Šta je novo?

offline web pages ?!?

• Začetnik teme Začetnik teme npetar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Ovako, resio sam downloadujem(dl) ceo forum kako bih imao offline sve teme. Za pocetak sam upotrebio MetaProducts Offline Explorer Pro ali...Ovaj prg dl-aduje sve linkove koje se nalaze na nekoj stranici. Prg ima mogucnost podesavanja limita...npr. ako stavim limit=1 prg ce dl-odovati glavnu stranicu i sve linkove vezane za nju. Limit znaci predstavlja dubinu do koje se moze ici u okviru jednog linka.
Ako npr. hocu da dl sobu Maticne ploce, prg dl-uje sve teme ali dl-uje i linkove kao sto su user profile i sl. pa tako gde kod naidje na link koji vodi ka profile-u korisnika, dl-uje i fajl velicine 30-ak kB koji pokazuje profil korisnika(br. postova, licni info i ostalo). Znaci, ako u jednoj temi ima npr. 20 postova, prg ce dl-ovati i 20 user profile fajlova od po 30-ak kB. Da ne pominjem i to sto ima i drugih linkova koji meni ne trebaju. Znaci, ovaj prg mi ne radi posao.
Da li je neko koristio neki slican prg i da li imate neki predlog kako da izbegnem suvisne linkove(koji mi ne trebaju) ?
Svaki predlog je dobrodosao...
Pozdrav!
:smoke:

npetar je napisao(la):
Ovako, resio sam downloadujem(dl) ceo forum kako bih imao offline sve teme. Za pocetak sam upotrebio MetaProducts Offline Explorer Pro ali...

Probaj da nađeš enterprise verziju tog programa (OffLine Explorer). Tamo (a možda to ima i u Pro verziji, ne znam) imaš pod "Properties", "URL Filters", pa u okviru pa tamo imaš filtere za "server", "directory", "filename" gde možeš da, kada izaberš "custom configuration", podesiš po ključnim rečima šta će od onoga šta ima na serveru, u direktorijumu ili od fajlova da uključi ili izuzme od skidanja. Tu bi trebalo da se naprave takava podešavanja da ti omoguće da skineš ono što ti treba a izuzmeš od skidanja ono šta ti ne treba.

Od poznatih programa ove vrste imaš još TeleportPro i WebZip (i naravno, još njih). Po mom iskustvu najbolji je baš taj koga imaš - OffLine Explorer, samo enterprise verzija.

Poslednja izmena:
E tako nesto mi treba. Hvala puno. Probacu da nadjem Eterprise verziju. Ovu Pro verziju sam pregledao, ima samo filtere za odredjene ekstenzije fajlova ali za url nisam nasao( ili nisam video).
Ako neko jos ima neku ideju a da je proverena 😉 neka pise. Najzgodnije bi mi bilo da prg ima filter tipa: ako naidje na neku kljucnu rec, da dl tog fajla sa kljucnom reci preskoci( da ne bih rucno unosio imena php stranica).
Za neki dan cu iskoristiti gigabitnu mrezu 😀 pa da dl ovaj forum od jednog GB-a 😉
Poz!

Nazad
Vrh Dno