Šta je novo?

OCZ PC3500 Premium Series

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Doticna dva modula od po 512MB kod cika Paradigme u masini od veceras. Nisam stigao da im iscedim mas' al preliminarno rade na 200 Cas2 3-3-5 sto se latencije tice, sto se tice kloka moracu da pazarim IC7 pa da probam 250 1:1 na recimo Cas3 4-4-8. Lakse trpe visi klok od niskih latencija, za potonje je ipak zakon Enhanced Latency serija koja ima bakarne hitsinkove, ovi su sa aluminijumskim. Ah da cjena 86€ po komadu...bilo na jednom mestu u jednom momentu.

NHF, memorija je odlicna, ali patike... :mrgreen: :smack: :d

Jos jednom NHF i pozdrav!

Paradigma je napisao(la):
Doticna dva modula od po 512MB kod cika Paradigme u masini od veceras. Nisam stigao da im iscedim mas' al preliminarno rade na 200 Cas2 3-3-5 sto se latencije tice, sto se tice kloka moracu da pazarim IC7 pa da probam 250 1:1 na recimo Cas3 4-4-8. Lakse trpe visi klok od niskih latencija, za potonje je ipak zakon Enhanced Latency serija koja ima bakarne hitsinkove, ovi su sa aluminijumskim. Ah da cjena 86€ po komadu...bilo na jednom mestu u jednom momentu.

Kakav bre IC7, prodana duso, NF7S pa teraj na 250MHz-a. :mrgreen:

drjackyll je napisao(la):
NHF, memorija je odlicna, ali patike... :mrgreen: :smack: :d

Jos jednom NHF i pozdrav!

Patike su u rangu tog OCZ-a, nemoj da me teras da i njih posebno kacim u OC sobu :smk:

Aca je napisao(la):
...

Done bice to tajna vecera necu nikom pricati dok ne pazarim A64.

P.S. Jednom davno kad je paradigma bio u srednjoj skoli kolala je prica o tipu koji je na casu likovnog kada ga je profesor pitao da li zna sta je to tajna vecera (misleci na sliku sa bibliskim sadrzajem) odgovorio: "To vam je profesore kad za veceru pojedete g0vn0, a onda ujutru to nikom ne kazete". Buduci da je rec o gimnaziji tip je leteo iz skole u vrlo kratkom otkaznom roku.

Pa to jedno mesto u jednom mometnu bi mogao da nam odas :beat:

U svakom slucaju srecno koriscenje istih.... :happy:

Aca je napisao(la):
...
Poslusaj Acu, dobro ti kazuje... daj to 'vamo da uparimo sa onim jednim Cors-om, drugi nesto pocinje da stenje na 250 :beat:

jazza je napisao(la):
...

Pa to jedno mesto u jednom mometnu bi mogao da nam odas :beat:

U svakom slucaju srecno koriscenje istih.... :happy:

Sinteh, behu poslednja dva, mislim da su im ostale jos 256-tice.

CAR je napisao(la):
...
Poslusaj Acu, dobro ti kazuje... daj to 'vamo da uparimo sa onim jednim Cors-om, drugi nesto pocinje da stenje na 250 :beat:

Bojim se da tom tvom modulu nije lako naci para.

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/p4-mem_15.html

CAR je napisao(la):
...

Daj te vi to meni ovamo taj vas,ja imam tri modula dva koja su mi uparena idu na 245 samostalno a u dualu 237,ali imam treci modul steta sto nemam par za njega sta kazes care na ovo naravno corsair pc 3500 sinhrono 1:1.Sa labavim setovanjima ide na 270.E da mi je par za njega.

Kokos je napisao(la):
...

Daj te vi to meni ovamo taj vas,ja imam tri modula dva koja su mi uparena idu na 245 samostalno a u dualu 237,ali imam treci modul steta sto nemam par za njega sta kazes care na ovo naravno corsair pc 3500 sinhrono 1:1.Sa labavim setovanjima ide na 270.E da mi je par za njega.

Pa znas valjda da su kod mene dva najbolja primerka PC3500 :mrgreen: , kad budes spremio masinu za rekord, dobijes odmah na zajam, ali da vratis. :d:d

Aca je napisao(la):
...

Pa znas valjda da su kod mene dva najbolja primerka PC3500 :mrgreen: , kad budes spremio masinu za rekord, dobijes odmah na zajam, ali da vratis. :d:d
Odlicno Aco , inace masina je skoro spremna za rekord , vapo napokon ima reseno samostalno napajanje i ovom prilikom se zahvaljujem dadetu na odlicno uradjenom poslu (Sad radi na 220w )
Karta je upravo otisla na neko doradjivanje,(u masini je trenutno 9200) nadam se da ce sa dorade da se vrati ziva i zdrava O🙂 Ako sve to bude kako treba brzo cu ti traziti memoriju (na zajam) , jos sam postavio pitanje na jednom stranom forumu http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=20939 ali su se ufonjali da odgovore, fali mi jos ova mala modifikacija koju neznam kako da uradim.

Kokos je napisao(la):
...
jos sam postavio pitanje na jednom stranom forumu http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=20939 ali su se ufonjali da odgovore, fali mi jos ova mala modifikacija koju neznam kako da uradim.

nisi spominjao odakle si?

...
Bojim se da tom tvom modulu nije lako naci para.

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/p4-mem_15.html
Uuuuh, mnogo lep test! Veoma mi se svideo... bas je temeljno odradjen, svaka cast na linku! :wave;

Medjutim, ono sto mi se bas i nije svidelo su rezultati... mislim, ono je... pa, smesno! Razocaravajuce? Zacudjujuce?
Ne znam ni sam...

Da ne ulazimo sad u glupa poredjenja tipa "e, a moja sa stegnutim setovanjima moze...", nego da razmotrimo cinjenice: PRVO sto je meni palo u oci je voltaza tim memorijama.

2.75V - pa to je smesno.

Ne znam sta im to znaci... nista niste uradili dok malo ne "podlozite" memoriju. A sa 2.75V nista se ne lozi.
'Ajde da kazemo da nisu hteli da "muce" (?!?) memorije... opet, sta znaci ono sto nijedna memorija, sem LL PC3200 Cors-a, nije htela ni da se probudi na 200 MHz sa 2-2-2-5 tajminzima?!!? Meni je to neverovatno!!!
Pa onda da Corsair PC3700 nije hteo da se probudi na smesnih 200 MHz FSB-a kada su mu CL spustili na 2?!

Ma... nemam reci. Napravicu se mutav i *SVE* pripisati tome sto je voltaza ostala na kriminalno niskih 2.75V.
Jednostavno, mora da bude zbog toga (obratite paznju kako OCZ-ovi moduli *pocinju* sa tom voltazom, tj. to im je default napon - da bi zadovoljili brzinske specifikacije ispisane na nalepnici).

U svakom slucaju, niska voltaza ili ne - onaj Kokosov Corsair PC3500, kojeg pominje ispod tvog posta, za sve njih je BA-BA-RO-GA.

Kokos je napisao(la):
...
Sta kazem na to?! Kazem: SVAKA CAST!!!!
Taj jedan modul ti je izuzetan!! :eye:

E, daj ti to bolje meni da uparim sa ovim mojim! :beat:

Pazi, ovaj moj modul je testiran u MemtTest-u v3.0, gde je prosao mnooogo pasova najopasnijih testova, 5-og i 8-og... na 250 MHz, kako rekoh, ali ipak labavo 🙁 Znaci, nije u fazonu "upalio se na 250, e to je stabilno".
Nisam imao vremena da mu stezem tajminge, dosadila mi ona plava pozadina MemTest-a 😀 , pola dana mi prodje u njemu, ali cu to sigurno uraditi za koji dan... pa da tacno znam sa kojim tajminzima PROLAZI MemTest na 250 MHz.
Takodje, nisam bio u mogucnosti ni da probam visi FSB, jer sam na "starom dobrom" 1.0 biosu, koji ima limit upravo na tih 250.

Sto se tice drugog modula, nakon okruglo 50 prolaza 5-og testa, imao je 4 greske... a to ipak znaci da ne gura 250 MHz savrseno.

Kada je rec o tom tvom "zwerku", stvarno ces tesko da mu nadjes parnjaka... na zalost 🙁
Medjutim, ti ipak imas malu prednost, jer tvoj IC7 dozvoljava tom Cors-u da se razmahne sve do 3.2V... a kod mene je max 2.9V, koji, na svu srecu, ploca overvoltuje do 3.06V - bar mala satisfakcija 😉
A nazalost prakticno nema sanse da se to poveca, jer je Vdimm mod na NF7-S *izuzetno* rizican i moze da se desi da koknem plocu (eto da se zna, to je pravi razlog, a ne gubitak garancije... ma kakva garancija?!!! :beat: )
A druga stvar je sto imas DDR433 memoriju, predvidjenu za 217 MHz FSB, dok je moja predvidjena sa sirotinjski 🙂 FSB od 200 MHz. I sa takvom memorijom sam izvukao 50 MHz preko deklarisane vrednosti, to je bas lep rezultat. Otprilike neki procenat k'o taj tvoj, samo sto ja (skoro) imam to sa 2 modula 😛

Pozdrav :wave;

P.S. Sad mi pade na pamet... to tvoje cudoviste *mozda* mozes da uparis sa nekim Corsair, OCZ... ali tek PC4000 8)

genijalcin@23 je napisao(la):
...
ma znas kakvi su stranci. Cim cuju da si srbin, pomisle da jedes malu decu...
Tu si u pravu... ali ipak, na extremesys forumu je napisao post kao "polu-Anonymous", tj. nista nije stavio od podataka, osim to za homepage. U profilu nema nista.
Na prvi pogled, ne mogu da znaju da je odavde.

BTW, Kokose... odma' si prepoznao Acin rad, a? :beat:
Pih, ako nista drugo, onda si mogao da ga prepoznas po konfi (daj reci mu, majke ti, da skloni vise onu NF7-S iz potpisa :beat: )

Kokos je napisao(la):
...

Odlicno Aco , inace masina je skoro spremna za rekord , vapo napokon ima reseno samostalno napajanje i ovom prilikom se zahvaljujem dadetu na odlicno uradjenom poslu (Sad radi na 220w )
Karta je upravo otisla na neko doradjivanje,(u masini je trenutno 9200) nadam se da ce sa dorade da se vrati ziva i zdrava O🙂 Ako sve to bude kako treba brzo cu ti traziti memoriju (na zajam) , jos sam postavio pitanje na jednom stranom forumu http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=20939 ali su se ufonjali da odgovore, fali mi jos ova mala modifikacija koju neznam kako da uradim.

Znas sta matori, koliko vidim moraces to njesra od Intela da izbacis iz kucista i da predjes na pravu firmu ako hoces prvo mesto. :mrgreen: Nesto gledam onu listu u 3D Marku 2001, ono je da se uplasis. :mrgreen::mrgreen: Prvi je Oppainter sa 27.570 pojena, a iza njega su cetiri AMD-a, pa tek sesti nesretni Intel koji ne moze da predje ni 26.000. :d:d

Nazad
Vrh Dno