Šta je novo?

Odabir elemenata za wireless sistem

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hocu da napravim kucnu wi-fi mrezu sa par kompjutera, tv-om, i ponekim mobilnim. Internet je sbb-ov, a izbor je pao na tp-link wr740n ili wr741n. Sta je vasa preporuka? Mozda neki drugi?
Za jedan kompjuter mi je potrebna usb antenica. Tu ne znam sta bih mogao da uzmem. Sta bi vi preporucili??
I nije mi jasno zasto postoji usb antena, a ne npr lan ( rj45 ) antena. Meni to uopste nema smisla. Zasto zarobljavati usb port kad mrezna karta/konektor zvrji "prazna"...

Ne postoji RJ45 "antena", kao ni USB "antena", oni nemaju nikakvu radio frekvenciju ni odašiljać. Antene se nalaza na WiFi uređajima koji se priklučuju na kompjuter pomoću ova dva porta. Ako hoćeš da povežeš kompjuter preko network porta najlakše je naći neki običan ruter sa AP/Client modom. Drugi način bi bio da staviš neku PCI / PCIx WiFi karticu u kompjuter.
Neznam što ti je problem sa USBom, oni se bar lako repliciraju.

Ma nemam ja problem sa tim, samo mi nije jasno zasto je usb toliko popularan. :)
Prosto. Imam lan karticu. Hocu da se povezem na wireless mrezu. Postoji li neki uredjaj koji cu, umesto na usb, povezati na tu lan karticu tako da mogu da koristim internet. Dakle umesto u usb, da ubodem taj WiFi uredjaj na vec postojecu lan karticu.
Samo mi reci wr741n ili wr740n?

Vrh Dno