Šta je novo?

Of Screen render DX

MBZ

Čuven
Učlanjen(a)
03.07.2003
Poena
601
Zna li neko kako da se koristi DX engine za renderovanje scena ali ne na ekran nego u podrucije u memoriji.
Znam da kreiram offscreen surface I da je postavim za render target. Problem je u tome sto DX aplikacija ne treba (ne sme) da prikazuje nista na ekranu.

Dakle treba mi nesto kao kako da kreiram da primary surface i back surface koje koristim za render a da PS ne bude prikazan na ekranu vec sadrzaj blit-ovan u zaseban memoriski prostor.

Pozdrav,
MBZ

Moze li jedno pitanje pre svega ... a sta ce ti to ?
Kod DX-a ljudi obicno imaju problema da nesto vide na ekranu , a ti :mrgreen:
Nego , koliko si objasnio ne vidim problem , "crtaj" po back surface ...
Standardno kod Dx-a kad hoces da crtas nesto stvaras "Flipping Chain" , tj. postoji Primary i Back Surface , crtas po Back pa "Flip"-ujes sadrzaj sa Primary i dobijes sliku , a dok crtka po Primary ti spremas sledeci Frame u Back itd.
E sad , postoji i kompleksniji Chain sa 2 Back Surface-a , pa koristis i OffScreen Surface , ...sve zavisi sta radis .
BTW , sta radis ???
Ne zameri na radoznalosti :beat:

Pozdrav , Misa ...:boom:

To je deo zahteva koje je postavio neko drugi.

Problem je u tome sto ne pisem samostalnu aplikaciju vec plug-in za vec postojecu. To znaci da ona vec ima user interface koji prikazuje nesto i iskakanje DX prozora nije potrebno, u stvari ne sme da se desi.

Ako organizujem flipping chain kako se inace radi on renderuje na ekran, a to upravo pokusavam da izbegnem. Zato I pitam. Mora da postoji neki flag prilikom inicijalizacije koji nekako peskacem da vidim. To je verovatno zato sto sam previse puta pisao ono sto ide na ekran.

Pisao sam slucajeve kada engine radi render u texturu (texture surface) pored onoga sto ide na ekran, ali nikad BEZ ekrana.

Pozdrav,
MBZ

U Open Gl-u to radi OK, ali onaj kome ovo treba trazi DX.

Ili nisi pazljivo citao , ili te ja nisam najbolje razumeo (verovatnije) .
Cak i da napravis Flipping Chain , niko te ne bije po usima da Flip-ujes Back i Front ?

Misa...:boom:

Nazad
Vrh Dno