Šta je novo?

Odabir telefona :)

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
E ljudi Iphone 4s je poceo nesto da se gubi, i odlucio sam da ga menjam. Uspeo sam da svedem nekako izbor na tri modela. Prvi mi je bio naravno 5s, ali posto nemam para za njega mora nesto jeftinije.
LG G2
Huawei P7
Nokia Lumia 930

Izvinjavam se sto lumia nije android a u toj je temi ali oprosticete mi. :)

Naime zelim manji telefon od "tableta" posto jednostavno ne volim tablet telefone. Gledao sam i G3 koji je ZVER ali je 5.5" sto je smesno realno. G2 je malo manji i nekako bi pregrmeo, kao i ova dva.
Znaci interesuje me da me posavetujete, naravno najbolje ako ste imali iskustva sa tim telefonima, jer ono sto mozete da mi kazete o specifikacijama, to i sam mogu da nadjem i nasao sam :D
Odnos cena kvalitet na prvom mestu.

Hvala unapred na svakoj pomoci :)

P.S. naravno ako imate neki drugi savet u ceni negde koliko su i ovi, oko 300e...gore dole, slobodno posavetujte :)

Poslednja izmena:
A sta mislis zasto to nisam napisao za G Pro, G3, N5 i ostale LG ako ''mrzim LG'' i hejtujem bez razloga?

Zato sto je to potvrda mnogo korisnika po netu i 3 koje ja poznajem od kojih je jedan odlepio zbog problema sa G2 pa koristi telefon od 20e dok ne vidi sta ce (ima do 1-2h razgovora svaki dan i zamisli, posao od koga jede leba' a ne cuju ga :d) + su mu to potvrdili u zvanicnom servisu kao ''feature'' i da ''nepravilno drzi uredjaj''. Plus pregrevanje/secka posle xx min cak i smesno zahtevnog temple run 2 na S800 masini, ocajno ponasanje kamere u LL uslovima bez fix-a i zuta mrlja na pre x meseci zamenjenom displeju.

Ko hoce moze da progugla o tim problemima, da ne bude da je to telefon koji se savrsen jer da je tako ne bi bio najjeftiniji ;)

Sva 3 korisnika apdejtuju G2 samo ofic. apdejtovima, totalno normalno koriste telefon (ne xda-uju 80% radne nedelje zbog ''best buy telefona'') i imaju iste probleme osim toga sto fleku na displeju ima samo ovaj jedan od ta tri (a opet vidim nije bas tako redak problem generalno).

Sto se mene tice ko kupuje polovan G2 obavezna je provera i detaljnije testiranje uredjaja.

Poslednja izmena:
Verovatno je na iphone navikao i da ga sagovornici cuju jasno i glasno a ne da to zavisi od ''LG feature-a'' koji je isprogramiran da 80% vremena bude u bunar sa katranom modu :d

To kazem krajnje dobronamerno jer je cinjenicno stanje stvari, telefon je za te pare odlican ali ima par ozbiljnih mana od kojih je ova za mene najveca (i razlog zbog kojih nikada ne bih kupio) a potvrdjena je od zvanicnog servisa kao ''nesto normalno'' ako se telefon ne drzi ''pravilno''.

Ko jos koristi telefon za pricu? Vala moze i preko spikerfona :d

Ja jedino znam da je Nexus 5 i G2, posto su radjeni na isti fazon, da imaju bas ovaj problem sa pricom. Sa ostalim telefonima mi se to nije desavalo.

Nisam rekao da hejtujes, ali jednostavno za ove 2 nedelje nisam se susreo sa tim problemom iako pricam podosta sa njim, cak i drugovima sam davao da telefoniraju i niko im se nije zalio. Za yellow-screen se jos nisam susreo i nadam se da nikad necu a i imam garanciju. Za kameru mi nikakav problem nije da je instaliram, volim da flashujem stvari i da ih isprobam.

Moguce je da je problem do odredjenih serija,desavalo se to i ranine sa nekim modelima
Imao sam G2 nekih mesec dana i obzirom da ne mirujem dok pricam tj setam telefon po glavi niko mi nije skrenuo paznju da me ne cuje ili da prekidam

Postoji mogucnost da je problem sa neverovatno losim zvukom koji cuju sagovornici vezan za prve serije telefona, npr primerci koji su se prodavali prvih 6 meseci. Ovi primerci koje sam nabrojao su i kupljeni u tom periodu, jedan od njih odmah po pocetku prodaje, mozda mesec dana posle.

Sto se tice zute mrlje, fleke to je stvar (ne)srece i moze da se desi na ekranima bilo kog telefona mada se desava da su odredjeni modeli poznati po tome, posebno lcd.

Problem je kad krenu ti bedaci jedan za drugim i to kod korisnika koji su planirali da koriste telefon bez ikakvog xda ''servisiranja'' oslanjajuci se na fabricke apdejtove i onda krecu losi tripovi - seckanje (pregrevanje i obaranje klokova verovatno) posle malo duzeg koriscenja iole zahtevnijih aplikacija, pa onda problem sa zvukom koji nekim ljudima bukvalno ponistava funkciju telefona, aj ponasanje kamere u LL uslovima donekle moze da se savlada vremenom kroz podesavanja i da se udje u fazon (inace mislim da G2 ima odlicnu kameru za jedan android fon, foto a i video je ok sto se jasno vidi po postavljenim semplovima) mada smara ono padanje frejmova bez fiksa.

Kada se na to doda situacija sa pucanjem ekrana posle pada sa jedva pola metra (min. bezeli ili jednostavno nedostatak srece, sta god) pa onda zuta fleka na skoro zamenjenom original displeju (u zvanicnom servisu) onda razumem kad nekome dodje da razbije telefon :)

Tako da je moj savet da se polovni G2 provere pre kupovine mada treba dobro proveriti svaki telefon, to je valjda normalno.
Licno bih pre dobacio jos malo kesa za neki drugi, noviji telefon ili G Pro LG ili ustedeo koji juro kupovinom N5 ali sam svestan da je veliki broj ljudi (pre)zadovoljan sa G2, posebno korisnici koji vole da probaju razne xda romove itd a u isto vreme nemaju vece probleme sa telefonom, fabricki ili zahvaljujuci xda.

Sto se tice prelaska sa ios-a na android/wp to vec zavisi od korisnika i postoje velike sanse da ne bude zadovoljan, da ga sve nervira (android UI odredjenog proizvodjaca ili uopste android/wp os, aplikacije ili nedostatak istih, otvorenost/zatvorenost, reklame i sve ostalo sto nervira bez rutovanja), pa onda hw propusti ili losiji displej, izrada-dizajn, zvuk, kamera i slicno nego na ajfonima.
Jedan od takvih primera je nitro iz G3 teme a ja mu verujem da je tako, kao sto bi bilo koji android fan ludeo prelaskom na neki WP ogranicen fon :) Zamislite nekog xda nexusovca na lumiji, besneo bi kao 3 nitra :d

Poslednja izmena:
Totalno pogresan stav - G2 i ne razmisljaj dalje.

Objasni ti to ljudima koji nisu zadovoljni telefonom, placenim dinar :d ili 350e, nebitno, jer ih nerviraju decje bolesti koje LG jos nije prelezao. Niko od njih nije kupio G2 jer mrzi LG vec na osnovu hajpa i pozitivnih ocena, utisaka iz testova po netu (vidim i G3 je naj fon 2014, odo da odjavim net :d)

Ima dalje i bolje itekako :smoke: ali i kosta malo vise pa svakome prema budzetu i sistemu organa za varenje tupavih fabrickih propusta ;)

Poslednja izmena:
300e, sirok pojam. Nece svako phablet displej po cenu.. mogucih propusta na bitnim poljima. A jos sam napisao da ima bolje ali za malo vise para (i od G2 i od G3), sto je apsolutno tacno.

A i ne vidim razlog zasto su xiaomi ili N5 losiji od G2 za 300e, naprotiv, izuzev losije baterije meni je (na osnovu licnog koriscenja a i onoga sto sam cuo od ljudi koje poznajem) N5 bolji telefon sa manje mana a nisam jedini na ovom forumu koji tako misli.

G2 sam cesto preporucivao po forumu i pored nekih mana za koje su me ubedjivali ovde da ''postoji fix'' i tako dok nisam pricao sa ovim ortakom koji posle samo godinu dana patnje sa zvanicno ispravnim G2 (by servis lg) sada ckilji u 1-2'' ekrane dumb se i nokia.

I na kraju - vrh ako ste zadovoljni sa G2 i nemate te probleme (koje ponavljam servis ne priznaje i navodno je sve u redu sa telefonom?!), ocigledno ste kupili neke novije verzije (cest problem danas, da su prve serije felericne, kod svih pa i Apple-a) ili niste naleteli na takav propust a verujem da ima i onih koji kriju, toga je uvek bilo i bice ali ja nisam iz te ''skole''.

Sve je stvar licne procene, prioriteta a i srece. Ali je mnogo glupo pisati ''do 300e samo G2 i ne razmisljaj'' jer sta cemo ako neko hoce cist android sa krstenim UI ili hoce fizicki manji telefon sa slicnim hw i autonomijom, pa onda WP/IOS za te pare bez obzira na to koji je os bolji, koji ekran ima vise ppi, tanje bezele i slicno.. nista gore od generalizacije na osnovu nekakvog fanboj best buy-a.

Znaci svi vi koji ste zadovoljni sa G2 - uzivajte, super sto je tako i to stvarno mislim, zasto bi to bilo kome smetalo? Ali ocigledno postoji i ona malo mracnija strana LG bestbaj medalje ;) a nazalost neki su prilicno ispi*deli zbog toga.

Naravno takav scenario je moguc i sa telefonima drugih proizodjaca, nista novo u eri hiperprodukcije androida. Pa kad je apple sebi dozvolio onakve QC propuste sve je jasno.

Poslednja izmena:
Ovako, ja sam prvobitno želeo Nexus 5 zbog AOSP i slobode sistema. Međutim, po radnjama nisam našao nijedan (5 prodavnica ovde nigde da nabavim). Xiaomi - nema ostvarivu garanciju kod nas (za ne daj Bože...), inače super je telefon, nemam zamerke. Nek ga pošalje 3 puta i nek traži novi telefon. WP mi se uopšte ne sviđa, jedino ta optimizovanost kojima je Android godinama daleko. iOS je super, mada nisam našao 5/5s za taj novac.

Ma sve je to ok, samo sam hteo da podelim te veoma lose tripove za koje se ispostavilo da se javljaju kod jos dva G2, svi kupljeni u prvih nekoliko meseci prodaje. I to nisam pisao kao nekakav flejm, hejt vec kao informacije koje mogu da znace nekome ko kupuje G2, posebno polovan (ako je tacno da su samo primerci prve serije problematicni) pa je provera obavezna.

Desava se to, nije nista cudno, jos nisam video na forumu da neko nije bio ocajan, iznerviran telefonom bilo kod proizvodjaca a poslednjih godina failovi i propusti SVIH proizvodjaca/QC su brojni. A najgore je kad proizvodjac za ocigledan propust tvrdi da je sve u redu ili jos gore da je ''feature'' ali lose radi jer korisnik ne zna da drzi telefon.

I htc m7 je vrh kupovina ali ako kamera nema fleku, ako se ne ljusti.. pa onda sony z/z1 i stariji i lutrija sa ekranima i frka oko ostvariranja garancije ako crkne od vode, pa iphone i savijanje, samsung i (do N4/Alpha) veoma losa plastika, farbane lajsne plasticne kineske igracke, i nokia je imala svoje propuste sa ekranima, kamerama.. primera je mnogo.

U svakom slucaju kome G2 radi bez problema i kome odgovara sve sto taj uredjaj nudi, od hw do sw e to je vrh, za te pare i u tom slucaju to je stvarno odlicno obavljena kupovina :)

Poslednja izmena:
Za ove druge ne znam ali ovaj ortak je probao da sredi te probleme sa fonom na razne nacine, cak su mi i danilo pantelic, ivan I i moguce jos neki sa foruma slali neka xda resenja za to koja sam ja prosledio (za LL kameru, obaranje klokova i kocenje..)

Zato kazem, generalizacija ne valja i sve zavisi od liste prioriteta, sta ko ocekuje od telefona i od toga da li je neko spreman da fabricke propuste resava preko xda ili da se nesto sto je dobro unapredi na taj nacin itd. Tako da sigurno ima ljudi kojima je polovan iphone 5 (ili polovna L930/1520) mnogo bolji izbor od bilo kog androida za 300e.

Nebitno, da ne idemo dalje u polu-off.

Poslednja izmena:
Ja jedino znam da je Nexus 5 i G2, posto su radjeni na isti fazon, da imaju bas ovaj problem sa pricom. Sa ostalim telefonima mi se to nije desavalo.
Nisam mislio na taj problem kod drugih telefona. Nego generalno svi imaju probleme.
Meni se npr. na Note 3 razlio lepak u gornjem desnon uglu posle godinu dana. Niko nije imun na probleme.

Nazad
Vrh Dno