Šta je novo?

Office and Work Lap ToP

vkozomar

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
410
Pozdrav

mala pomoc oko izbora lap topa koji treba da dobijem na radnom mestu. Ne postoje zahtevi osim nekog uslova da bude od 60 K dinara.
Grafika ne igra nikakvog uticaja osim mozda povremenog AutoCad-a bez renderinga.
GAMING apsolutno nebitan

Znaci sto jaci Procesor, sto vise ram-a, Dobar ekran posto ce se gledati dosta u njega i garancija od MIN 2 godine ili mogucnost doplate ??

Hvala za sve predloge :

p.s. koliko sam dobro pratio ranije teme ovo su modeli koji dolaze u obzir a nisam stigao da ih uporedim

ASUS
K52JR-SX028V

ACER-Aspire-5542G-304G32Bn

ACER Aspire 5732ZG-434G50Mn

Acer: Aspire 5542G-504G50Mn

ASUSN71JA-TY014

HP Compaq Presario CQ61-320EX

+ DELL sa 3 god garancijom :)

p.s.2 Koliko sam " zahtevan korisnik " govori da sam do pre par dana imao DELL VOSTRO A 840 i bio prezadovoljan ( ALi su ga Ukrali ) treba mi nesto takvo ali sa vecim ekranom

Poslednja izmena:
Evo otprilike - zbog garancije - Asus je otpisan generalno razlog samo jedna godina garancije ???!!!

http://www.pcpractic.rs/uporedi_proizvode/laptop/4069/4181/3881

Ovaj trio, Acer deluje da daje najvise za pare ali DELL je DELL :)

Asus na predlozeni model daje 2 godine garancije, Acer daje jednu. Malo je bez veze da sad pazaris nesto sto se polako penzionise(mislim na platformu u oba Dell modela), pogotovu sto na raspolaganju imas lep budzet. Ali, lova je tvoja i ti se na kraju pitas.

Acer ima dopunu garancije do 3 godine i iznosi nekih 3 000 din sto nije puno. Mislim da se kod lap Top ne gleda na neku starost generacije ... bitnije su mi same performanse i pouzdanost.
Mada Acer ovaj sa i3 deluje sasvim OK.

Razlog sto naginjem Dell -u pre nego Acer je kvalitet. Onaj Vostro za jeftinih 29 500 din mi je bio odlican za ulozeno a nisam imao nikakvih smetnji u radu. Jedino ekran
Takodje razlika izmedju Asus i ova dve jeste nekih 10 k dinara >

Poslednja izmena:
Tuzno ali istinito taj vostro ima bolji ekran od vecine skupljih nootbookova a i od vecine navedenih ispod 17

Acer ima dopunu garancije do 3 godine i iznosi nekih 3 000 din sto nije puno. Mislim da se kod lap Top ne gleda na neku starost generacije ... bitnije su mi same performanse i pouzdanost.
Mada Acer ovaj sa i3 deluje sasvim OK.

Razlog sto naginjem Dell -u pre nego Acer je kvalitet. Onaj Vostro za jeftinih 29 500 din mi je bio odlican za ulozeno a nisam imao nikakvih smetnji u radu. Jedino ekran
Takodje razlika izmedju Asus i ova dve jeste nekih 10 k dinara >

Ovo za doplatu kod Acer-a nisam znao, dobra stvar. Sto se platforme tice, meni bi to bilo primarno. Ne zbog tipa memorije, nije velika razlika izmedju ddr2 i ddr3, ali novi procesori i pripadajuci im chipset-ovi su bolje optimizovani glede trosenja baterije, noviji paneli su manji potrosaci struje. Na to sam mislio. E sad, za ovih 10k dinara, tu nemam primedbi. Asus je pao kao preporuka zato sto si u prvom postu rekao da je limit 60k.

Kakav je ovaj ACER-Aspire-5542G-304G32Bn
Kod:
ekran 15.6'' 
opis ekrana 15.6" HD 1366 x 768 LED Display 
procesor AMD 
tip procesora AMD Athlon X2 Dual-Core 
opis procesora AMD Athlon™ II X2 M300 2.0GHz 
chipset Ati Chipset 
opis chipseta AMD M880G Chipset 
grafička ATI 
opis grafičke ATI Mobility™ Radeon® HD 4570 512MB  
memorija 4GB 
opis memorije 4GB DDR2 800MHz  
hard disk 320GB 
opis hard diska 320GB SATAII 5400rpm 
hard disk 2  
opis hard diska 2  
optički uredjaj BLUE RAY 
optički uredjaj opis Combo Blue Ray Drive 
bluetooth NE 
mikrofon DA 
zvučna DA 
zvučna opis High Definition Audio 
zvučnici DA 
zvučnici opis built-in stereo speaker 
tv izlaz NE 
web kamera DA 
opis web kamere integrated VGA webcam 
dvi NE 
tv tuner NE 
hdmi DA 
e-sata NE 
usb DA 
broj usb-a 3 
modem NE 
mrežna karta DA 
mrežna karta opis 10/100/1000Mbps Ethernet LAN 
wifi DA 
wifi opis 802.11b/g 
čitač kartica DA 
čitač kartica opis 5-in-1 card reader 
operativni sistem No OS 
baterija 6 cell Li-Ion 
firewire NE 
vga izlaz DA 
tastatura US 
garancija 12 meseci 
boja crna 
dimenzije  
težina 2.8
Cena mi se cini ok, za neintegrisanu grafu, mislim da je 4570/512mb ok, jedino za procesor ne znam, kakav je u odnosu na intele c2d

Nazad
Vrh Dno