Šta je novo?

Odlepio mi LG 52x24x52

Dubes

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2002
Poena
604
Ne znam kako i sta je u pitanju ali nece ni da cita ni da reze preko 8x. Ne pravi nikakve greske u citanju i pisanju samo nece brze. Skoro sam uradio upgrade firmware na V1.04 i posle toga uradio testove brzine i sve je bilo OK ali sada ne znam da li je nesto do drajvera ili ne daj Boze hardvera. Nesto sam petljao i sa ASPI-jem ali i tada je radilo do pre neki dan. Inace ovo je LG gce-8520b
Ako neko ima neki savet.....

Pozdrav
Dusan

Koji softver koristis? Instaliraj stariji 2.60, mislim da je, ASPI drajver.

Na koji software mislis? Koristim CdCopy, Nero, a sto se ASPI-ja tice i ja mislim da je on u pitanju. Samo nisam nasao nacin da ga skinem. U Nero cd speed sam pustio test i video da nece preko 8x zato sto na 8x se zauzme 100% cpu-a.....

Dusan

E vidis bas ta cackanja oko drivera, instaliranja raznih programa za burning :mrgreen: i dovedu do konflikta. Rezaci su jako osetljivi sto se toga tice. Evo ja sam kupio pre nekoliko dana isti taj rezac i instalirao nero sa cd-a (5.5.9.9) i reze mi odlicno. I dok je tako necu nista da diram i instaliram nove verzije. Jer uvek pri aninstaliranju ostane neki fajl koji pravi kurslus. Takodje da ti skrenem paznju na taj ASPI. On isto zeza pa poslusaj ajvona. Ali ako imas vremena i nije ti cim, formatiraj sve pa na tenane sve iz pocetka istaliraj i ne petljaj drajvere.

PoZdRaV cheers

E i jos nesto taj CdCopy jel to isto neki program za rezanje ili sta.

Ako jeste to ti je osnovno pravilo, nikad ne stavljaj 2 programa za rezanje na istu masinu. I 100 % ti to pravi njesra. I naravno ASPI (dzej) :)

Nikada nisam imao problema sa rezacem iako sam imao i CdCopy i ClonyXXL i Nero na istoj masini. ASPI mi je bio neophodan zbog grebovanja sa AudioCatalyst-om. I otada se nesto cudno desava a na netu nisam nasao pouzdan nacin za skidanje ASPI-ja sa masine

Dusan

Nema veze da li se koristi jedan ili 10 programa za rezanje. Ako je ASPI dobro instaliran proveri da li ti je ukljucen DMA, tj. da nije presao u PIO Mode (nisi naveo konfiguraciju i OS)...

Imam XP i bio si u pravu, presao mi je u pio mode ali kada sam ga vratio u DMA opet je bilo isto dok nisam reinstalirao secondary IDE channel drajvere i sada je sve OK.

Pozdrav
Dusan

Da obogatim: meni je prekjuce crk'o 8481b (48/24/48). Pocelo je sa predugim prepoznavanjima CD-a, prelazenja u PIO, i cudnim zvucima iz uredjaja. Zavrsilo se dimom.

Ja bih menjao taj tvoj rezac, mada ni sam ne znam sta sa da uzmem. Bio je thread na tu temu, ali se "skrenulo"...

thunderchase je napisao(la):
Da obogatim: meni je prekjuce crk'o 8481b (48/24/48). Pocelo je sa predugim prepoznavanjima CD-a, prelazenja u PIO, i cudnim zvucima iz uredjaja. Zavrsilo se dimom.
...

da nisi slucajno backup-ovao firmware? (v1.00 mi treba, jer i meni isti rezac pravi probleme, a nebi bilo zgodno da ga nosim na reklamaciju sa novijim fw-om) ...

ako slucajno imas pomenuti fw ... zamolio bi te da mi posaljes ...

pozdrav!

P.S. [email protected]

Nazad
Vrh Dno