Šta je novo?

Odnos 64 bitnih sistema AMD vs Intel

audiofreak je napisao(la):
monteboy, mislim da bi ti se vise isplatilo da si umesto vodenog hladjenja za tih 300 EUR uzeo neki Intelov procesor. Jos ako dodas tu i pare koje mozda planiras da potrosis na onaj FX-55 i nabavis Intel C/C++ Compiler dobices otprilike isti rezultat kakav bi se od FX-55 moglo ocekivati, a mozda cak i bolji 😀 😀 😀

Sve dok mogu sa ovim mojim vodenim da dobijem u raznim testovima tu skalameriju od Intel'a sto ti zoves svoju nije mi potreban FX-55. 😀

Nedaj boze da uzmem FX-55 , gdje bi mi bio kraj ....

Poslednja izmena:
Ahaha, zato monteboy ne sme da objavi svoj rezultat 😀

Bice , bice rezultata ne brini .... 😀

ajde monte, nemoj da nas brukas ! :d prepravi taj kod da bolje radi sa AMD FPU ili da kontaktiramo neke eminentne fotoshop osobe da nam ubrzaju FPU :d

Stvarno, pogotovo sa tako "optimizovanim" softverom 😀 :d 😀

Aj sad ne preceruj , strpi se malo potrudicu se da sjutra uhvatim vremena da analiziram bolje FPU.DLL

Predpostavljam da je prednost Intel'a zbog daleko veceg L2 cache'a jer inicialne vrijednosti u arrayima su uvijek iste sto znaci samo jednom na pocetku bivaju defenisane onda ide Loop od 200 koji racuna formulu uvijek sa istim vrijednostima sto je u praksi nerealno ocekivati.

Izmijenicu benchmark tako da inicijalne vrijednosti budu pri svakom Loop'u ponovo odredjene onda ce mo ponovo uporedit.

Prvenstveno mislim da SuperPI na AMD svoju prednost dobija preko Integer Arithmetike a ne preko FPU a i to ce mo uskoro znati jer cu dodati jos jedan Test "Integer Arithmetike" ...

Samo laganini ......

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Predpostavljam da je prednost Intel'a zbog daleko veceg L2 cache'a jer inicialne vrijednosti u arrayima su uvijek iste sto znaci samo jednom na pocetku bivaju defenisane onda ide Loop od 200 koji racuna formulu uvijek sa istim vrijednostima sto je u praksi nerealno ocekivati.

Nego, reci ti meni, otkud SSE2 kod u FPU.DLL-u?! Ja malo gledao pa mi nesto cudno tu, zar ne bi trebao biti samo FPU kod unutra? Ne bi bilo lose da proveris sta to ****** od kompajlera zaista generise.

monteboy je napisao(la):
Izmijenicu benchmark tako da inicijalne vrijednosti budu pri svakom Loop'u ponovo odredjene onda ce mo ponovo uporedit.

Mislim da ti to nece anulirati prednost L2. Bolje napravi vece nizove (>2 MB) pa L2 nece imati uticaja.

monteboy je napisao(la):
Prvenstveno mislim da SuperPI na AMD svoju prednost dobija preko Integer Arithmetike a ne preko FPU a i to ce mo uskoro znati jer cu dodati jos jedan Test "Integer Arithmetike" ...

Jako lako je to proveriti. Otvori CodeAnalyst i profiliraj SuperPI i vidi koliko ima FPU events, a koliko integer ili vec kako moze da meri.

izmjena

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno