Šta je novo?

odrzavanje lcd monitora

Please ako se neko razume u ovo, neka mi odgovori...:wave:
Prilicno sam skeptican po ovom mom monitoru.....pa me bas zanima da li sam nesto sj*b*o:smack:

Valjda i ovo spada u održavanje,
ali interesuje me u kojoj meri na TFT monitore utiču zvučnici u blizini (uključujući i woofer)? Kod crt-a je znalo da krivi sliku, kakav je uticaj na tft ? Dugoročno?

Valjda i ovo spada u održavanje,
ali interesuje me u kojoj meri na TFT monitore utiču zvučnici u blizini (uključujući i woofer)? Kod crt-a je znalo da krivi sliku, kakav je uticaj na tft ? Dugoročno?
Nikakav,zato sto LCD nema[ili mozda ima ali u jako maloj meri] elektromagnetno polje,tako da mu magnet sa zvucnika ne smeta.

M!ST!CX samo cekaj da greenpeace, peta ili NASA kazu kako je blizina LCD i odredjenih frekvencija zvuka smrtonosna i tera vas da obozavate al dzaziru i al kaidu ...

ja koristim INTERA PC CELANER antistatic... posebno je namenjen za čišćenje TFT monitora... ja prezadovoljan

offtopic
malo mi je neverovatna ta masaža piksela... ali moram da probam
zanima me koliko treba da se stisne monitor pri "masaži"?
kolika povrshina treba da se masira oko piksela?
sa chim treba da se masira nekom krpom ili ...?
i koliko dugo?

pozdrav!!!

Poslednja izmena:
@alien 022

Ja sam sad pre nesto vise od mesec dana kad sam kupio komp imao mrtav pixel na monitoru i uzeo sam mekanu krpu i stavio prst na oblast mrtvog pixela, masirao 5-10 sekundi i voila!
Nestao je! A ja sam hteo da se ubijem kad sam video mrtav pixel :D
Slobodno malo jace stisni. Nemoj krvnicki ali malo jace i obavezno da ti je ukljucen monitor dok ovo radis

Poslednja izmena:
Samo zaglavljeni pikseli mogu da povrate normalno stanje (zato se i zovu zaglavljeni). Mrtvi pikseli ostaju mrtvi.

ja dobio krpicu od garmina kojom oni ciste svoje uredjaje..krpica je vrh.. i cistim sa time...

Slučajno naleteh na ovu temu, ali da i ja dodam nešto možda nekome i pomogne. Što se testiranja pixela i njihovog odglavljivanja tiče probajte i sa programima DPTester i UDPixel nisu veliki (od 156 do 188 kb) a potrebni ih je držati uključene neko vreme (zaboravih koliko, možda i par sati najbolje noću) i oni automatski menjaju boje pa tako "odglave" pixele, a možda pomogne i kod mrtvih pixela, mada sumnjam. googlajte ljudi ;-)

http://udpixel.en.softonic.com/

http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/UDPixel.shtml

Guglamo mi ali od tih programa nema vajde, ja sam isto odglavio pixel masazom. @alien22 nemoj masirati na crnoj podlozi vec na nekoj svetloj, nece da se odglavi na crnoj (bar moj nije hteo)

Nazad
Vrh Dno