Meni je uspeo da skine do 42% cini mi se tek nakon desetak dana upotrebe (npr. radi od 10h do 17h ili uvece od 23h do 9h), sobe su 16m2.Pozdrav svima, kupio sam odvlazivac Hisense D20HW, radi vec par dana testiram ga. Da li je normalno da radi u jednoj sobi oko 12m2 7-8 sati na najjacoj snazi ventilatora i ne moze da skine vlaznost ispod 47% mereno meracem koji je i pre postavljanja odvlazivaca vise dana pokazivao 54-55%. Do tih 47% dosao je za nekih dva,tri sata rada. U sobu se inace trenutno ne ulazi, vrata zatvorena temperatura 23c.
Koliko vode skuplja sad kad održava vlažnost na 47%?Pozdrav svima, kupio sam odvlazivac Hisense D20HW, radi vec par dana testiram ga. Da li je normalno da radi u jednoj sobi oko 12m2 7-8 sati na najjacoj snazi ventilatora i ne moze da skine vlaznost ispod 47% mereno meracem koji je i pre postavljanja odvlazivaca vise dana pokazivao 54-55%. Do tih 47% dosao je za nekih dva,tri sata rada. U sobi se inace trenutno ne ulazi, vrata zatvorena temperatura 23c.
Na koliko si namestio vlaznos na uredjaju, stavi na 30%, pre toga izluftiraj malo sobu napravi promaju da hldan vazduh istera vlagu. Kod mene spusti do 35% vlagu ja ga drzim na 45% do 50%Pozdrav svima, kupio sam odvlazivac Hisense D20HW, radi vec par dana testiram ga. Da li je normalno da radi u jednoj sobi oko 12m2 7-8 sati na najjacoj snazi ventilatora i ne moze da skine vlaznost ispod 47% mereno meracem koji je i pre postavljanja odvlazivaca vise dana pokazivao 54-55%. Do tih 47% dosao je za nekih dva,tri sata rada. U sobu se inace trenutno ne ulazi, vrata zatvorena temperatura 23c.
Ne odrzava on vlaznost vec je radio non stop, vlaga bila podesena na 40% ali za to vreme nije uspeo da dodje do zadate cifre vec je stajao tako na 47. Sakupio nesto oko 700 ,800 ml.Koliko vode skuplja sad kad održava vlažnost na 47%?
I kada je izgasen uredjaj ako je kabl ustekan prema mom meracu vuce oko 1w struje, znaci da i tada su verovatno senzori aktivni, posto sam primetio u app da ocitava i vlagu samo sto se procenat povecava zbog toga sto ne radi ventilator pa ocitava unutar uredjaja.Претпостављам да пријављује јер региструје да нема резервоара у једном тренутку али ми није јасно како то региструје када је уређај угашен.
У сваком случају то је то, хвала на информацији!
Da, zagreva prostoriju u kojoj se nalazi, sto je realno plus preko zime.Jel istina da se podigne temperatura u prostoriji usled koriscenja odvlazivaca?
Mislim da je u sustini svejedno da li je u rucnom rezimu podesenom na nizi procenat ili u kontinuiranom. Svejedno se nece ugasiti dok ne postigne zeljeni nivo vlage.I ja sam od pre neki dan krenuo da koristim odvlaživač Hisense D20HW i za sada sam zadovoljn. Prvo, nije to prečišćivač vazduha. To je mašina koja ima kompresor i prosto mora da se čuje. Između niske buke i efikasnosti ja sam izabrao efikasnost. Doduše, da su se malo potrudili sa plastikom i nekim materijalima da se smanji vibracija, verovatno bi i buka bila manja ali Bože moj.
Vezano za to što ne spušta nivo vlage... Ako puni kanticu, radi odlično. Ne spušta vlagu jer je ima previše u zidovima i nameštaju. Tek kada se sve to isuši, moći će da spusti nivo vlage. I inače za to "prvo" isušivanje najbolje je koristiti "continous" režim jer tada radi najjače i nema podešavanje do koliko da skida vlagu već izvlači koliko god može.
Ugradi ventilaciju u kupatiloStigao Hisense D20HW. Prvi utisak je da je bas bucan ali pretpostavljam kad skine vlagu da ce da se umiri. Ocitao je 70 posto vlage i skinuo je posle pola sata na 68. Meni najvise vlage ide iz kupatila jer nemam prozor ali i ne grejem bas prejako pa je verujem i zbog toga malo povisena vlaznost. Prolazi i na jednom mestu kroz fasadu ali zasad ove godine sem na prozorima nemam u coskovima zidova vlagu. Jel istina da se podigne temperatura u prostoriji usled koriscenja odvlazivaca? Dal bih resio sve ako bih ostavio u kupatilu odvlazivac? Stan je nekih 50kvm a kupatilo je izmedju 2 prostorije.
Po uputstvu, continous režim nema željeni nivo vlage. Vadiće je koliko god fizički može.Mislim da je u sustini svejedno da li je u rucnom rezimu podesenom na nizi procenat ili u kontinuiranom. Svejedno se nece ugasiti dok ne postigne zeljeni nivo vlage.
Kod mene stoji u aplikaciji koliko i na uredjaju a toliko mi je i na sobnom meracu vlage, u aplikaciji namestim 50% on skine do 48% i ugasi se u stenbay rezim i pokazuje i iste vrednosti i na uredjaju i na aplikaciji, cim skoci vlaga na 51% on se pali i cim je smanji ugasi se sam.ventilator je bucan ne kompresorMislim da je u sustini svejedno da li je u rucnom rezimu podesenom na nizi procenat ili u kontinuiranom. Svejedno se nece ugasiti dok ne postigne zeljeni nivo vlage.
Nivo buke jeste malo veci, npr kao rashladni brendirani frizideri iz prodavnica, zvuk kompresora vise brujanje i zvuk ventilatora kao npr zvuk fena.
Da li je neko primetio da se po iskljucivanju uredjaja ako je u aplikaciji ocitavao tipa 50 ili 52% nebitno, taj nivo poveca za neko odredjeno vreme npr do 70% i tako stoji u app do ponovnog ukljucivanja kada se ponovo vrati na normalnu vrednost cim ventilator odradi par minuta.
Shvatam da senzor ocitava unutar uredjaja povecanu vlagu, ali kako ce onda da se ponasa ako se narikta da odrzava vlagu na 55% u rucnom rezimu. Ako senzor npr ocitava pogresnu vlaznost.
da, isto i ja trazim...nema nigdenigde u ponudi maltene nema xiaomi odvlazivaca u Srbiji.
Da li cekati da se opet pojavi, je l' ima neko info?
Meni recimo spusti na nekih 60 posto posle visecasovnog rada i ugasim ga i odmah pokazuje da je 80. Sledeci put kad ga ukljucim spusta ga npr sa 78 brzo do nekih 68 a onda posle bas sporo nadole.Desava li se jos nekome na Hisense D20HW da posle rada uredjaja u aplikaciji pokazuje vecu vlaznost nego sto stvarno jeste u prostoriji i sto je i uredjaj pokazivao dok je radio.
Kod mene pokazuje ovako kao na slici posle sat dva od gasenja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari