Šta je novo?

Official Nokia Firmware Update software

Ocigledno da je tvoj fon za azijsko trziste, ako ti nudi reinstall onda tako i uradi dobices "evropsku verziju softvera" sa varijantom koji podrzava srpski...

PS
U onom txt fajlu, koji je ledeni okacio nalaze se i svi kodovi koje sam ti naveo (takodje i oni koje je ledeni naveo)
U pravu si,dobio sam srpski nakon reinstala softvera.
poz

Drago mi je da je valjao kod koji sam ti predložio. Sad bi trebalo das možeš i da ispodešavaš sve što je vezano za domaće operatere...
;)

Izasao novi firmware za n95, dosta radikalnih izmena,preporucujem da probate sto pre! :wave:

Critical components missing WTF?!?!

Ljudi, poludecu; konstantno mi izbacuje Critical components missing i ne mofu da updateujem FW. Koristim Vistu.SP1 a nije moglo ni sa Vista vanilom. Sa XPa, koji vise nemam, nema problema...
Nasao sam "gistro" par resenja jer je to zbog Aero teme, ali i kad je iskljucena opet isto. U attachu su sva podesavanja koja sam namestio (po zvanicnom Nokiinom forumu), ali dzabe.
Ima li neko drugu soluciju, I beg U, plz! :d Mucim se nedelju dana, poludecu...
pogledajte attach...

Prilozi

• problemcina.jpg
    problemcina.jpg
    77.4 KB · Pregleda: 96
Da prikljucis punjac pre nego nastavis update.
:zgran:

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, u cemo je fora posto cekam wec 2 sata da updatujem Nokiu n80 preko Nokia Software Updatera i josh mi pise Preparing Installation, je li to normalno???

Jedno pitanje, u cemo je fora posto cekam wec 2 sata da updatujem Nokiu n80 preko Nokia Software Updatera i josh mi pise Preparing Installation, je li to normalno???

Meni se to isto desilo sa 6300 samo sto sam ja cekao nekih 20ak minuta i na kraju ispi*deo i iscupao telefon sa kabla (bez obzira na upozorenje). Srecom sve je bilo OK po pitanju fon-a, restartovao sam komp i ponovo pokrenuo update i ovaj put je sve bilo gotovo za manje od 10 minuta. Napominjem da sam ovo radio na svoju odgovornost i ne odgovaram za posledice ako kojim slucajem kod tebe nesto podje naopako ;)

EDIT

Auuu sad videh da je post od pre dva dana, nadam se da je sve proslo OK sa update-om, javi sta si uradio

Poslednja izmena:
Ljudi, poludecu; konstantno mi izbacuje Critical components missing i ne mofu da updateujem FW. Koristim Vistu.SP1 a nije moglo ni sa Vista vanilom. Sa XPa, koji vise nemam, nema problema...
Nasao sam "gistro" par resenja jer je to zbog Aero teme, ali i kad je iskljucena opet isto. U attachu su sva podesavanja koja sam namestio (po zvanicnom Nokiinom forumu), ali dzabe.
Ima li neko drugu soluciju, I beg U, plz! :d Mucim se nedelju dana, poludecu...
pogledajte attach...

E sad, jes da je proslo skoro mesec dana...

I ja sam imao ovaj problem i nasao sam resenje ovde: http://discussions.nokia.com.au/discussions/board/message?board.id=swupdate&thread.id=23928
(poslednji post)

Dakle, samo sam pokrenuo instalaciju NSU (nisam deinstalirao postojecu), posto je zavrsio restartovao sam racunar i proradio je.

nokia 6630 >>> nokia 6630ME

Pozdrav svima!
Zalim da promenim svoj 6630 u 6630 Music Edition.
trenutni firmware mi je TIM V 5.03.08 17-08 -05 RM-1
Ja imam problem sa promenom koda u NSS-u. Kada uradim SCAN u PHONE INFO on mi ispise Error. (kao kod VLADE.R. - izgleda da ne moze da prepozna telefon)
Probao sam tri verzije NSS-a (1.03.8.12; 1.03.8.11; 1.03.8.3)
Da li postoji jos neki nacin da se promeni kod?
Cuo sam da postoji mogucnost sa phoenix-om.
Posaljite mi linkove ka tutorijalu za phoenix ukoliko ne moze sa NSS-om

INSTALIRAO sam i PC suite i NSU i NSS i drajvere za CA-53 kabal i nista ne pomaze.

Pomagajte!

Poslednja izmena:
Moras malo da udaris po opciji pretraga ili po google.Malo je glupo da ti mi trazimo linkove.
Instalacija phoenix-a je vrlo skakljiva ako mislis na krekovanu varijantu.

E ovako...znaci vec sam siznula od ovoga, oprostite ako sam konfuzna...
moja nova 5310,crvena, full pakovanje, orginalna kutija, sve po protokolu... ima u sebi samo plave teme!!? kako je to moguce i ima li sanse da nekako dodjem do crvenih?
a drugo, i mnogo vaznije, nece da se updatuje uopste a firmware joj je 03.63 ( ima 5.81 da se skine) krene sve ok i onda sam kaze update failed
jel moze neko da mi pomogne? please?

0547010 RM-303 EURO-D SAKURA RED LATIN

0548692 RM-303 EURO-D WARRIOR BLUE LATIN

Mcu SW 5.81
Date: 26-February-2008

6120c konacno izasao firmware 4.21. I dalje ne mogu da prikacim samsung bluetooth headset na telefon...

Da, ali je ubrzo bio povucen. Proveravao sam sa dva telefona ( jedan telekomov, drugi divlji) i uvek je nudio samo 3.83. Sada nudi i 4.21.

Ne znam za to,ja ga imam od decembra.Za update preko PCsuita uglavom dosta kasne.

Posto je izasao novi software za Nokiu 6300, skinuo sam NSU sa sajta, ali ne uspevam da ga startujem, tj. instalirao sam ga, ali ne uspevam da ga pokrenem. Ima li jos ko ovakvih problema?

VAŽNO ZA VLASNIKE TELEFONA NOKIA 6120 CLASSIC
Ovaj model je povučen sa stranice za zvaničnu NSU podršku
NSU Nokia Software Updater: Compatible Nokia devices and cables
Zvanično obrazloženje je:
Due to a number of problems with updating the Nokia 6120 Classic, we have temporarily removed Nokia 6120 Classic support from the Nokia Software Updater service. Other Nokia products are not affected. We apologize for any inconvenience caused, and will endeavour to release the software again as soon as possible.

samo da naglasim da je ovo uobicajeno tj. svako malo se povuce neki model pa se posle vrati ... znaci ne panicite, samo redovno proveravajte da li je vracen...

Upravo sam nasao product code za n81 (obican ne 8GB) podrzana je nova verzija software 11.0.045!
Product code N81 0550131

Poslednja izmena:
Extra, ima li kakvih inovacija pametnih?! Odoh da testiram!! :wave:

EDIT: i dalje mi nsu nalazi da je poslednja verzija 4.22 WTF?!

Poslednja izmena:
zna li neko kako mogu da updatujem nokiu 6230 nisam je nasao na netu, i da li to moze preko usb kabla?

Extra, ima li kakvih inovacija pametnih?! Odoh da testiram!! :wave:
Changes/improvements made from MCU SW version 4.22 to version 5.11:
- Support for a new memory component
- City of Darwin added to the World Clock
- DRM management improved
- Operator name list updated

n00b:D pitanje:
Da li se sme updejtovati firmware na dekodiranom fonu? Telefon je iz Telenora, dekodiran, da li bi i ostao takav nakon update-a?

Vrh Dno