Šta je novo?

Official: Microsoft Windows 2003 Server SP2 Final

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Poslednja izmena:
Ko ce prvi? :d

Ja iskreno jos nisam imao hrabrosti jer sam cuo da posle instalacije zezne neke stvari na serveru (tip terminal server,mozda dns...) pa mora malo da se obrati paznja pa da se popravi, ali cu definitivno za jedno nedelju dana skinuti i instalirati i javljam reakcije...

:wave:

Skinuo sam SP2 ali jos nisam imao hrabrosti da instaliram :d
Imam previse uloga za server da bi rizikova/popravljao ako se nesto dogodi...

Ajde ako neko ima neku masinu koja je samo npr. file server/ad da se baci u eksperiment mozda (ja vozim gomilu stvari, dns, wins, isa, web srv, mail srv, ad/dc, file srv, print srv, terminal... ... ....).

vmware pa masina sa win2003 serverom za testiranje? :)

Poslednja izmena:
jel moze ovo na XP x64 da se instalira? (win2003 x64 i XP x64 su isti?)

pise da moze

evo kompatibilnosti

http://support.microsoft.com/kb/926031

Citaj thread od pocetka pre neko sto postujes ;)

Moze naravno, ovde je samo pitanje ko ima vise hrabrosti, posto nas nekoliko "imamo" servere koji vec aktivno rade, a MS je vec izbacio informacije o mogucnosti prestanka rada nekoliko "servisa" na serveru posle instaliranja SP2... :wall: ,a da ne kazem da su poznati po tome da naprave hot update koji popravi jednu stvar i zezne tri duge :mad:

a gde su informacije o prestanku rada servisa?
na zvanicnoj strani spomenuse exchange 2003 i isa 2004 ali bez service packova....sto tesko da neko drzi, pa me zanima sta jos nece da radi.
ja sam do sad instalirao na bar 4 fizicke+par virtuelnih masina i sve radi(ukljucujuci i sql server 2000 sp4 i sharepoint portal server 2003 sp1)

Poslednja izmena:
http://support.microsoft.com/kb/926031
List of applications where a regression was found during the application compatibility tests:

Izdvojicu samo bitnije (bar po mom misljenju) koje su oni stavili:

- Exchange Server 2003
- Group Policy Administrator 2.0
- HP Insight Manager 4.0 (manje vise, ja licno imam hp server pa mi ovo i koristi)
- Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004 Standard Edition
- Kerio Server Firewall 1.0
- Microsoft Management Console (MMC) 3.0
...
Ima ih nekolicina, kao sto rekoh zavisi kome sta...
Naravno tu je mnogo veca lista aplikacija koja je prosla compatibility test, ali mislim Exchange 2003 i ISA 2004 :wall:

Verovatno cu sada za vikend da se smislim i skupim hrabrosti....
Videcu kako cu da prodjem :)
Nisu npr. nigde ni pod probleme ni pod OK, stavili Alt-N Mdaemon koji je jedan od veoma dobrih konkurenata exchange-u....

P.S.Najbolje je sto su pod listu kompatibilnih "aplikacija" stavili:

- 3D Realms Duke Nukem 3D
- 3DO Army Men 2
- 3DO Might and Magic 9
- 3DO Heroes of Might and Magic 4
- Activision Doom 2 (Jewel Case)
- Activision Heretic 2
- Atari Unreal Tournament 2003
- Disney Interactive Disney Little Mermaid
Itd,itd.itd...

Mislim majko rodjena, sad su mnogi spaseni kad mogu da stave SP2 na SERVER i da igraju Mali Sirenu na istom ?!?!?!?!?! :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
kao sto rekoh - to sto si spomenuo je Exchange Server 2003 BEZ service packova(a i zasla su 2 do sad. btw isti problem izaziva i sp1 za server) i Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004 Standard Edition BEZ service packova( a opet su izasla 2 do sad s tim da taj problem resava sp1 za isa server).
za mmc 3.0 sp2 takodje ne izaziva nista novo jer je to problem iz 21.11.2006. za koji MS kaze "However, this issue is not known to cause any additional problems".
tako da.....
Group Policy Administrator necu ni da komentarisem jer imas tamo i resenje a problem se javlja samo kod instalacije.
hp servere ne koristim a kerio izbegavam....

Ma slazem se ja da treba staviti SP2, samo prvo svaki Admin ponaosob da pregleda sta koristi, i kakva su resenja, zato sam i dao sve one linkove ;)

Kao sto jos jednom rekoh za mene licno se nigde ne spominje alt-n,pa cemo videti dal je dza ili bu :)
Posle toga cu da javim MS-u sta se desilo :D

Javi da li MDeamon radi kako treba, to i mene interesuje...

Instalirao sam SP2 pre dva dana (preko windows update) na 2003 web edition.
Za sada nema nikakvih problema.

Instalirao sam SP2 konacno.
Mdaemon radi, zajedno sa Outlook konektorom.
Pargon Backup radi OK, radi i SyncFiles...

Bogu hvala nista se nije poremetilo, jer vozim mnogoooo servisa na serveru...

Za sada je sve super, a licno mislim da sam se uspanicio bez veze, samo zato sto sam procitao MS-ov bulletin :)

Evo jos malo infa :D
Izgleda da je prestao sa radom routing and remote, posto nema sanse da se konektujem na server (Rdc), inace mogu da pingujem server.
Inace i web server je stao,a i pop-u ne mogu da pristupim...
Naravno ovo sam sve otkrio u toku vecernjih casova kada sam stigao kuci :)

Znaci ljudi, oprezno dok kad stavljate sp2 (sve isproveravajte nakon instalacije).

Poslednja izmena:
otkrices zasto je "stalo" pa ces nam reci :)

Verovali ili ne, ali otkrio sam.
U pitanju je bio SP2 ni manje ni vise. :trust:

Naime, seo sam u auto i otisao do firme, ulogovao se najnormalnije u server (rdc).
U logu nista, sve cisto ko dan.
DNS radi,Routing and Remote radi, web server.Vidim sajt ali samo iznutra mreze (?!).
Proverio sam otvorene/zatvorene portove(firewall i nat), proverio sam IIS, i sve je bilo kako sam namesto, znaci sve je bilo isto postavljeno kao i pre, samo sto nista nije radilo :S:

Problem sam najjednostavnije resio tako sto sam uninstalirao SP2. :mad:
Nakon toga sve je pocelo da radi.
Naravno nikakva rekonfiguracija, vec je sve bilo isto kao i pre (?!).

Aj sad da mi neko otvori oci :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno