Šta je novo?

Ogrebotina na CRTu :(

Učlanjen(a)
16.10.2007
Poena
309
Dakle na jednom CRT monitoru koji je bio na opravci, verovatno u transportu... pojavila se ogrebotina (PO SRED EKRANA)!

Da li potoji neka fora da se to ispolira popuni ili nesto sl.

Kao sestarom da je zagrebano... nije velika crta i nije duboka, ali kad se pojavi slika vidi se tacno da se boja drugacije prelomi na tom mestu i NERVIRA!!! :mad:

A lepa 19ica... GREOTA! :(

Poslednja izmena:
Ima da se kupi neka pasta za auto staklo koja kao popunjava male ogrebotine ali nemoj previse da ocekujes, tesko da ces to popraviti.

Uhh... sad si me jos vise obeshrabrio! Iako sam bio prilicno obeshrabljen! :crash:

Znas li bar kako se zove? Da znam sta konkretnije da trazim... da me ne bi belo gledali u prodavnici!!:D

Pasta moze donekle da ti pomogne - ali ako ekran ima antireflex sloj - moraces onda celog da ga skidas !

Dobices onda verovatno ekran bez vidljivih ogrebotina - ali isto tako ce biti povrsina kao ogledalo i skoro neupotrebljiva ako ti je izvor svetlosti iza glave :(

Ogrebotine sa stakla se jedino uklanjaju poliranjem, a ako napunis defektno mesto pomenutom pastom opet moras da poliras a to znaci kraj za anti-reflex sloj ako ga imas.

I stvarno sredi SRB:\Beograd\Cukarica\Zarkovo\home.exe kao sto ti je vec receno posto strcis.

Ima i pravilo za te ogrebotine - ako je osecas pod noktom onda nema spasa. Pasta skida samo mikro ogrebotine (do prve kise) :)

@Misko78 Jes afkors... sredih lokaciju, mada do sad nisam video da mi je neko napomenuo ista za to!

A sto se tice ogrebotine oseca se pod noktom :( :( :( :(
Pa... hvala na pokusaju... ali ne bih se upustao u igrarije koje nemaju izgleda da daju rezultate! Pogotovu sto predpostavljam da ima anti-reflex sloj... pa... DJabe poso!
Ostace on za radionicu...
Hvala svima!

Vrh Dno