Šta je novo?

Odluke saveta REM-a

Aj ti meni objasni kako ovo sada utiče na nas

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

*mjau**mjau**mjau* ja sam se sav potresao

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Aj ti meni objasni kako ovo sada utiče na nas

Tako što nećemo morati da gledamo jedno te isto na svim kanalima a da nam SBB pusti nešto drugo. Jer MTS neće sigurno ukidati svoje kanale.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja lepo kažem samo da smaknemo ovog našeg dragog i onda da se takmiče sbb i telekom lepo. Telekom mi je bolji zbog cene i infrastrukture, dok mi sbb bolja tv ponuda.

Ne može sve u jednom

Sad će SBB da poskupi jer će morati da plaća prenos nacionalnih televizija.

У саопштењу РЕМ-а стоји и да „уколико пружалац медијских услуга захтева накнаду за дистрибуцију“ од кабловских оператора, то ће бити „легитимни захтев“, док ће се „диструбиција без сагласности носиоца права над садржајима сматрати недозвољеном радњом са свим својим законским консеквенцама“.

Mislim da je u ovome jedina caka. Sada ce traziti neke sumanute cifre od kablovskih (optickih, iptv) operatera za distribuciju ovog paketa kanala.

Ubace ih u Pay paket i rešeno. To nisu smeli ranije jer su bili u obavezi da ih prenose, sada pretpostavljam da smeju.

Znaci, vraćaju se antene ?
Za nacionalne kanale antena, a za druge kabl...

Sent from my HTC U Ultra using Tapatalk

Pa da, ja bih platio da ih ne gledam.
Necu morati da ih brišem iz liste kanala, operater će to uradi za mene izgleda :D

Nisam osmotrio koji kanali su u pitanju.

Poslednja izmena:
Da li ce vam nedostajati pink, happy, prva i o2? Meni nece.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Mislim da si pogodio u centar :)

Aj cik da neko lepo raskine sa njima zbog toga! Ima da ih brane na isti nacin kao i ranije.

Ko inace gelda TV a koristi internet? Ne mislim uopste na nelegalne stvari, nego na vesti. Sve ozbiljnije stvari sada idu preko drustvenih mreza, sa jos vise fake-a nego sto nasi umeju da smisle.

Ne znam za Pink i nesrećni Happy, ali odakle vam ideja da će Prva (i O2 u paketu sa njom) ucenjivati SBB? Pokušali su već jednom pa im je SBB uskratio Zvezde Granda. Koliko vidim u međuvremenu su se izmirili i izljubili, pa im SBB-ova TOP televizija prosleđuje svoje serije nakon premijernog emitovanja.

Što se mene tiče mogli bi svi da lete i bar još jedno 40% kanala iz SBB ponude. Ali to su samo moje puste želje.

Da li ce vam nedostajati pink, happy, prva i o2? Meni nece.

Ovi kanali nikada neće biti izbačeni iz osnovne ponude. Ni jedan kablovski operater ne može da dozvoli sebi luksuz da se odrekne penzionera kojih je procentualno sve više u Srbiji a koje uglavnom interesuje samo osnovna TV ponuda i populacije svih uzrasta koja satima gleda Farmu, Velikog brata, Parove i slične emisije i glasa SMS porukama. Operaterima je u interesu da privuku nove korisnike a ne da oteraju postojeće, kakvi god da smo.

Svi kanali će ostati u osnovnoj ponudi, samo će osnovna pretplata poskupeti.

Neće da može.
Samo cu da odjavim TV, I da ostavim net...

Ne znam da li se ovo odnosi na sve operatere ili samo na kablovske? Na kablovskom ne može net bez TV-a.
укинута је обавеза кабловских оператора

Može, nego ne žele da ti isporučuju samo jednu uslugu, već te vezu za još jednu.
Razloga nema, pogotovu sada kada se prešlo na digitalni signal.

Da su u SBB-u pametni, pa da ponude opciju bez ovih kanala, a da korisnik umesto njih bira nešto drugo. Npr. izbacite mi ova 4 kanala, a dajte SK HD i SK4. Ili radio stanice 60s, 70s i 80s. Doduše, ja nisam ni hteo TV, ali žena ima neko drugo mišljenje o tome

edit:
Sad gledam BIZ ponudu
https://sbb.rs/poslovni-korisnici/biz-smart/biz-smart-paketi
Pa ona je za moje potrebe bolja nego za privatne korisnike. Osnujem doo, potpišem ugovor sa ženom da radi kao direktor bez plate i uzmem paket koji mi mesečno štedi ~700 rsd

Poslednja izmena:
Sbb je u velikoj silaznoj putanji, i nije mi ih zao.
Nikad kod njih više.

Pa ona je za moje potrebe bolja nego za privatne korisnike. Osnujem doo, potpišem ugovor sa ženom da radi kao direktor bez plate i uzmem paket koji mi mesečno štedi ~700 rsd
I placas minimalne obaveze za doo u 10x vecem iznosu :D

Poslednja izmena:
Sada će svih 5 televizija sa nacionalnom frekvencijom da zacepe cenu SBB-u za distribuciju. Ako ih SBB izbaci sa spiska može da izgubi korisnike.
Sa druge strane MTS IPTV će da prenosi te nacionalne kanale samo ne znam po kojim cenama...

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Svakako svakog januara poskupi za bar 100 dinara.

Sada će svih 5 televizija sa nacionalnom frekvencijom da zacepe cenu SBB-u za distribuciju. Ako ih SBB izbaci sa spiska može da izgubi korisnike.
Ja mislim da ne bi izgubili mnogo korisnika, jer mnogi nemaju drugu opciju za kablovsku TV, a ovi ostali koriste SBB sto zbog Interneta, sto zbog Total TV-a.

Da postoji kvalitetna alternativa, mnogi bi vec presli kod nekog drugog internet provajdera bas zbog nametnunog placanja televizije koju ne gledaju.

“Alternativa” je da placas mts fiksni... koji ne koristis?

@yooyo Taman ce tako da bude

Poslednja izmena:
“Alternativa” je da placas mts fiksni... koji ne koristis?
Onda pogledas broj fixnih prikljucaka: ~2.5 miliona (samo MTS)
Onda pogledas broj DSL prikljucaka: ~750 hiljada valjda.
Shvatis da broj korisnika MTS fixnog, koji ga koriste iskljucivo zbog fixnog, premasuje broj svih korisnika TV + Neta u Srbiji i onda cela ta prica da "nikome ne treba fixni" ne da pada u vodu nego je zabrinjavajuce koliko se cesto provlaci na IT forumu :)

Oba su mrtav relikt pocetka 20. veka, ali ljudi ce uvek razgovarati, samo sto je oblik drugi. TV su poceli i da ne gledaju skroz. Ne da se prebacuju na netflix, nego da uopste ne gledaju.

Nazalost, kod nas su oba i dalje pozeljna :D

Fiksni/paricu su jedva dobili, pa se ne odricu tek tako. Cak se vodi na pokojne babe/dede... znam slucajeve da unuci nisu mogli da
uvedu net, jer matori nece da potpisu ili su u roamingu.

Pricaj sta hoces, ali da neko placa 650 "jer je prababa tralala" je samo prica protiv Telekoma :)
Ne mozes tvrditi da preko milion i po ljudi nece da ga se odreknu samo zbog toga i da im ne treba.
TV pretplatu nema ni polovina broja fixnih pretplatnika - toliko o tome.

I da se ne placa fixni - placao bi se vise net, plain and simple.

offtopic, ali niti koristim fiksni, niti tv (mozda 1-2h nedeljno pred spavanje uz BBC Earth ili tako neki HD program zveram/slusam tv kutiju u spavacoj), cak nemam TV u dnevnoj. xD

A placam i jedno i drugo jer mi je razlika u paketu solo net vs duo/trio adekvatna. Da je kao kod SBBa ili Kopernikusa ili koga kog vec (koji za iste novce bukvalno ne nude ni priblizno slicne niti TV kanale, niti net - jos uvaljuju CG-NAT), verovatno bih ostao na WiFi/4G netu. Ovako uz optiku mi je OK. Ali naravno, imam(o) srecu da smo u mogucnosti da koristimo usluge IPSa koji (bar za sada) nije alav poput SBB i ostale kompanije.

A svakako je solo net (kod ISPa koga koristim) jeftiniji nego u kombinaciji sa ostalim dzidza bidzama.

Ispravka, za iste novce ne nude nista u odnosu na ovog provajdera. A za vece nude manje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno