Šta je novo?

Odrzavanje TFT ekrana ?

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Sucim ocistiti ekran ako je ispljuvan ili slicno ?
Inace na ekranu nema zastitno straklo nego na dodir menja (kako da kazem) boje.
Sme li se sa vlaznom mag. krpom ?
Smeta li plazmi ako se dodiruje ekran ?

Golden je napisao(la):
Sucim ocistiti ekran ako je ispljuvan ili slicno ?
Inace na ekranu nema zastitno straklo nego na dodir menja (kako da kazem) boje.
Sme li se sa vlaznom mag. krpom ?
Smeta li plazmi ako se dodiruje ekran ?

Goldene da li ti imas Plazmu ili TFT?

Nemoj da ga diras rukama, tj prstima i pravis to po ekranu mislim jeste interesantno ali moze da ti zvizne neki pixel i sta ces onda :D?

Sme i sa vlaznom (voda) i sa sapunicom mozda cak i sa alkoholom.

Uzmi monitor i postavi ga u krilo, biće ti lakše, da bi, kako bih rekao, lakše kontrolisao pritisak pri brisanju monitora i da bi bolje video(tako sam bar ja radio). Onda slobodno uzmi vlažnu krpu, ali ipak vrlo pažljivo i polako prevlači prkeo uflekanih mesta na monitoru. Alkohol nemoj da koristiš, ne zato što je agresivan pa možda može da ošteti monitor, već zato što je jednostavno ređi od vode i što brzo isparava i uopšte nije praktičan za ovako osetljive poduhvate. Jeste pipavo čistiti TFT panel, ali nije ništa opasno...

Jel isti trip i sa notebook-ovima, u frci sam da nesto ne zeznem, a valja ocistiti :)

Misko je napisao(la):
...
Nemoj da ga diras rukama, tj prstima i pravis to po ekranu mislim jeste interesantno ali moze da ti zvizne neki pixel i sta ces onda :D?
... a mogu i da iscure kristali :mrgreen:

Nemam ja TFT monitor, ali ima prijatelj Adi 17` pa me pita, a kako ja neznam pitam vas :)
Mada mi je bilo sumljivo da ako pravi ono po ekranu prvo sto sam pomislio reko` mozda ce koji piksel crci pa sam mu rekao da nebrise dok se neraspitam.
A inace ima decurliju sve u 16 koji bas vole da prckaju po ekranu.
Inace imam Compaq P910 19` i mogu reci da nisam video razliku u dijagonali izmedju mog i njegovog mon.
Lepo, lepo nema sta ...

Vlazna (ne MOKRA, vec VLAZNA) magicna krpa je OK. Mada, ne sme bas svaka krpa da se korsiti tj. sme, ali nije prakticno....

Ja trenutno koristim "clean & clear" proizveden od strane aidata. Ima finu cetkicu za "gomilanje" prasine i jos finije krpice (u paketu ih bude nekoliko, jer mozes da ih korists max 2-3x) koje mozes da pokvasis vodom ili tecnoscu koju dobijes u paketu. Tecnost je slicna Aerovom Aerocistinu (ko se seca tog proizvoda :)).

Veoma bitna stvar je iznad ili ispod ekrana staviti napomenu:"Lomim/secem/kidam deo tela kojim dodirnete ekran.....za olovku i sl. ubijam" :mrgreen:

Ma vlazna krpa radi posao.
Nije frka to sa decom... deca su.
Totalno je neka druga stvar kad' ti dodju njivari na gajbu i chuknu "onaj tanki" monitor, i dodaju: "Joj, vidi kako se talasa!"
motz.gif

PJ je napisao(la):
Vlazna (ne MOKRA, vec VLAZNA) magicna krpa je OK. Mada, ne sme bas svaka krpa da se korsiti tj. sme, ali nije prakticno....

Ja trenutno koristim "clean & clear" proizveden od strane aidata. Ima finu cetkicu za "gomilanje" prasine i jos finije krpice (u paketu ih bude nekoliko, jer mozes da ih korists max 2-3x) koje mozes da pokvasis vodom ili tecnoscu koju dobijes u paketu. Tecnost je slicna Aerovom Aerocistinu (ko se seca tog proizvoda )).

Veoma bitna stvar je iznad ili ispod ekrana staviti napomenu"Lomim/secem/kidam deo tela kojim dodirnete ekran.....za olovku i sl. ubijam" mrgreen

A gde ima da se kupi taj "clean&clear"?

Uvoznik je Logo, a ja sam ga kupio u Rodic Megamarketu (onaj kod kvantasa) :)

PJ je napisao(la):
Veoma bitna stvar je iznad ili ispod ekrana staviti napomenu:"Lomim/secem/kidam deo tela kojim dodirnete ekran.....za olovku i sl. ubijam" :mrgreen:
E vidiš ovo uporozenje ti je pametno ;) Kad ja počnem da Lomim/sečem/kidam oni uvek viču 'a štoooooo !!!' :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno