Šta je novo?

Odabir telefona :)

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
E ljudi Iphone 4s je poceo nesto da se gubi, i odlucio sam da ga menjam. Uspeo sam da svedem nekako izbor na tri modela. Prvi mi je bio naravno 5s, ali posto nemam para za njega mora nesto jeftinije.
LG G2
Huawei P7
Nokia Lumia 930

Izvinjavam se sto lumia nije android a u toj je temi ali oprosticete mi. :)

Naime zelim manji telefon od "tableta" posto jednostavno ne volim tablet telefone. Gledao sam i G3 koji je ZVER ali je 5.5" sto je smesno realno. G2 je malo manji i nekako bi pregrmeo, kao i ova dva.
Znaci interesuje me da me posavetujete, naravno najbolje ako ste imali iskustva sa tim telefonima, jer ono sto mozete da mi kazete o specifikacijama, to i sam mogu da nadjem i nasao sam :D
Odnos cena kvalitet na prvom mestu.

Hvala unapred na svakoj pomoci :)

P.S. naravno ako imate neki drugi savet u ceni negde koliko su i ovi, oko 300e...gore dole, slobodno posavetujte :)

Poslednja izmena:
Ниси навео потребе које имаш од телефона шта ти је битно шта мање битно шта ти је небитно.… Тешко је дати препоруку само на основу величине.

Lepo izgleda Z1. I nije ni skup ni velik...Malo cu se jos raspitati da vidim sta i kako. Imao sam Sony vec i nemam bas neka pozitivna iskustva sa njima...brzo sam ga promenio.

Kao sto sam rekao zelim ne prevelik telefon, koji je dovoljno brz za sadasnje potrebe. Takodje bi voleo da ima sto bolji ekran, tj rezoluciju ekrana. Nazalost mora biti android, ili moze i windows...Imao sam android pre 4s i moram reci da sam razocaran...stalno neki update, stalno nesto koci, puca...retko mi se desi da sve aplikacije dobro rade.

Samo se raspitaj, imaš na xda temu, narod je generalno super zadovoljan (imaš temu i ovde ali malo naroda na forumu su vlasnici ovog modela, ja i još par njih, Z3c je već prodavaniji u Srbiji ali i skuplji).
Zapravo, za budžet 300evra i displej ispod 5 inča je Z1 Compact ubedljivo najbolja android kupovina.
Nema laga, baterija odlična, kamera takodje, vodonepropustan, u narednih mesec dana bi trebao i lollipop fabrički da stigne..
Samo ako ga kupiš obavezno pazari i dock za punjenje ili magnetni kabel, mnogo je praktičnije punjenje na taj način nego otvaranje zaštitnog poklopca sa usb ulaza pa spajanje usb kabela.
Edit:
Ne brini se za prethodna iskustva sa androidom, ne znam kada i i koje modele telefona sa androidom si koristio ali ovde nećeš imati probleme.
Ja sam u godini dana korišćenje imao nula restarta i svega jedan problem sa zaglavljenim mediaserver procesom (koji je bio uzrokovan oštećenim fajlom na micro sd kartici a ne softverom samim po sebi).

Poslednja izmena:
Iskreno nekako sam se zalepio za G2...posto covek koji prodaje telefone tu kod mene u gradu, mi kaze da je telefon zver...cak i mini da uzmem. Prodao bi moj telefon i doplatio ~100e, znaci do 300e kao sto sam i rekao. Svidja mi se najvise sto ima Full HD ekran, dok Sony nema tako dobar ekran...a to sto ide u vodu mi i nije od nekog znacaja :)
Sto se tice androida imao sam Sony Xperia Ion, i moram priznati da me nije odusevio bas, sto android toliko i telefon sam :)

Od ova 3, uzeo bih G2, nekako i meni deluje najbolja kupovina. Sa kinezima sam zavrsio, jednom za svagda, mogu mi pricati i da je najbolji i svemirski telefon, ne pada mi na pamet vise. :) A Nokia nije losa generalno mi se svidja ali velika mana mi je taj WP sistem na koji se ne mogu navici. Z1c je jako dobar, ali se meni Sony ne svidja.

Jos jedan glas za G2. Pazario sam ga pre par dana i stvarno je zver od telefona. Za te pare mislim da bolji ne mozes naci. Sto se tice velicine ekran je dosta velik u odnosu na velicinu samog telefona tako da je ok po mom misljenju. Za G2 mini sam cuo svasta lose inace i da je jako nepouzdan. Lumia nije losa ukoliko mozes da podneses windows (ja ne mogu). Mozda je malo subjektivno misljenje ali imao sam prilike da isprobam telefone u tom rangu i G2 se pokazao kao best buy. [emoji3]

Zavisi, ako uzmes G3 odrekao si se dobre baterije jer G3 ima nebuloze neke (qHD) ekran pa trosi bateriju ko Hummer gorivo. A G3 ima nesto bolju kameru. Ali 100€ ne vredi dati na bolju kameru i par featuresa, pre cu ici na bolju bateriju, na telefonu kamera mi je tu za neke slucajeve gde mi nije tu fotoaparat. Mada ni G2 nema losu. Drugo, moje misljenje da ce G2 primati azuriranja i imati aktivnu zajednicu dokle god G3 imao jer su G3 (16/2Gb) i G2 vrlo slicni telefoni.

Ne dobijaš ništa značajno, negde malo bolji ekran, negde malo bolju kameru, svuda lošiju bateriju. Kamera sa fixem na g2 je skoro pa kao na g3. S5 jeste bolji ali je dosta skuplji, nije bolji koliko je skuplji. Z2 top telefon ali mi se nimalo ne svidjaju njihovi ekrani. Kako god, uzeo sam g2 pre nekoliko dana i nisam se pokajao, zver je.

Hvala na odgovorima...kao i obrazlozenjima. Cujem da je u nekim slucajevima G2 i dalje brzi od G3....a Samsung mi ne pada na pamet da uzmem, kao ni Sony, bas zbog loseg ekrana. HTC je ok...ali jedino kao alternativu bi uzeo Huawei P7 jer je i on zver...ali ne znam da li je bolji od G2?

^ sony je presao na IPS ekrane od XZU/Z1c pa onda i Z2 i taj displej je odlican. http://www.benchmark.rs/artikal/test_sony_xperia_z2-3451/4

Ne moras da se cimas ogranicenih uglova gledanja, Z2 nema taj problem:
https://www.flickr.com/photos/virgile-fontaine/12819652684/in/set-72157625580009795
https://www.flickr.com/photos/virgile-fontaine/12819603724/in/set-72157625580009795
https://www.flickr.com/photos/virgile-fontaine/12819302653/in/set-72157625580009795

Ja bih na tvom mestu umesto G3 uzeo One Plus ili M8/Z2 pa mozda cak i S5.

OPO, Z2, M8 imaju malo ili malo vise citljivije displeje na jakom suncu, primetno bolje trajanje baterije i interfejs koji klizi tj sva tri imaju sam vrh od fabrickih UI. Uz to M8 i Z2 imaju stereo zvucnike, M8 razbija sto se toga tice, Z2 stereo zvucnike malo guse zastitne membrane.

Kako god da okrenes to su kompletniji telefoni a recimo OPO nije nista skuplji od G3, mozda za nijansu. M8/Z2 su skuplji ali po mom misljenju vredi doplata za bolju bateriju i fluidniji interfejs, stereo zvucnike.

Ako ti ne smeta upix kamera a znace najbolji zvucnici M8 je odlican izbor, Z2 nema vecu manu osim bezela a kao phablet OPO je bolji uredjaj od G3.

Poslednja izmena:
Da g2 je u nekim slučajevima brži upravo zbog ogromne rezolucije kod g3, hardver se muči da isprati tu rezoluciju. Bolji je g2 od tog huaweia, veći i bolji ekran, bolja kamera, bolji procesor, baterija, o podršci ni da ne govorimo. Jedino što ovaj ima 8mp pomoćnu kameru, koji će ti djavo.

Ne znam zasto ali sam se zalepio za G2...ostali mi ne zvuce dobro kao G2... :) ali mi se samo ne svidjaju ta ledja na G2, ali dobro sta da se radi :)
Realno...G2 je jefitini od M8 za 200e, a od Z2 za 120e, a i dalje moze da se meri sa njima...i to rame uz rame :)

Takodje +1 za G2. Presao sam isto sa 4S na G2, fenomenalan telefon. Nemam vise bojaznost da baterija nece da izgura 1 dan, do 16h 3g ostatak na wifi, igice i na kraju u 01h 30%. :)

Ako uzmes G2 jedino sto ces morati da ucis da popravis kameru, posto ne radi kako je zapisano. Mada dobro. Ako ti ne predstavlja problem root, custom rom, fixevi, da bi nesto radilo out of the box, uzmi G2, ali ako ti je kamera malo vaznija zaboravi ga.

Imao si iPhone, pa ti zato to napominjem, mozda ti je vazna kamera. Ako nije G2 slobodno pazari.

Poslednja izmena:
Verovatno je na iphone navikao i da ga sagovornici cuju jasno i glasno a ne da to zavisi od ''LG feature-a'' koji je isprogramiran da 80% vremena bude u bunar sa katranom modu :d

To kazem krajnje dobronamerno jer je cinjenicno stanje stvari, telefon je za te pare odlican ali ima par ozbiljnih mana od kojih je ova za mene najveca (i razlog zbog kojih nikada ne bih kupio) a potvrdjena je od zvanicnog servisa kao ''nesto normalno'' ako se telefon ne drzi ''pravilno''.

Poslednja izmena:
Vrh Dno