Šta je novo?

Odgovarajuci zvucnici za PIONEER pojacalo

rseke

Slavan
Učlanjen(a)
25.06.2007
Poruke
561
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
ASUS Prime 320m-k
GPU
Gainward Nvidia gtx 1070
Laptop
Thinkpad T480s
Mobilni telefon
OnePlus Nord 2 5g
Pristup internetu
  1. ADSL
Planiram uzeti nove zvucnike za svoje pojacalo. U pitanju je AV resiver Pioneer VSX 424 i ne znam koje zvucne kutije bi najvise odgovarale za njega. U pitanju je AV resiver koji ima 5.1 izlaz i zanimam me kako da odaberem zvucne kutije,sta je bitno da dobijem dobar 5.1 sistem ( kvalitetan zvuk i sto vecu snagu) da ne preoptereim resiver ali da izvucem max iz zvucnih kutija. Isecak deklarisane izlazne snage (vidi sliku)

Screenshot_1.png
 
Tražiš zvučnike min impedance 6 oma (kako piše na poleđini AVR-a) i one koje možeš da smestiš u svoj prostor za sumu koju si predvideo da odvojiš za njih.
 
Koja je razlika tj sta dobijam ako se pricake zvucne kutije sa impendancom od 8 oma?
 
Dobiješ bolji rad pojačala jer je manje opterećeno, možda malo manju maksimalnu snagu, ali zato manje grejanje izlaznog stepena.
Samo za napomenu: zvučnici deklarisani kao 8 oma mogu u pojedinom spektru da padnu i na 4-5 oma što se može videti iz krivulje impedanse (ako to proizvođač hoće da prikaže - a obično ne daje).
1612902577885.png
 
Znaci bolje uzeti od 8 ohma nego od 6 ohma.
 
Bolje je uzeti one koji su bolji po zvuku za uloženi novac...;)
 
I kako ja to da proverim vidim cujem?
Uzmeš pod mišku svoj AVR, pa zaređaš po prodavcima zvučnika i vidiš i čuješ. Poneseš svoju omiljenu muziku koju dobro poznaješ, povedeš nekoga ko se razume u tehniku da proveri šta se može videti na licu mesta... i to bi bilo ukratko to....
 
Nazad
Vrh Dno