Šta je novo?

OCZ sxs 500w

OCZ vredi 50 evra sigurno, jer je praktično u pitanju PC Power & Cooling kojeg je OCZ kupio. Sam model je nešto stariji, pa treba da vidiš da li odgovara mašini kojoj je namenjena.

Ja imam to napajanje, pravih 500w, tiho, kablovi zasticeni mrezama, gura masinnu iz profila na ovim kllokovima bez problema. Ali ima i mane, ne razumem se toliko ali pri ugradnji ove ploce i procesora u win winu su mi rekli da ima malo sata konektora, ja imam 2hdd povezana, za ovaj od 250Gb sam izvisio ali dobro, on ionako sluzi za bekap.

Najveci problem ovog napajanja je pistanje ili zujanje koje se po nekada javlja kada se ugasi komp, ovako je stvarno tiho. To pistanje moze da iritira ali sam ja valjda navikao, to je problem ovog modela.

U sustini sam zadovoljan jer vec 3 godine gura bez problema masinu koja je jos jaca sada nego prva konf.

Sve zavisi od tvojih potreba ali moj savet je da ipak ides na neki noviji Seasonic model.

Poslednja izmena:
Imao sam ovo napajanje i mogu da kazem da je odlicno. Gura punih 406W pod opterecenjem, tako je tesno nastelovano. Ja sam makar imao izrazito tih primerak, nije se ni grejao. Ali ipak kontam da je Seasonic bolja varijanta, mozda gresim, nisam upoznat sa tim modelom.

Najveci problem ovog napajanja je pistanje ili zujanje koje se po nekada javlja kada se ugasi komp, ovako je stvarno tiho.

...taj problem ja npr. nemam, koristim ga preko 3 godine i do sada ga nisam cuo.

Blago tebi :)

Ja sam pre 3 godine sam sastavljao komp, nisam bio ni na jednom IT forumu i na osnovu mojih procena [i cene :d] sam uzeo asus p5q-e, c2d e8400, 4870 i ovo OCZ napajanje. Lepo sam sve to sastavio ali tada sam ziveo u NS, komp je bio daleko od moje glave kada se ugasi pa i nisam cuo pistanje. Onda sam par meseci kasnije dosao u Va i izvalio da pisti, poceo sam da guglam i videh da sam cak mogao da trazim zamenu napajanja kao i da otprilike 50% ima taj problem.

Sada je gotovo, to pistanje vise ne cujem jer sam malo i navikao tj cujem kada ugasim komp i ako sam na 1m od kucista. Potencijalan problem predstavlja sezona grmljavina, tada gasim napajanje na dugme i iz struje, normalno, a jacina pistanja se menja sa gasenjem, moze da pisti i jace i slabije.. :d

Ali sto se ostalih stvari tice totalno sam zadovoljan, pravih, kvalitetnih 500w.

Ne znam kakvi su pre PCP&C bili, ali moje sadašnje napajanje, OCZ 600 SXS, vredi svaku paru. Preživljava svakakve dogodovštine koje EPS šalje za keš za koji ni u vreme kupovine nisi mogao da kupiš neko "provereno" renomirano napajanje niže snage. Štaviše, Hardware Secrets je na testiranju zaključio da je napajanje praktično od 735W, a Overclock3D da, iako zvanično nema 80+ sertifikat, ima 83% efikasnosti.

Što se mene tiče, ja bih ponovo uzeo OCZ napajanje. Velika je šteta što ih više nema kod nas.

Poslednja izmena:
Koliko god da je OCZ sxs dobar, losiji je od Seasonica, smem da kazem za klasu. Da, jaci jeste, ali nije kvalitetniji.

@RazbojNick
Kakve veze ima tvoj OCZ sxs sa PC Power & Cooling? :trust:

Pa kakva su onda Seasonic napajanja kad je ovo moje prezivelo sve ''dodatne usluge'' eps-a tj elektrodistribucije u vidu pada napona x2000, nestajanja struje na svaka 2 min x100000 za ove 3 god :d

Koliko god da je OCZ sxs dobar, losiji je od Seasonica, smem da kazem za klasu. Da, jaci jeste, ali nije kvalitetniji.

@RazbojNick
Kakve veze ima tvoj OCZ sxs sa PC Power & Cooling? :trust:
Možda je Seasonic bolji, ali je ili skuplji ili slabiji. Ne kažem da je bolji ili nije, nego da pomenuti OCZ vredi 50 evra. Član Siroce ima 500 SXS, skroz solidno napajanje napajanje.

Kakve veze ima? OCZ nije pravio napajanje pre 2007. kad je kupio PC P&C, posle toga jeste. Rekao bih da su uzeli know-how.

OCZ kao ni njihov podbrend PCP&C ne prave napajanja, vec uzimaju gotove platforme od razlicitih OEM-a(Sirtec, Topower, CWT, GW, FSP za OCZ i Seasonic, WT za PCP&C), konkretno u ovom slucaju SXS 500, OEM je FSP.

Poslednja izmena:
Pre godinu dana ovde na forumu je bio neki sajt gde se ukuca kod sa napajanja i onda ti kaze ko je pravi proizvodjac (OEM). Kada sam ukucao kod sa svog OCZ ModXStream 600W, ispisalo je da ga bas pravi OCZ.

U svakom slucaju, ja sam jako zadovoljan svojim OCZ napajanjem i u svako doba bih ponovo kupio OCZ.

Moj glas ide za SS-430GB - kvalitetnije komponente i izrada, nije toliko slabije da bi to pravilo problem.

Kakve veze ima? OCZ nije pravio napajanje pre 2007. kad je kupio PC P&C, posle toga jeste. Rekao bih da su uzeli know-how.
OCZ nikad nije pravio napajanja, niti PC P&C pravi napajanja.
Takodje, pre kupovine PC P&C, OCZ jeste prodavao napajanja, tj u taj posao su usli pre kupovine PC P&C.

Ne prave napajanje kao što gotovo svi ostali ne prave napajanja, ali znaju koju platformu treba da odaberu od OEM proizvodjača. Ne vidim svrhu kupovine PC P&C ako nisu pokupili i neko znanje od njih, a ne samu fabriku koja i dalje posluje samostalno. U pravu si, nisam znao da su pravili napajanja ranije.

Ja samo kazem sta mi je ispisalo. E sad, zasto je bilo tako - ne znam.

Poenta je da su OCZ kvalitetna napajanja i da nece pogresiti ako kupi jedno.

Pa nije greska kupiti OCZ, generalno, ali ako ima bolji izbor za slicne pare, onda jeste greska. :D

Pa tesko da ce za 50e naci kvalitetnije napajanje sa pravih 500w i odlicnom izradom [koja nije na nivou novijih Seasonic-a]. Sad sve zavisi za sta mu treba, neka napise lepo pa ce dobiti predlog. Mislim da nije pametno na SS od 420w kaciti 3 hdd, thuban na 3,8Ghz i 5850 oc itd, ne ide jednostavno.

Ako vec hoce Seasonic neka izdvoji 70-ak evra za budzetni SS 500w, mislim da je to najbolji izbor ali opet, neka covek napise za sta mu tacno treba.

Pa ja ne mislim ni da je pametno kaciti to sve na OCZ 500W od 50e. :) Kad se daje 200e na graficku, treba dati i na kvalitetno napajanje.

Sad ga baš pretera. OCZ 500 SXS je isto napajanje kao i Silverstone Strider ST50F, sa razlikom u broju konektora. Unutar kutije je identično FSP napajanje. Ako je dobro za Silverstone koji ne koristi i ne plasira treš, dobro je za svakoga.

Ja nisam rekao da je taj FSP tres, ali nije ni bog zna kakvo napajanje (prosek sto bi se reklo). Snage ima, ali ta platforma je poznata po visokom ripple & noise. Na stranu sto je kvalitet komponenti u njemu za klasu ispod Seasonica. ;)

Pa ja ne mislim ni da je pametno kaciti to sve na OCZ 500W od 50e. :) Kad se daje 200e na graficku, treba dati i na kvalitetno napajanje.

Cisto zbog sigurnosti ni ja ne bih kacio ali ovo ocz 500w gura moju konf bez problema i mislim da je to neka gornja granica. Moglo bi napajanje da gura i thuban na 4Ghz, 3 hdd itd ali uz noviju graficku koja manje trosi od 5850, 7850 npr.

Ne mislim da je gornja granica za tvoju konfu, i ne mislim da je primarni problem da li nesto gura ili ne gura masinu.

Poslednja izmena:
FSP Epsilon platforma, manje vise sve poznato.
Things were satisfactory until test 3. During test 3, I started to see ripple on 12V1 and 12V2 that was nearly 100mV. By test 5, the ripple was 100mV on 12V3 and 12V4 and had exceeded 100mV on 12V1 and 12V2. By test 6, the ripple on 12V1 and 12V2 had exceeded 150mV.

ATX specification has an "allowance" for 120mV. Mind you, test 6 was very stressful, pushing the power supply to it's limits, but it doesn't change the fact that the ripple exceeded spec and this is the first power supply to date I have had do this.

What's wrong with too much ripple? Well, if the voltage fluctuates too erratically, it can over work other regulators used to provide Vcore to the CPU, GPU, etc.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story2&reid=24

Sa razlikom da je to gore GameXStream 700 W, a test koji sam ja linkovao je baš StealthXStream 500 W. Platforma možda nije za 700W, ali za 500W jeste. Evo šta još kažu za FSP Epsilon platformu http://www.anandtech.com/show/2581/

Poslednja izmena:
Sa razlikom da je to gore GameXStream 700 W, a test koji sam ja linkovao je baš StealthXStream 500 W.
Oba se baziraju na istoj FSP Epsilon platformi, razlika mislim da je samo u modularnim kablovima na GameXStream.
jonnyguru nije testirao sxs, pa sam linkovao gamexstream, a to je sajt kome najvise verujem. :)

Nazad
Vrh Dno