Sve ti maxy pobrojao. Luftiranje je najbitnije upravo kod kuća sa PVC prozorima koji što su bolji od kuće prave hermetičku kutiju, takoreći.A zasto se stvara kondenzacija, losi kvalitet prozora? losa izolacija? BIo sam kod par drugara koji imaju pvc prozore i stiropor 10ku i nemaju problem koji ja imam.
Slicno je kod mene, Zivim u zgradi staroj 70 godina, ugadio PVC prozore, uradio 10cm stiropor. stim da ja imam susaru, ali nemam aspirator a zena kuva svaki dan.+ za maxyjev odg..
Ja recimo zivim u kuci koja je stara 45 god. , u to vreme bilo je projektovano centralno grejanje visoke temperature... nije bilo nikakve izolacije..Kuca se grejala velikim vrelim radijatorima , neizolovani zidovi su mogli donkle da disu...i naravno dugo godina nije bilo problema sa vlagom i budji... Pre par godina sam poceo malo po malo da radim na izolaciji i ustedi energije , tek sam na pola puta i vec sam prezadovoljan... Troskovi grejanja su skoro prepolovljeni ali naravno pojavili su se novi problemi... Pvc stolarija, stiropor na fasadi a pogotovo stiropor unutar kuce otezavaju "disanje" kuce i sada se pojavljuje budj i kondenz, pogotovo kad se grejemo na klime odnosno nisko temperaturno grejanje.. Kad dodjem kuci sa posla i vidim da se prozor pri dnu "oznojao" odma znam da su zene ili kuvale nesto ili prale ves a pritom nisu luftirale...
Tako da sam dosao do zakljucka da kuca osim sto treba da se unapredjuje s polja (dihtovanje prozora-krova,izolacija zidova i tavanice) isto tako treba da se unapredjuje i unutra... Za ventilaciju izduvni vent. u kupatilu , u kuhinji aspirator... Za susenje vesa koristiti ili elektricnu susaru ili odvlazivac vazduha...
Za privremeno resenje odvlazivac vazduha je definitivno dobra opcija ali za dugorocno resenje ipak treba malo da se ulozi i adaptira...
U principu ovo je i dobro i lose 😅a zena kuva svaki dan
Nikako odžak. Praviš tako medveđu uslugu sebi.U principu ovo je i dobro i lose 😅
Aspirator i sprovesti crevo u ventilacioni otvor ili odzak... Ako je izvodljivo.. To i mene ceka.
Dali je mozda neko koristio ove male kucne odlvazivace u svrhu ubrzanja renoviranja i adaptacija kupatila-kuhinje npr? Da se brze osuse , zidovi , lepkovi.. gletovi.. krecenje i tako to?
Za lepkove predpostavljam da vazi isto kao i za malter-beton odnosno hocu reci sme da se koristi odvlazivac..., izvodjaci radova koji rade u zatvorenom prostoru preko zime znaju ponekad da koriste one velike industrijske odvlazivace kada je potrebno da se izvuce vlaga iz objekta pre nego sto se nastavi sa finim radovima , postavljanjem parketa itd..Za glet ne sme da se koristi, jer odmah ispuca. Za lepkove ne znam. Za krečenje ne smeta.
Da,tačno pravi ga Midea i jeste stariji. Nema wifi i slicno.Hvala puno na odgovoru , pomogao si mi da se odlucim.
Da , kompresorski odvlazivaci zagrevaju prostoriju za onoliko wati koliko potrose iz uticnice, sto u principu i nije lose zimi jer ces vrlo verovatno da ga gurnes negde u neki cosak koji je najhladniji i u kom ima budji... Klime sam probavao i da stvarno dobro odvlazuju ali kod njih toplotna energija ide u spoljnu jedinicu tako da gubis vlagu ali gubis i struju tojes toplotu 😒
Taj comfee je midea odvlazivac? Neki stariji model predpostavljam , nemogu ga naci u prodaji.. Koliko vidim svi ti kompresorski odvlazivaci se svode na dve grupe.. Jacine oko 200w i kostaju oko 180-220 eur i ovi malo jaci koji su oko 400w i krecu se oko 300 eur a sve zajedno izbor na nasem trzistu bas i nije neki ...
Ne greju baš koliko potroše. Temperaturni bilans je pozitivan, ali ne daleko od nule.Hvala puno na odgovoru , pomogao si mi da se odlucim.
Da , kompresorski odvlazivaci zagrevaju prostoriju za onoliko wati koliko potrose iz uticnice, sto u principu i nije lose zimi jer ces vrlo verovatno da ga gurnes negde u neki cosak koji je najhladniji i u kom ima budji... Klime sam probavao i da stvarno dobro odvlazuju ali kod njih toplotna energija ide u spoljnu jedinicu tako da gubis vlagu ali gubis i struju tojes toplotu 😒
Taj comfee je midea odvlazivac? Neki stariji model predpostavljam , nemogu ga naci u prodaji.. Koliko vidim svi ti kompresorski odvlazivaci se svode na dve grupe.. Jacine oko 200w i kostaju oko 180-220 eur i ovi malo jaci koji su oko 400w i krecu se oko 300 eur a sve zajedno izbor na nasem trzistu bas i nije neki ...
Gde si kupio odvlazivac? Jel to ovaj sto kosta oko 33 crvene?Uzeo sam Carrier 16L, danas mi je stigao. Ukljucio sam ga na medium fan i izasao napolje, posle otprilike 5 sati sam se vratio vidim ne radi, puna posuda vode (3L staje).
Drugari ti imaju stiropor 10cm. Ne "10ku", šta god to značilo.A zasto se stvara kondenzacija, losi kvalitet prozora? losa izolacija? BIo sam kod par drugara koji imaju pvc prozore i stiropor 10ku i nemaju problem koji ja imam.
U CG, ovajGde si kupio odvlazivac? Jel to ovaj sto kosta oko 33 crvene?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari