Šta je novo?

Office GPU downgrade

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
okej ljudi, prvo jedno veliko izvinjenje svima koji su me pitali za oglas za 7300GT koji sam prodavao, jer nisam mogao da ubacim GPU u slot na toj mashini koji sam menjao (bio je problem sa slotom na karti koju sam planirao umesto 7300GT) pa sam morao da odlozim prodaju 7300GT na neodredjeno.

sad u posedu imam tri GPU -

Nvidia 7300GT

2400 pro

X600 pro

zanima me sledece - u sekundarnoj PC mashini u kuci trenutno imam ovaj 7300GT koji planiram da prodam. 2400 pro ce da ide komshiji chiju sam temu pravio ovde. x600 pro mi ostaje za sekundarni PC u gajbi, pa me zanima -

jel moze x600 pro da radi sledece -

da tera 1680x1050 rezoluciju

da pusti filmove (ne HD)

da nacrta sliku na monitoru (web browsing i slichno)

da se relativno normalno ponasha na 22 wide

x600 je zasnovana na RV380 chipu, ima 128mb ram-a DDR, PCI-E x16 slot, i to bi bilo sve shto znam o toj karti, molio bih da pomognete, oce li raditi na wide 22 ?

Poslednja izmena:
Terao sam sa x550 full hd filmove bez problema i kachio 24"

Shto se tiche samog gledanja filmova zavisi od ostatka konfiguracije. Ja sam imao C2D koji je obavljao funkciju pushtanja hd filmova bez seckanja. Ako je single core mashina terace sve 720p filmove bez problema. Full hd ce raditi loshe

Za sve ostalo radi ko zmaj

jel si gledao full hd sa blu-ray-a ili ripove. pošto ja na mojoj ne mogu 1080p da pustim.
kartica ima UVD ali to pomaže samo kod orginala. imam i ja dual core al nije intel.

Imao sam X700pro GA model i ona je radila ok na 19"wide(neki Lg od mog brata) osim kada sam puštao Divx jer je pixel bio kao tegla logično doduše🙂Dvd originali su radili korektno sasvim e sad ovi za 199,99 dinara ne znam kako će da rade😀 Ostatak konfe je tada bio(ako ti znači)Amd Athlon 2800(Clawhammer)+ 2x512 DDR1 i ploča GA K8NE.Tu grafu nemaš račun da prodaš jer po meni za multimediju može da ti završi posao sasvim korektno ali na igre naravno zaboravi,*** x600 sada šiju integruše na MoBo ali verujem da ti je taj komp verovatno sklopljen samo za multimediju od starijih delova😉 BTW:i ja planiram da skockam drugu mašinu samo za net i filmove🙂

za ono za sta ti treba dobro ce odraditi posao...
sto se tice filmova,tacnije divx-a, ja sam ga pustao na konfi iz potpisa sa s3virge 1mb.....zauzece proca nekih 20%...

e sad, molio bih objashnjenje -

evo poredjenja X600 Pro i 7300GT, pa bih molio nekog, ko se razume da objasni razliku u stavkama, shta je zashto bolje:

88082807qn6.jpg

Poslednje 4 stavke utichu na pperformanse, peta od pozadi na grejanje, sve ovo /sec manje utiche na performanse ako je razlika manja od 200-300 i kao shto vidish DirectX podrshka kod X600 je samo 9.0 a kod 7300 je 9.0c, a chak i GTA zahteva 9.0C tako da necesh uopshte da se naigrash sa X600. Trebalo bi raditi na 22wide i da pushta obichne filmove(ripovi samo, ne verujem da moze DVD) i ako radish sa puno tabova onda ce dosta da ti kochi.

Solesoslav je napisao(la):
tako da necesh uopshte da se naigrash sa X600.Trebalo bi raditi na 22wide i da pushta obichne filmove(ripovi samo, ne verujem da moze DVD) i ako radish sa puno tabova onda ce dosta da ti kochi.

Ovo si bash lupio... Kakve sad grafichka ima veze sa pushtanjem filmova ?? Ako mu je procesor dovoljno jak moze da pushta i 1080p... Mozesh i sa karticom od 1MB da pushtash filmove.
A i maximalna rezolucija koju X600 podrzava je 2560x1536 tako da moze na nju da nakachi monitor kakav got oce.

Grafichke novijih generacija skidaju opterecenje sa proca.

E pa izvini, sada znam. Hvala.

Ovo si bash lupio... Kakve sad grafichka ima veze sa pushtanjem filmova ?? Ako mu je procesor dovoljno jak moze da pushta i 1080p... Mozesh i sa karticom od 1MB da pushtash filmove.
A i maximalna rezolucija koju X600 podrzava je 2560x1536 tako da moze na nju da nakachi monitor kakav got oce.

Mozesh al se necesh nagledati bash, ja sam na C2D mashini imao karticu sa 4mb i secka film u full screenu jednostavno kartica ne moze da iscrta sliku dovoljno brzo.

@Igoritza x600 ce biti sigurno dovoljan za tvoje potrebe. ono shto si ti naveo da ti treba moze da radi i Gf2 MX sa 32mb (proverio lichno).

:wave:

Mozesh al se necesh nagledati bash, ja sam na C2D mashini imao karticu sa 4mb i secka film u full screenu jednostavno kartica ne moze da iscrta sliku dovoljno brzo.

@Igoritza x600 ce biti sigurno dovoljan za tvoje potrebe. ono shto si ti naveo da ti treba moze da radi i Gf2 MX sa 32mb (proverio lichno).

:wave:

Ta kartica je baš zbog tih 4 MB štucala. Da je imala malo više rama 16 do 32mb , fercerali bi filmovi manje rezolucije (dvd recimo) sasvim ok. Ja sam inače do pre 3 meseca na 22 inča LCD-u (1680 x 1050) imao northwood (ako nije bio i willamete) celerona 2.5GHz, 512mb Rama, gForce2 MX200 sa 32mb i to je za divX i dvd filmove sasvim dovoljno. I office programe i takvu upotrebu.
Jedino je zezao znaš ko?
Bench sajt i slični. Da se oteliš dok rade svi oni silni flešići. Pa sam skinuo neki add-on koji ih zabranjuje i rešen bio i taj problem.

Nazad
Vrh Dno