Šta je novo?

OfficeXp.PowerPoint.Zvuk

• Začetnik teme Začetnik teme !rabas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

!rabas

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
Pravim prezentaciju, i ne znam kako da ubacim zvuk da ide non stop tokom prezentacije, jer svaki zvuk koji ubacim svira dok ne predjem na drugi slajd. Da li neko zna kako to da uradim?

Kreiras slajdove, kod prvog slajda ubacis npr. *.mp3 fajl, desni klik na njega pa levi klik na custom animations, pa ce ti se u desnoj strani pojaviti task pane custom animations.
U custom animations, tamo gde pise naslov mp3 fajla kliknes na strelicu (obrnuti trougao), pa levi klik na effects options, i u kartici Effects, u polju Stop Playing, chekiras After i i u njemu upises broj slajdova koliko ima cela prezentacija. Trebalo bi da to odradi korektno.

Znao sam za to, i pretpostavio sam da je to resenje... Ali ajde da pitam...Mozda neko zna nesto drugo... Hvala ipak

I ja sam tako skoro radio neku prezentaciju - upravo na opisan način. Nakon završenog posla sam otkrio olakšavajuću okolnost, koja bi mi bitno skratila posao. U pitanju je Microsoft Producer, koji faktički predstavlja Microsoft Powerpoint Plus (čudo kako ga tako ne distribuiraju, tj .prodaju)

Microsoft Producer Xp (za Powerpoint XP) težak je 23 Mb, a Microsoft Producer 2003 48 Mb.

Ukratko, sve ono što nedostaje (dobro ne baš sve, ali većina stvari) Powerpointu kada su u pitanju kontrola zvuka i kontrola video klipova, MS je odradio kroz Producer. Faktički u produceru praviš film od svojih slajdova, zvuka i/ili video zapisa. Ako imaš "vremena" za skidanje - isplati se (naravno zavisi od potreba).

Linkovi su inače:

MS Producer XP
http://download.microsoft.com/download/PowerPoint2002/msprod11/1.1/NT45XP/EN-US/msprod11.exe

MS Producer 2003http://download.microsoft.com/download/d/3/5/d35a076b-46c3-4f5c-bc2f-af7e5a82b889/msprod2.exe

Pozdrav

@ymiljan
Hvala za linkove, i sigurno cu ih upotrebiti, ali kasnije... I meni treba powerpoint jer radim nesto kao domaci...iliti tako nesto... E sad u kom formatu pamti te fajlove Producer?

Snima (Microsoft je to) u sopstvenom MS Producer Presentation formatu. Ima glupu Pack and Go opciju, koja služi samo da on ne pogubi gde su mu spoljni fajlovi i sa njom ne možeš ništa dalje da radiš - odnosno na drugom računaru mora biti instaliran Producer.

Međutim kao neki izlaz, ima i opciju Publish presentation koja omogućava da se konačan rezultat pregleda u Web browseru.

Pozdrav

DS9 je napisao(la):
Kreiras slajdove, kod prvog slajda ubacis npr. *.mp3 fajl, desni klik na njega pa levi klik na custom animations, pa ce ti se u desnoj strani pojaviti task pane custom animations.
U custom animations, tamo gde pise naslov mp3 fajla kliknes na strelicu (obrnuti trougao), pa levi klik na effects options, i u kartici Effects, u polju Stop Playing, chekiras After i i u njemu upises broj slajdova koliko ima cela prezentacija. Trebalo bi da to odradi korektno.

Najlaksa i najjednostvanija varijanta. Isto vazi i za video fajlove.

Nazad
Vrh Dno