Šta je novo?

Ode porez

Vlad

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2000
Poena
609
Koliko sam ja shvatio ovo sa vesti ne'a vise poreza na hrdwr i soft.
Jel se ja to varam ili...

Tacno mada meni nista ne znaci, mozda kad bi bilo obavezno placanje 20% od cene hw kupcu.:):)

da da ta ti je dobra,da se malo ispravim ako to bude usvojeno vazi od nove godine,isto pojeftinjenje ide i za meso, deterdzent,jaja,delikates i sl.

Hoces reci da nema vise onih 20% ... ?
Pa to je vise nego dobra vest sa obzirom da sam bas krenuo u masivan upgrade ;))))

Jel to sigurno&provereno za hardware ?
I pocinje da vazi od nove godine

Izvinjavam se sto ponavljam ono sto si vec napisao ali meni zvuci suvise lepo da bi bilo istinito.......

Ako je ovo tacno,onda je ta vest prava bomba boom
Jes da smo se snalazili maksimalno,ali bi se legalno bez poreza stvarno mnogo lakse disalo...:)
E sad samo da ne pocne lov u mutnom:s obzirom da su mnoge firme izrazavale cene u dinarima sa uracunatim porezom,bas me zivo interesuje da li ce stvarno sad da smanje cene za odgovarajuci procenat ili ce da mute...

Ne mogu da verujem da je Ðelić ispao čovek. Ne mogu da verujem.
Mada mislim da sniženje neće biti 20% jer će prodavci već nekako uračunati benzin i 100 čuda.

Laza je napisao(la):
Ne mogu da verujem da je Ðelić ispao čovek. Ne mogu da verujem.
Mada mislim da sniženje neće biti 20% jer će prodavci već nekako uračunati benzin i 100 čuda.
Neki ce to da urade, ali posto se polako formira trziste, vecina njih nece to da uradi, nije to teorija relativiteta, nego najobicnije trziste....

Ma dajte ljudi kao do sada ste placali porez.

merlin je napisao(la):
Ma dajte ljudi kao do sada ste placali porez.

Slazem se takodje....
Ali ipak BI BILO (niko ne kaze da ce biti) veliko olaksanje....
Pod uslovom da smanje cene!!!:)

Ma izbori su na pomolu...Ili oce da nadoknade to sto misle da ce da nas natraju da placamo Microsoft proizvode po vise stotina maraka pa kao da nam olaksaju....:D

Pa naravno da će smanjiti cene. I do sada je bilo "firmi" gde je moglo da se nabavi bez 20% harača... Ako se usvoji to smanjenje opšte stope p.p. od 20% na kompjutersku opremu onda bi firme koje ostave tih 20% ukalkulisanih u maloprodajnu cenu postale totalno nekonkurentne na tržištu...
Npr. Monitor Group i ovako ima visoke cene pa plus 20% pa plus nepovoljni kurs od 31 din koji obračunavaju...smuči mi se kada pogledam njihov cenovnik...

Ako to bude meni se smeši jedan Gainward kod PCCentra... :)

Ne ser'te da ukidaju porez ????
ihaaaaaaa....yahooooooooooo :)))))))

delimir je napisao(la):
Pa I do sada je bilo "firmi" gde je moglo da se nabavi bez 20% harača... Ako se usvoji to smanjenje opšte stope p.p. od 20% na kompjutersku opremu onda bi firme koje ostave tih 20% ukalkulisanih u maloprodajnu cenu postale totalno nekonkurentne na tržištu...
Npr. Monitor Group i ovako ima visoke cene pa plus 20% pa plus nepovoljni kurs od 31 din koji obračunavaju...smuči mi se kada pogledam njihov cenovnik...

E vidis nisam znao da su neki prodavali do sad bez toga....(Ne kazem da sam ja to placao ali...:D )
Ako je tako onda si kompletno u pravu....

Srecna kupovina!!:D

Jos samo da potvrde info i da mi to "osetimo"

Interesuje me odakle vam ta informacija, ja to nigde nisam cuo sem ovde na forumu. Nesto mi to ne lici na nasu vladu.

merlin je napisao(la):
Interesuje me odakle vam ta informacija, ja to nigde nisam cuo sem ovde na forumu. Nesto mi to ne lici na nasu vladu.
Vest su prenele sve velike srpske televizije(za BK i RTS ne mogu da garantujem ;)), bilo je na sajtu Vlade Srbije, cini mi se i na DSovom sajtu... Inace to nije samo za kompjutere, komp opremu i software, nego i na prehranu i jos neke stvari. Budite strpljivi ljudi, ima mnogo stvari koji su preskupe i kojima cena ide dole od 01. 01. 2002...

Sa sajta Vlade Republike Srbije

Ministarstvo finansija takođe najavljuje pojeftinjenja
15. decembar 2001

Beograd, 15. decembar 2001. godine (Beta) - Pomoćnik republičkog ministra za finansije Rada Lukovac izjavila je za beogradski "Blic" da će, ukoliko se usvoje predlozi ovog ministarstva o ukidanju poreza na promet za pojedine proizvode, pojeftiniti: lekovi, sveže voće i povrće, jaja, meso, krv i krvni produkti, a možda i personalni računari, komponente i softver. Lukovac je naglasila da bi Vlada Srbije trebalo da sledeće nedelje usvoji ovakav nacrt zakona i da ga dostavi Skupštini Srbije. Porez na promet za ove proizvode je trenutno 20 odsto. -Naša namera je da se ovim zakonskim rešenjem poboljša standard građana, mada će se time smanjiti priliv sredstava u budžet - rekla je Rada Lukovac. Smanjenje prihoda budžeta, prema njenim rečima, nadoknadiće se povećanom kontrolom sive ekonomije

To "mozda" moze da bude opasno,jer ce se naci mentoli kojima ce zasmetati ukidanje poreza na komponente,ali bi sada Djindjic trebalo da se pokaze na delu,jer non stop prica kako je informatika,internet i sve vezano za kompjutersku industriju veoma vazno za nasu zemlju.

Pa da sad sam skontao : sad ce da ukinu ovaj porez a onda za par dana dolazi porez na posedovanje rachunara - tako ce sigurno izvuci vishe kinte zbog velikog broja vlasnika slabih rchunara pa ce onda taj porez glasiti da zbir trenutnih cena komponenata treba podeliti sa mozda 20 i tako ce nas odrati ... A sad samo da mineko objasni ako nije problem koliko odpilike dileri imaju popusta (video sam stvarchicu od 650 koja je kod dilera 500 ???) ???

Genghis Khan je napisao(la):
Pa da sad sam skontao : sad ce da ukinu ovaj porez a onda za par dana dolazi porez na posedovanje rachunara - tako ce sigurno izvuci vishe kinte zbog velikog broja vlasnika slabih rchunara pa ce onda taj porez glasiti da zbir trenutnih cena komponenata treba podeliti sa mozda 20 i tako ce nas odrati ... A sad samo da mineko objasni ako nije problem koliko odpilike dileri imaju popusta (video sam stvarchicu od 650 koja je kod dilera 500 ???) ???

Covece jel se ti to salis??:mad:

Ne znam zašto komplikujete stvari tamo gde to nije neophodno (doduše nije uopšte neophodno komplikovati, ali mi smo na Balkanu, zar ne ?).
Cene će biti kao što su bile do kraja leta tj. kao što su sada kod dilera koji ne uzimaju porez. Ja imam bar tri firme kod koje mogu otići (jer poznajem ljude, stalna mušterija itd...) i uzeti 90% stvari bez poreza. E ima jedno ali...Ne mogu da uzmem recimo ASUS-a bez poreza, jer on ide iz Pakoma, a ovi ne daju bez poreza itd (ovo je samo primer, nije me ozbiljno interesovao ASUS). Danas je bilo na TV-u da će zakon ući u Skupštinsku proceduru valjda pre nove godine da bi stupio na snagu od naredne...mada moguće je da bude i uredba kojom se zakon stavlja van snage ili sl.

Ono što ja očekujem posle ovoga je ispunjenje onog prvog obećanja o neophodnosti obezbeđenja povoljnijih internet usluga. Branisalv Anđelić reče neki dan da će se naći način da se "zaobiđe monopol Telekoma", ali mi to deluje kao neko dugoročno rešenje (a i možda malo pretenciozno, kao oni jadni ne mogu da zauzdaju Telekom)...mene zanima na kratak rok. Neka Flat tarifica po povoljnoj ceni ili sl...Verujem da će i to biti, a da ja do tada neću biti skroz sed pa od unučića neču ni moći da sednem za kompjuter :).

PS: A kažu da ćemo svi da ispaštamo zbog sukoba u DOS-u i nerešenih odnosa u ovoj nesretnoj Federaciji...nije nego :)

A da li neko zna oce li se "skresati" porez sa cigara? Da da to je ono malo u cemu svi uzivamao.

MAMADZULA je napisao(la):
A da li neko zna oce li se "skresati" porez sa cigara? Da da to je ono malo u cemu svi uzivamao.
O da da itekako, pogotovu cigare i alkohol, tu ce da odrape jos vise, a sigurno i benzin, sve ce to da ode gore, sigurno neke nove takse itd...

delimir je napisao(la):
Ono što ja očekujem posle ovoga je ispunjenje onog prvog obećanja o neophodnosti obezbeđenja povoljnijih internet usluga. Branisalv Anđelić reče neki dan da će se naći način da se "zaobiđe monopol Telekoma", ali mi to deluje kao neko dugoročno rešenje (a i možda malo pretenciozno, kao oni jadni ne mogu da zauzdaju Telekom)...mene zanima na kratak rok. Neka Flat tarifica po povoljnoj ceni ili sl...Verujem da će i to biti, a da ja do tada neću biti skroz sed pa od unučića neču ni moći da sednem za kompjuter :).
Bilo bi dobro da gosn premijer upotrebi svoje nemacke veze i dovuce Dojche telekom ovamo, ili bar neki delic vezan za pruzanje internet usluga. Takodje ne bih se ljutio kada bi nam dosao voodafon kao treci operater.
Ali, kako kaze nas narod: "Sto je babi milo to joj se i snilo"! :)
P.S
Sto se tice cigara i cuge, ako oni treba da poskupe da bi bio ukinut porez na hardver, nemam nista porotiv.

MAMADZULA je napisao(la):

Ma daj bre.... Da li si ti normalan ? Kakve veze imaju smrdljive cigarete sa ovim forumom ? Osim toga porez na cigarete je ionako premali. Pogledajte cene cigareta na zapadu...

Samo nemoj sada o našim platama... Onda bi i benzin trebao da košta 8 dinara litra.

Odprilike , cinjenica je da je porez na ono sto moze da utice na obrazovanje i tehnicki razvitak i kulturu naseg drustva sulud, izgleda su to skapirali (red je bio). Jos samo da se uvede cenzura, e za to cu prvi da glasam , pogotovo za neke radio i tv emisije, dosta mi je vise kica, sunda i raznih vidovitih kukumavki.

Skidanje Poreza!!!!!!!! To!!!!!!!

TOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!

Ne zaboravite da nas uskoro ceka uvodjenje preza na dodatnu vrednost (PDV,V.A.T , MWST - cuveni nam merverstojer),koji moramo hteli ne hteli da uvedemo zbog kompatibilnosti naseg sistema sa sistemom Evropske Zajednice.
Tako da ovo ukidanje poreza je samo privremenog karaktera.Za utehu ili ne,PDV je obicno cvrsto ugradjen u cenu,to jest ne bode toliko oci kao neki "dodatak" ili harac,ali ga je vrlo tesko izbeci (sem ako ne izvozite robu),tako da cemo na njega morati da se naviknemo i da ga prihvatimo.
Dakle predstoji nam samo jedan ograniceni period da uzivamo u jeftinoci hardvera (i svega ostalog...).
Navali narode...

Drunk Devil je napisao(la):
Ma daj bre.... Da li si ti normalan ? Kakve veze imaju smrdljive cigarete sa ovim forumom ? Osim toga porez na cigarete je ionako premali. Pogledajte cene cigareta na zapadu...

Samo nemoj sada o našim platama... Onda bi i benzin trebao da košta 8 dinara litra.
Pazi kako pricas:D i nemoj da mi vredjas cigarete.
Ti ... ti ... nepusacu jedan.:)pozdrav
P.S. Jest da je mali ali najplacaniji porez(koliko ga ja platim za 1 godinu mogu da kupim npr. hard)

E upravo sam slusao vesti....i na moje razocarenje nije bilo najave ukidanja poreza na hard i soft nego na meso:) itd...
Mozda ali mozda smo se mi istripovali:D

Vrh Dno