Šta je novo?

odstranjivanje logoa

mixxxer

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2005
Poena
304
Imam neke materijale skinute uz pomoc Sky Star2.U pitanju su spotovi sa VH1Classic.Problem je odstranjivanje logoa.U gornjem desnom uglu stoji VH1,dok u donjem stoji classic.Otprilike su na istoj razdaljini od gornje i donje ivice.Treba mi program uz pomoc kojeg bih mogao da isecem te delove slike ili da preko njih navucem crne trake.

VirtualDUB

To je "prosta" operacija. To radi bilo koji program za obradu video materijala - Adobe premier, Ulead video studio, Power director, Pinnacle studio, ...

VirtualDUB je najprostiji i najprofesionajlniji.

AviDemux cak mozes da zadrzis izvorni format sto sa VirtualDubom ne moze. Mada ima jos puno programa koji to mogu.

Mene interesuje ovo isto samo za mpeg2 fajlove, posto hocu da snimke rezem na dvd. Jel se moze odsjeci gornji i donji dio slike a da se ne radi rekompresija?

mora da se radi rekompresija jedino ako nemora ako potoji neki novi alat ali ja za njega neznam

Pa sa kojim programom se najmanje gubi na kvaliteti? Da samo kazem da je logo na crnom dijelu slike ako pravi neku razliku.

Evo nabavio sam Ulead video studio 10 ali ne mogu da odredim velicinu cropping-a, tj. ne mogu da odredim koliko ce da odsijece gornji i donji dio slike. Da li neko zna kako to da uradim. Jel zna neko koji je bolji program za ovo Adobe premier ili Ulead, tj koji daje bolji kvalitet slike. Mislim da mi prijatelj ima neki Adobe premier ili je element ne mogu da se sjetim, pa ako je sa njim kvalitetnija slika onda bih radio sa njim.

Ovako bih to uradio.
Rekao si da je logo na crnoj pozadini. Super . Izmeris velicinu logoa kojeg zelis da maskiras. Na te pozicije u timelineu na drugom layeru ubacis crnu sliku te velicine ( pip) da ti bude fiksna pozicija duz celog spota. Jednostavno.
Sta ce ti crop? Ti ces da cropujes spot, pa kada ga razvuces na full screen, bice ti losiji snimak.

Nazad
Vrh Dno