Šta je novo?

Od 16.02.novi sistem aktivacije Windows 7

Pise da je Update 'dobrovoljan', odnosno da ne moras da ga skines. Ako se klonis Windows Update-a (ili jos bolje ako je skroz ugasen) onda valjda ne bi trebalo da brines..

Pa ne vidim kako mogu da ti ga tajno instaliraju ako ti je ugasen Windows Update.. Procitaj drugi komentar na tom blogu, ovo ce samo da im se obije o glavu jer je moguce da ce najvise neprijatnosti doziveti bas legalni korisnici..

ma kakvi hackovi i software, pa ubacivanje slic 2.1 u bios traje 30 sekundi
i svaki windows je oem aktiviran. Koriscenje boot loadera da emulira bios slic je i onako
za masse, a samo soft mogu da detektuju , hardcoded tabela u biosu nema nikakab signature.

Machines running genuine Windows 7 software with no activation exploits will see nothing – the update runs quietly in the background protecting your system.

O Boze, od cega ga to stiti? Od nelegalne aktivacije? Pa zar nije vec legalno aktiviran... Ja ne vidim ni jedan razlog da iko (i legalni i nelegalni korisnici) ovo instalira, jer nista time ne dobija :)

Sta god da je ne gasim win update... Ionako ce se na vreme procuti koji je hotfix za izbegavanje tako da mislim da treba biti skroz bez brige! ;)

Mene nervira u vezi mikrosofta ta logika koja im se tolerise: "Mi se borimo protiv piraterije, pa je dozvoljeno da lazemo ljude kako bi ih ubedili da budu na nasoj strani".
Ovde napisase da taj update stiti legalne racunare od necega i ko zna sta sve jos.
Jako cesto se moze procitati kako nelegalan windows radi losije, kako se programi teze instaliraju i sl i savetuje korisnicima da kupe legalan windows da bi dobili punu brzinu rada racunara :)

Mene nervira u vezi mikrosofta ta logika koja im se tolerise: "Mi se borimo protiv piraterije, pa je dozvoljeno da lazemo ljude kako bi ih ubedili da budu na nasoj strani".
:)

i mene nerviraju ti postupci M$ isto kao i tebe ali moze im se.Naplacase se silnih kazni svugde po svetu i opet teraju po svome.
naravno,uvek ima ona logika ako ti se ne dopada M$ predji na linux i ne *enjaj ali nije sve u prelasku...

i mene nerviraju ti postupci M$ isto kao i tebe ali moze im se.Naplacase se silnih kazni svugde po svetu i opet teraju po svome.
naravno,uvek ima ona logika ako ti se ne dopada M$ predji na linux i ne *enjaj ali nije sve u prelasku...

Davno sam i presao (pise i u moja masina). Priznajem da imam i windows na masini, ako bi mi neki put zatrebao, ali iskreno ukljucim ga svakih 3-4 meseca. Ionako je nesto u autu, a mene mrzi da ga opet reinstaliram...
I na poslu radim pod linuxom, pa sam se navikao, sad mi novi windowsi dodje nesto ko win98, strasno koliko je gui nefunkcionalan i trazi kliktanja. Navikne se covek na kde i da se sve radi sa scrollom/srednjim klikom, gestures i sl...

Poslednja izmena:
Sta god da je ne gasim win update... Ionako ce se na vreme procuti koji je hotfix za izbegavanje tako da mislim da treba biti skroz bez brige! ;)

Zna se tačno oznaka pomenutog Critical Update KB971033
Fortunately, the update will not be forced into your OS through Windows Update until later this month (February 23). Even then you will have the option to choose not to install it. Windows 7 users are advised to manually set which updates they want to install, even if they are running a genuine copy of Windows because validation tools are known to go wrong locking legitimate users out of the system. And you wouldn’t want that to happen every 90 days.

Najveci je trip sto sam ja bas pokupio i taj update u potrazi za iste sa raznoraznih strana, sve ih instalirao, pa i taj sto ne treba.:wall: Deinstalirao sam istog, windows activation status je ostao nepromenjen i velicina tog updejta ce biti oko 1.3 mb.

Čak i da neko instalira ovaj update, neko će za dan dva da izda neki novi alatčić da to sredi i to je to... ;)

Obrisao sam sav off, ispricali smo se i zavrseno sa time, ostavljeni su samo postovi striktno vezani za temu. Nazalost nema ih puno no sta je tu je, bolje 20 postova gde neko ko zeli da se informise moze da se snadje nego da se zamara sa 3-4 strane offtopic-a.

Ovo su i sa vistom radili, desni klik hide update i to je to...

Evo ja sam pozurio i skinuo namerno taj updejt na zenin laptop:d radi testa, prosla aktivacija bez problema. Videcemo sta ce biti ovih dana.
Takodje vec je izasao WAT tako da nema nikakvih problema, pozdrav i uzivajte!

Poslednja izmena:
Prosao je 16.02

Kod mene se nista ne desava. Ukljucen update, sve redovno instalram :)

ja sam danas pricao sa kumom u francuskoj i kod njega je problem.
nekim lekovima je istekla vaznost pa se od strane lekara ne preporucuju.:d
polako, M$ je mao nekoliko godina da raspetlja petlju i verovatno su naucili nesto.

a evo nesto za obuku http://www.microsoft.com/howtotell/counterfeit/gallery/default.aspx?displaylang=sr da prepoznamo sta je sta
a ovde da se "poducimo"kako da se zastitimo od exploits-a http://www.buzzcrunch.net/2010/02/w...s-7-activation-cracks-with-dynamic-signature/

Poslednja izmena:
+1
a msconfig?
ili services.msc? :d

ako ste pazljivo procitali na svakih 90 dana ce se proveravati legalnost i ako ste sada "prosli"nije sigurno da ce te proci sledeci put.....
mada to i nije strasno
u Srbiji smo navikli da (re)instaliramo OS svakih mesec dana:type:

Prilozi

• softmod-sl08-009.jpg
    softmod-sl08-009.jpg
    15.1 KB · Pregleda: 239
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno