ) ... Inace to sto je nepregledan... Pa ovo je verzija#1 tako da ne brinite kada izadje novo izdanje casopisa Internet Ogledala onda cete da vidite da li ne pregledno ;) ... I sto neki omalovazavaju trud ekipe sa MC0ija? Pa ajde vi radite takav test ako mislite da je to toliko lako ;) ... Razmisljate malo pre no sto postate

Nazad
Vrh Dno