Šta je novo?

Office 2007

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ga instalirao pre desetak dana i meni deluje OK, treba malo vremena da se naviknem gde se sada nalaze neke stvari, ali to ide brzo.
Jedini problem koji sam imao do sada je sa Outlookom. Nije prikazivao mailove, zaglavlje maila se vidi ali sama poruka ne. Ispostavilo se da se Outlook 2007 i AVG ne mirišu, kada sam isključio proveru mailova u AVG-u sve je proradilo kako treba.

radio sam u word-u i openoffice-u (write-u) i za sada mi je svejedno sta koristim zato sto se moje potrebe nalaze u njihovim presecima... inace posto word nije besplatan sada sam se definitivno presaltao na openoffice...
a koliko sam video sa slika novi office izgleda ekstra sto se dizajna ui-a tice ( po mom ukusu).... a inace svaka navika ima i svoju odviku 🙂

p.s.
evo stvari za razmisljanje... neki bogatas je oborio rekord tako sto je dao 30 milijardi dolara u dobrotvorne svhre... gosn bill gates je rekao da se penzionise za 2 godine i prelazi na dobrotvorni rad.. e sad da je sve open source software bi bio besplatan a znajuci ljude niko ne bi davao pare u dobrotvorne svrhe.. ako bill odresi kesu i da gomilu para za to onda mikrosoft ispada dobar momak ...
inace bill gates je predsednik skoro najvece dobrotvorne organizacije na svetu.. cak mislim da je onaj lik dao sve pare njemu

Poslednja izmena:
Vidim da mnogi ovde kao glavni anti OO razlog navode npotpunu kompatibilnost sa Word dokumetima. Toga su svesni i devoloperi OO-a i bas su na tome bacili akcenat u najnovijoj 2.0.3 verziji

AU kakav interface :zgran:
čekaću full ver. pa ću se odlučiti,ovako nema boga.

Tuzno je sto ce najveci broj ljudi instalirati novi Office jer ima novi fancy interfejs....

Ma razbili se od koriscenje ofisovih 5% mogucnosti. Za veliku vecinu ljudi Word 2000 je i dan danas i mnogo vise nego sto im treba.

Ako default extenzija ostane docx a znajuci MS, to ce i biti, pitanje je vremena kada ce kolicina nervoze nastala usled dobijanja fajlova u novim formatima preci tacku kljucanja i na kraju sami popustimo i predjemo na Office 2007 :wall: Pogotovo ako ukinu podrsku za PDF, kao sto je moguce zbog tuzbe Adobe-a.

Jedino "resenje" vidim u tome da Open Office u nekoj novijoj verziji podrzi i docx format. Da se razumemo, imam instaliran Office 2007 Beta 2 vec neke 2-3 nedelje na masini na poslu, sto se kaze "u svrhe testiranja" i jos uvek nemogu da se naviknem na novi UI. Nekako mi je "*****-friendly"

ovo sa slike izgleda jednostavnije i što je bitnije bolje organizovano nego što je to bio slučaj do sada.
uostalo to će procenti ljudi koji budu intezivnije radili sa istim.

Falcon je napisao(la):
Ako default extenzija ostane docx
Falcon, kazes da ti je instaliran Office 2007... Da li je kod tebe po defaultu extenzija docx? Kod mene nije bila (probano dva puta: na kompu na kome je postojao Office 2003, ali koji je deinstaliran pre instalacije 2k7, i na kompu na kome nije bilo nikakvog Office pre toga)... ne kontam to...

silverglider je napisao(la):
Ma razbili se od koriscenje ofisovih 5% mogucnosti. Za veliku vecinu ljudi Word 2000 je i dan danas i mnogo vise nego sto im treba.
slazem se... ja i sada (kuci) koristim obicno Notepad++ ili WordPad, jednostavno ne treba mi Word... ali, kada predlozim nekome da mu instaliram AbiWord ili OOo, to bude kukanje: Ma, samo Word i nista drugo... cudo smo mi 🙂

Stvarno ako nekome iz offica treba samo word onda mu office i ne treba, to ti je nas IT sektor, umesto da se ide na integraciju, ovde se i dalje koriste samo word i outlook&ie...

A realno ja sam u ovom novom 12 nasao vec nekoliko extra stvari koje su nedostajale starim verzijama... tako da uopste nije bezveze... uz to sada excel radi neke stvari koje ranije i nisu bile moguce...

OO je OK za prosecnu srpsku sekretaricu ili direktora... bice bolji naravno, ali meni tamo neke stvari bas nedostaju...

Ja sam preko 2003 instalirao beta2 i word dokumenti su u docx.
Žao mi je što se ovde priča o malo bitnim stvarima da li je nešto lepo ili ne.
Dajte da vidimo šta smo novo dobili ili šta smo očekivali a nismo dobili. Interesantno ga je uporediti sa OO i čuti probleme u saradnji ova dva programa ili možda dobre stvari.
Te priče o lepoti nemaju smisla i Vista se nekima sviđa a nekima ne ali velika većina će morati da je koristiti.

jel mogu u ovom shitu da ukljiucim padajuce menije...ovo je smarachina svoje vrste... GUI za debile.

ZoNi je napisao(la):
eto, konacno je dosao i taj dan - iDelimir i ZoNiXP se slazu 100% 😀

Pa ti si pametan decko...Samo je bilo pitanje vremena kada ces da ukapiras neke stvari 🙂

Josh samo da proba MacOS X i da prestane da prica napamet 🙂

byMaX je napisao(la):
Josh samo da proba MacOS X i da prestane da prica napamet 🙂

Za edukativne svrhe, mozemo da organizujemo jedan mini cas i demonstraciju Tiger-a. Moze cak i da bira hoce li Intel Mac ili PowerPC Mac 🙂

Citiram korisnika: delimir
jel mogu u ovom shitu da ukljiucim padajuce menije...ovo je smarachina svoje vrste... GUI za debile.
valjda je to i cilj.
ili možda nije...
možda treba da se završi fakultet za office standard.
za premium verziju i postdiplomske studije.

ps zar ne beše ono baš macos pravljen u ***** friendly maniru.

Poslednja izmena:
Darth Zool je napisao(la):
valjda je to i cilj.
ili možda nije...
možda treba da se završi fakultet za office standard.
za premium verziju i postdiplomske studije.

ps zar ne beše ono baš macos pravljen u ***** friendly maniru.

Pa ***** friendly znaci da je prosto i intuitivno, a ne kao ovaj Office u kome ne mogu da nadjem pola opcija koje sam pre koristio... Zabole me glava, kao i od Viste 🙂

odlican ovaj link 🙂 / ali kod mene nesto nece da radi excel... doduse samo sam njega i probao.. jer me on prvobitno interesuje....
e sada radio sam i sa OOo (bese 1.5xx) e sto je najgore on uopste mi nije prepoznavao bar polovinu komandei iz MS excela.... i to one obavezna tipa radians... average...mod.. row...itd... sto je po meni osnovno.. pa cak i documentsToGo za palm ima iste 'rezervisane reci'... e to mi nikako nije bilo jasno.. i jako sam brzo batalio OOo...

Sto se office-a 2007 tiche bio instaliran, koriscen, iskreno svideo mi se, ali kad je istekla beta verzija svi fajlovi su mi ostali zarobljeni u .docx formatu i nisam nikako mogao da ih otvorim i da ih sacuvam kao .doc nego sam morao sve fajlove da prepisujem. Znaci 2007 cim istekne beta se zakljuca i mozes sve samo da gledas. Nema prerade ili neke obrade materijala. Sve zakljucano! Uzas. Pao je uninstall i openoffice 2.0 i gotovo!

Sad probah on-line varijantu za koju je jddipqd postovao link. Dakle, definitivno ce trebati vremena za navikavanje na novi interfejs (odsustvo klasicnog menija). S druge strane, vec sada sam uveren da ce velikom broju ljudi bas ovakav ... "slikovit" nacin baratanja aplikacijom predstavljati dugo ocekivanu stvar.

Novi format docx koji se pominje u predstavljanju Office 2007 je otvoren za razliku od doc tako da ce i drugi moci jednostavnije da ga implementiraju u svoje pakete. Znaci OO ce mnogo kvalitetnije otvarati docx fajlove nego doc sa kojima je bilo puno problema ako su bili za nijansu komplikovaniji, tj. imalu su mozda zaglavlja, formule...

To je meni i najvise smetalo dok sam radio u OO otvaranje doc fajlova sa forumlaan i kucanje formula. Equation rulz 🙂 kad se covek navikne na precice... kuca ko daktilograf.

Sto se tice novog GUIa, videcemo da li odgovara, ako ne, lako se sve to iskljuci a precice su uvek tu. Inace, GUI je i nastao da bi olaksao rad i u krajnjem doveo je do omasovljenja racunara. Videcemo da li je ovo pogodak ili promasaj.

da ne otvaram novi thread...
kako da nateram office da mi prikazuje slike, headere i footere u print layout-u?
prikazuje ih normalno samo u full screen reading view!?

Ne poznajem nikog da ozbiljnije koristi MS Office (redovno instaliran), a da nema makar jedan malo tezi problem, pre svega sa outlook-om. Mogu misliti kako bi radila portable verzija... Pretpostavljam da moze da posluzi za .docx i .xlsx na javnim racunarima gde nema Office-a...

hm, mislim da si odgovorio na post star 2,5 godine... 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno