Šta je novo?

Office 2007 SP1 izasao

Alexandar

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
709
Pojavila se finalna verzija Service Pack 1 za Office 2007:

http://office.microsoft.com/en-us/downloads/default.aspx

Od novosti:
* Stability. Using data from the Dr. Watson bug-reporting system, we've fixed the top software issues for each application in the 2007 Office system. The 2007 Office system SP1 also improves the stability of server components in the 2007 Office system and delivers compatibility with Windows Server® 2008, so you can confidently plan for future upgrades.
* Performance. The 2007 Office system SP1 improves performance in applications and servers. Performance improvements can be found in Microsoft Office Excel® 2007, Microsoft Office Outlook® 2007, Microsoft Office PowerPoint® 2007, and Microsoft Office SharePoint® Server 2007.
* Security. By incorporating incremental advances in security and results from application testing, the 2007 Office system SP1 offers home and office users better protection against malicious software and potential threats to privacy.

Možemo li mi koji koristimo "narodnu" verziju Office da skinemo ovo?

Da, može. Update se skida i sa FlashGet-om i instalacija traje jako kratko.

Hvala narode! :)

Skinuo, instalirao (narodna verzija Office-a) i radi :)

Ako ima nekih razlika, super, ja ih ne vidim :)

Pa razlika ima u stablilnosti/sigurnosti/brzini ali to se retko primecuje

Da ne bi otvarao novu temu da li Office 2007 radi pod XP.Da li se uninstalira prethodni Office 2003 i koje su opcije izostavljene iz Offica profesional u home verziji za studente.

Moze da radi na XP-u naravno, prvo kao i shto si napisao uninstalirash taj stari 2003 zveknesh novi i to je to... Samo ocekuj jedan period privikavanja na novo okruzenje, koje iako treba da bude pojednostavljeno, deluje komplikovano jer je sve nekako "izmeshano"...
I zgodno bi bilo napomenuti da je 2003 jedno 6 puta brzi od 2007...

:wave:

kako ide instalacija?
preko vec postojece instalirane ( registrovane ) verzije?
ili se mora ova prvo ukloniti?
Trazi li kakav reg. kljuc prilikom instalacije?

Ne trazi nikakav kljuc.....dva puta kliknes na SP1 fajl, i next, next, next :)

Ne treba ti ni CD, niti trebas nesto da brises/uninstaliras....

Kod mene nece da radi, tj. krene i kada pocne da extractuje fajlove zaglupi se i kaze da je "faild".

Skini ponovo fajl....mozda je ostecen....

Probao sam za sada na jos nekoliko racunara i svuda radi odlicno...

Jel resen problem sa sacuvavanjem podataka u stare formate(*.doc itd), cujem da su mnogi imali problema sa otvaranjem fajlova u starijim office-ima...

Ako je fajl sacuvan u 2007 ne moze se otvoriti u 2003.Jedino ako novi patch nije doneo nesto novo ali cisto sumnjam. Sto bi to radili ako zele da svi predju na 2007.

Poslednja izmena:
Novi patch nece postaviti .DOC umesto .DOCX......naprotiv .DOCX je bolji format (manji).....

Preimenuj ekstenziju .DOCX u .ZIP i optpakuj pa ces videti zasto je .DOCX manji :)

Za Office2003 ima fajl koji donosi podrsku za otvaranje .DOCX-a.....

cek, novi Office 2007 ne moze da snimi fajl u verziji za npr. Office 2003???

Može da snimi u verziji za Office 2003.

Jel resen problem sa sacuvavanjem podataka u stare formate(*.doc itd), cujem da su mnogi imali problema sa otvaranjem fajlova u starijim office-ima...

a kakvih onda ima problema sa otvaranjem DOC fajlova snimljenih u 2007 u starijim Officima?

Nikakvih? Ja nikakve probleme nemam sa tim.

Hm....jednom kada se naviknes na to drugaije okruzenje, videces koliko je u stvari lakse za rad, jer opcije vise nisu "sakrivene" po menijima, vec su bukvalno ispred tebe....

Nazad
Vrh Dno