Baktao sam se sa slicnom problematikom, pa da podelim iskustva. U ovoj sekciji foruma ima (ODLICNA) tema o toplotnim pumpama (TP skraceno), a uveliko mogu nacela iz nje da se ovde prenesu. Svetinja odabira TP, slicno/isto i inverter klime (koja je vazduh/vazduh TP) je da znas da
pravilno dimenzionises sistem, a Bogu fala, evo kalkulatora kao prva ispomoc:
https://microma.rs/kalkulator/ . Znacajno mogu pomoci ChatGPT i sl u proracunu ako se mudro koriste.
Za stvarni komfor, potrebno je da imas grejno/rashladno telo za svaku (vecu) prostoriju. Recimo da ovde mozes da se provuces odlicno da 3 klime i nekom grejalicom za kupatilo. Idealno bi bilo da su svi uredjaji "pametni" pa da ih kao celinu kontrolises preko aplikacije. Ima tu "izazova" kako izvesti ovu situaciju, jer nije lako naci 3 uradjaja koji zajedno nisu prejaki za 70 kvadrata (ako je zgrada mladja od 10ak god mora biti energetski razred C i to je vrlo vrlo pristojno). Moze da se desi da su 3kom 9k BTU klime sasvim dovoljne, verovatno i prejake.
Jasno je da nisam bas odgovorio na tvoje pitanje jer ono nosi odredjenu pretpostavku da jednim uredjajem sve postignes, a tu neces naci pravi komfor. Ako hoces sistematski da resis pitanje, moje iskustvo je pokazalo da je gorenapisano pravo resenje. Ponavljam, nije mi ovo struka, niti eksplicitno tvrdim, delim iskustvo.