Šta je novo?

Offline Google mape

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Ok,situacija je sledeca:

Drugar mi ide na Evropa-Afrika turu,nesto slicno Paris-Dakar-u,stim sto je ovo varijanta Budpest-Bamako.

Naravno,zele da se maximalno naoruzaju sa svim mogucim pomagalima i navigacijama i iako nose 3 GPS uredjaja nose i jedan manji laptop,gde mi je sinula ideja da nekako "sacuvamo" ucitane mape da se mogu i offline pogledati,pogotovo su interesantni satelitski snimci,jer jedan deo ture ne idu po putevima vec offroad po koordinatama.

Imate li neki savet,uputstvo ili bilo sta kako da im to odradim da u bilo kom trenutku mogu da pogledaju satelitski ili kao mapu?

Unapred zahvalan

Google Earth stavlja u cache pregledane teritorije/snimke. Samo nek' poveća cache prostor (u Google Earth-u) na maksimalni mogući.

Google earth aplikacija, u podesavanjima se poveca disk kes i onda neka pre puta pregleda kompletnu rutu kojom planira da se krece. Sve pregledane lokacije ce ostati u kesu i moci ce da se naknadno vide i offline.

p.s. pretece me, spor sam na telefonu ;)

Poslednja izmena:
Da se nadovežem da li zumiranje iz keša može d aide glatko tj da se od minimuma do maksimuma uveća i obrnuto bez zadržavanja

Tnx za info momci.
Probacemo ovih dana pa cemo da vidimo sta se desava...

Btw,da li bih isto mogao da uradim i sa nekim browser-om? Cisto radi bekapa da se ima...izem ga,ide usred zapadne Sahare,bolje da ima nego da nema...

Ako ti treba veca povrsina u maksimalnom zoom-u ima da se naradis da sve to cache-iras. Tj treba da u max zoomu pogledas sve sto zelis da vidis i kasnije. I ne mozes biti siguran da si sve pokrio.

Imas za mob aplikaciju MGMaps na cijem sajtu ima neki googlemap downloader. Moraces malo da poradis na citanju uputstava, al kad skontas kako samo izaberes koju regiju hoces i od kog do kog zoom-a i on ti to poskida u cache. Sad, dali ti fajlovi mogu da se koriste i za google earth na kompu ne znam. Ja sam u moju 5800 skinuo mape regia po kojima se najcesce motam do max zooma. Mora i za PC postojati nesto slicno. Par sekundi na google-u i nasao sam gmapcatcher. Sta i kako tacno radi ne znam al brzim pregledom naslovne strane sajta jako lici na ovo sto koristim na mobilnom.

Problem sa gorenavedenim programima je sto google svoje mape smatra zasticenim sadrzajem (il tako nesto) pa ih zvanicno ti porgrami ne podrzavaju (vec se toboz koriste za yahoo, bing i druge mape). Ako google detektuje da koristis neki od map downloadera prestace da prikazuje mape. Mudro je download mapa razbiti na komade od po 4-5 minuta (ovaj za mobilni cak ima tu opciju u downloaderu) sa par minuta pauze izmedju download-a. Dok downloader radi gledaj google maps u browseru. Ako slucajno vise ne prikazuje mapu, prekini download, restartuj router ( da dobijes novi IP od provajdera) i pokreni ponovo poslednju turu download-a.

Nadam se da sam pomogao ili bar da te nisam previse zbunio.

Hvala za info

Vrh Dno