Šta je novo?

Official Nokia Firmware Update software

ja danas kupio Nokiu 3120 clasic,ali izgleda da je radjena za spansko trziste ili juzna amerika,na njoj pise movistar,sto je neka kompanija,tako sam bar shvatio trazeci po netu,nego koji je produkt cod za nokiu 3120 clasic da bi ubacio srpski.

RM-365
Euro_D, Latin, Graphite 0559120
Euro_D, Latin, Mocha 0560172
Euro_D, Latin, Plum 0560387
Euro_D, Latin, Deep_Red 0560411
Euro_D, Latin, Indigo_Blue 0560448
Euro_D, Latin, Chestnut_Brown 0560466

ovo nesto zeza pokusao sam da ubacim Euro_D, Latin, Indigo_Blue 0560448,za nokia 3120clasic,i nema srpskog jezika,probacu ponovo sa ovim drugim kodovima,jel moguce da je telefon zakljucan i da ne mogu da promenum nista kod njega,da ponovim na njemu pise da nokia movistar,nesto kao vodafon namenski izgleda.

Poslednja izmena:
@Ledeni:

Jel ovi kodovi koje si naveo važe i za RM-364 (Nokia 3120classic je naravno u pitanju)?

RM-364

0560902 Euro_D, Latin, Plum
0561903 Euro_D, Latin, Chestnut_Brown
0560899 Euro_D, Latin, Plum
0560838 Euro_D, Latin, Mocha
0559069 Euro_D, Latin, Graphite
0561699 Euro_D, Latin, Deep_Red
0561904 Euro_D, Latin, Chestnut_Brown
0560836 Euro_D, Latin, Mocha
0561698 Euro_D, Latin, Deep_Red
0560901 Euro_D, Latin, Plum
0559064 Euro_D, Latin, Graphite
0561809 Euro_D, Latin, Indigo_Blue
0559067 Euro_D, Latin, Graphite
0561806 Euro_D, Latin, Indigo_Blue
0561899 Euro_D, Latin, Chestnut_Brown
0561696 Euro_D, Latin, Deep_Red
0561808 Euro_D, Latin, Indigo_Blue
0560839 Euro_D, Latin, Mocha

Meni se sa ovim novim NSU 1.4.64 vratio stari bug na Visti X64 ! "Nokia service layer host process has stopped working" i puca pri svakom startovanju...

Uninstalirao sam i Nokia Pc Suite i NSU i instalirao najnovije verzije...taman hteo da updateujem E51 na najnoviji firware kad ono međutim... :(

Ima neko rešenje..?

A ajd ako ima neko ChangeLog za E51 (naravno za ovu novu v220.34.37) neka pusti...

da li neko slucajno zna product code balkans za nokiu 6600 slide ?hvala unapred

Koji je kod za E90 Balkans ako ima? Ja trazio ali neuspesno...

Ja sam svoju e61 kupio u Italiji na Nokia sajtu. Znachi nije skidana ni sa jedne mrezhe. Firmware mi pokazuje da je
3.0633.09.04 20-11-06 RM-89 i onaj software updater kazhe da nema novije verzije. Jel to zaista nema novije verzije ili i ja da probam da onim NSS sa prve strane?

Ja sam svoju e61 kupio u Italiji na Nokia sajtu. Znachi nije skidana ni sa jedne mrezhe. Firmware mi pokazuje da je
3.0633.09.04 20-11-06 RM-89 i onaj software updater kazhe da nema novije verzije. Jel to zaista nema novije verzije ili i ja da probam da onim NSS sa prve strane?

Sta da probas kad nema noviji.

Znachi definitivno nema noviji... Ok onda. Zahvaljujem... Ma kontao sam da je ovaj iz 2006 (ako to uophte oznachava godinu) malo mator, pa mi je bilo chudno da nema noviji.

Uzmi neki od onih Srpskih kodova koje smo ostavljali,idi na Nokia sajt i uradi proveru koda,ako ti kaze da za taj PC za E61 ima noviji softver (verujem da ima jer je taj veoma star) onda NSS->promena PC-a->NSU->download firmware-a->flesovanje (tada NISTA ne pipati) i gotova stvar!
Pozdrav ,)

Nokia 6681

Najlepse molim za informaciju da li je moguce naci product code za telefon nokia 6681 i da li se moze uraditi apdejt softvera za taj telefon. Ako ne moze molim vas da mi i to neko javi da bih prestao da se trudim oko toga. Hvala svima koji su spremni da pomognu.

vrlo lako se dolazi do kodova uz pomoc google-a i bench pretrage, modeli od 6630 pa nadalje imaju opciju update-a softvera..

Najlepse molim za informaciju da li je moguce naci product code za telefon nokia 6681 i da li se moze uraditi apdejt softvera za taj telefon. Ako ne moze molim vas da mi i to neko javi da bih prestao da se trudim oko toga. Hvala svima koji su spremni da pomognu.

RM-57

Serbia White 0521924

Serbia Blue 0521886

Probao sam sa oba product coda, ali mi NSU daje poruku "Your phone is alredy up to date if you wish you can reinstall it". Sta da radim?
P.S. Izvadio sam memorijsku karticu iz telefona, pretpostavljam da to nema veze.

Poslednja izmena:
Cilj mi je da omogucim na telefonu koriscenje svih SIM kartica. Da li da odaberem opciju "reinstall"

Pa ja sam shvatio da se ovim postupkom moze otkloniti zastita koja onemogucava koriscenje drugih kartica osim kartica mob. operatera kod koga je nabavljen tel. A sto se tice otvaranja (ako sam dobro shvatio da treba platiti) to nije nikakav problem ovdje kod mene to rade za 5€, ali mi je prosto bio merak da to sam uradim, ali ako ne moze... Svima koji su se potrudili da pomognu hvala jos jednom.

zavisi koji je telefon ako je bb5 nije ispod 30 eura,ovi stariji modeli mozda cak imaju i free negde na netu...

A ovaj update ti samo "ocisti" telefon od brendiranog softvera :D

Telefon je nokia 6681. Mene kao laiku nije bas jasno, kakva je korist od ciscenja brendiranog softvera iz telefona, ako on radi normalno. Inace pitao sam u servise za mob. tel. i provjereno uzimaju 5€ za ovaj moj, valjda zato sto je stari model. Vjerovatno za ove novije uzimaju vise. Kao za sve vrste servisa, sto je skuplji uredjaj veca je cijena popravke.

Mislim da i za nju ima free otkljucavanje na netu,nesto se secam da je prosle godine,mislim,Deki dao resenje kako odraditi za dz. sa valjda DKU-5 kablom,morao bih malo da se podsetim da bih ti dao detalje... ili potrazi sam,BB5 free unlock (vazi samo za te prve BB5 tipa 6630,6680,6681...)!
P.S.Najvaznije koristi od ciscenja brendiranog softvera iz telefona su recimo lokalizacija telefona za nase podrucje (jer je vecina sa stranih mreza sa njihovim jezicima i servisima),onda ciscenje interne memorije,koje ti prvi BB5 telefoni i nemaju mnogo,a i telefon ce najcesce da radi bolje jer time vrlo cesto dobijas i noviji genericki softver,jer provajderi nisu bas mnogo zainteresovani da daju update-ove cesto kao i Nokia pa za ispravku nekog bug-a mozes cekati i par GODINA (ne uvek ali desava se)!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno