Šta je novo?

OCZ DDR2 PC2-9200 O/C izvestaj

staxm

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
619
2x1GB OCZ DDR2 PC2-9200 Reaper HPC Edition - thanks to alti

Setup:
MB: DFI Infinity P965-s
CPU: Intel C2D E4300
CPU Cooling: ThermaTake BigTyphoon
GPU: Gainward 7600GS GLH DDR3
PSU: Silverstone Strider ST56f 560W
HD: Maxtor S-ata 80GB 8MB

Temperatura vazduha u sobi: 28°C

koja slika setup-a

prosto odusevljenje memorijom...neverovatno visoki MHz,zategnute latencije memorije i neverovatno mala voltaza za sve to ;) fabricka specifikacije je 1150MHz@2,3v ,a sve ovo je postignuto sa voltazom 1,9-2,1v :D
za svaki dan(24/7),ekstremno dobra memorija :) a da ne pominjem sta sve moze na vecim voltazama :D

ddr800@1,9v cas4-4-4-12

[email protected] cas4-4-4-12

ddr911@2v cas4-4-4-12

ddr950@2,1v cas4-4-4-12

ddr1150@2,1v cas5-5-5-15

ovo mozda i nije max za cas5-5-5-15@2,1v,jer tu vec mozda puca i proc jer sam ga skoro uzeo i ne znam jos uvek koliko mu je napona potrebno za testove preko 3000MHz

vec ste videli pre par dan Spi32m@570 2,6v cas4-4-4-4

nastavite da pratite,bice jos testiranja :D

:wave:

samo da pitam nesto vezano uz ovo: ddr800@1,9v cas4-4-4-12...jel to default voltaza za 800MHz i CL4 ili je malo zategnuto?
btw: super vam je watermark na slikama...

i jel moze mozda test: maksimalna dostignuta frekvencija @CL3? (cisto me zanima, pa ako bude bilo vremena)

Poslednja izmena:
samo da pitam nesto vezano uz ovo: ddr800@1,9v cas4-4-4-12...jel to default voltaza za 800MHz i CL4 ili je malo zategnuto?

default memorije je 1150@2,3v cas5-5-5-18 :) a za to je u ovom slucaju bilo dovoljno i 2,1v
ovo je cisto testiranje na sto manjoj voltazi,da biste videli kako se lepo uklapa sa c2d sa 9,8,7 mnoziocima...zamisli npr e6400 425x8 i ram 1:1 cas4-4-4-12@1,9v ...ili e6300 475x7 i ram 1:1 isto cas4-4-4-12@2,1v ...milina :)

btw: super vam je watermark na slikama...
hvala cheers
a i on je samo privremeni,dok ne smislimo neki jos lepsi :D

i jel moze mozda test: maksimalna dostignuta frekvencija @CL3? (cisto me zanima, pa ako bude bilo vremena)

bice...evo za sada samo ovaj

Spi1m@409 cas3-3-3-9@2,45v

ram moze jos na cas3,ovde je proc na samoj granici :)

auuuu j***te kako dobro cepa na CL3...
znaci uz jos bolji procesor moze i vise (aj nabavite neki pa da vidimo to cudo :)) mislim stvarno nema sta memorija je vrh...hvala

Poslednja izmena:
kolko para je memorija?

za te pare kupim auto:D

shalim se,ali stvarno je preterano skupa,mislim (dakle postojim :D) da ima mnooogo bolja memorij da se kupi za te pare,mozda ne kod nas ali se lagano moze dovuci spolja,tako da je ovo po meni cisto bacanje para

Fini rezultati ali ipak preskupo. Crucial koji je monty nabavljao je duplo jeftiniji, a koliko sam skontao dekaru isao je čak i na 1.8v sa 800 pri 4-4-4-12. Pa space je skoro prodao cellshock koji je tu negde, možda i bolji za manje para.

No u svakom slučaju vrhunska memorija i odlični rezultati (zato i ima svoju cenu) :wave:

Fini rezultati ali ipak preskupo. Crucial koji je monty nabavljao je duplo jeftiniji, a koliko sam skontao dekaru isao je čak i na 1.8v sa 800 pri 4-4-4-12. Pa space je skoro prodao cellshock koji je tu negde, možda i bolji za manje para.

No u svakom slučaju vrhunska memorija i odlični rezultati (zato i ima svoju cenu) :wave:

Zavisi meni na tom Crucial-u treba 1.9V (u BIOS-u) da bi bio ORTHOS stabilan na 4-4-4-12 800 :)
Mislim da je GM moze da prodje na manjoj voltazi, ali mi je ORTHOS reper :D

Inace verovatno je jos uvek najbolji CellShock 1000 (sa D9GKX). REAPER koristi D9GMH koji je malo slabiji OC-er :wave:

Pa kad nemas DFI :D

pa ima QuadGt...mislim da i dark i njegova ploca mozda ne mogu da izvuku 700 i kusur za ram,ali su ubedljivo brze na strapu1066 od bilo koje druge asus,gigabyte itd ploce i kombinacije cpu i rama koji je zategnut preko 700...probacemo memoriju na Asus p5b plus pa cemo videti sta kaze i dali ce se potvrditi moja teorija da ce otici i preko 700 :trust:

sto se tice cene...ko zna sta mu treba i zeli vrhunske perfomanse,pa cak i da obara WR ;) nece zaliti para.....nijedne druge tako dobre memorije nema kod nas,ne moze je svako dovuci od preko,a i kad treba tako da se nategne onda i znaci garancija i mogucnost reklamacije i super je i za svaku pohvalu sto je neka firma napokon resila da dovuce tako dobre memorije kod nas...treba pitati car-a,spacemaster,kakaroth,misko,dekara,nikola i druge koliko su placali memoriju i dovlacili od preko....npr ja sam moje dovukao iz usa,kostale me 210€ i nemam garanciju

koliko vidim ocz 6400 cl4 u nemackoj kosta 178€,tako da je ova cena ovde po meni sasvim ok kad se dodaju carina i pdv.... i lifetime garancija...voleo bi i da nam ova memorija dopadne saka i da je malo probamo :D verovatno je ekstra kao i njen skuplji brat :D

slicna je situacija i cena 2x1gb 9200 .. u nemackoj je 236€ i sami napravite racunicu

jeste da ima memorija drugih proizvodjaca koje za 2x1gb PC8000 module idu oko 130€ ,ali treba uzeti u obzir i da sam ovaj sistem heatpipe hladjenja,koji ekstra radi jer memorija prilikom testa na 2,6v hladna :D

Poslednja izmena:

Deplasirano je porediti module koji stizu preko poste i busa sa klasicnim masovnim uvozom. Srpski kupac koji ne poznaje monteboya konacno ima mogucnost da kupi jednu vrhunsku memoriju, po krajnje realnoj ceni u odnosu na ostatak prosecne ponude.

Evo jedni g.skill hz od mog frenda.Stvarno mu vole c3 ,ali na c4 nisu baš nešto:d
[email protected]( only)

Poslednja izmena:
Moram i ja da priznam da sam odusevljen ramom, 575mhz zategnuta do besvesti 4-4-4-4-4-4-21-2-9-9-4-7-4-4 na 2.6V je za svaki respekt!!!

koji model g.skill-a? ovaj bas cepa...do sad nisam video brzi od 1000+ @CL3

Evo jedni g.skill hz od mog frenda.Stvarno mu vole c3 ,ali na c4 nisu baš nešto:d
[email protected]( only)
Rezultat je odlican mada pretpostavljam da je ovih cas3 promenjeno iz memset-a a to je mnogo blize cas4 nego cas3 posto ta promena ne radi dobro iz wina na 965 plocama ali cak i tako je fantastican rezultat, sve u svemu odlicna memorija ;) .

koji model g.skill-a? ovaj bas cepa...do sad nisam video brzi od 1000+ @CL3
Nije toliko bitno kako je sertifikovan bitno je da je HZ ;).

Poslednja izmena:
sto se tice cene...ko zna sta mu treba i zeli vrhunske perfomanse,pa cak i da obara WR ;) nece zaliti para.....nijedne druge tako dobre memorije nema kod nas,ne moze je svako dovuci od preko,a i kad treba tako da se nategne onda i znaci garancija i mogucnost reklamacije i super je i za svaku pohvalu sto je neka firma napokon resila da dovuce tako dobre memorije kod nas...treba pitati car-a,spacemaster,kakaroth,misko,dekara,nikola i druge koliko su placali memoriju i dovlacili od preko....npr ja sam moje dovukao iz usa,kostale me 210€ i nemam garanciju

Deplasirano je porediti module koji stizu preko poste i busa sa klasicnim masovnim uvozom. Srpski kupac koji ne poznaje monteboya konacno ima mogucnost da kupi jednu vrhunsku memoriju, po krajnje realnoj ceni u odnosu na ostatak prosecne ponude.

Apsolutno se slažem sa obojicom. Čisto da nedodje do zabune nisam ja ništa loše ni rekao niti pomislio, čak šta više da imam para verovatno bi i sam uložio u istu ;) I meni je drago Nedjo sto takav hardver od sada može da se nađe i u srbiji :wave:

Poslednja izmena:

Skupo, skupo, skupo, bruka skupo, i ne vredi tih para nikako, i preko grane ovi moduli su 50-etak eura jeftiniji po kitu. Ima modula koji su skoro pa dulo jefiniji, koji su jos brži od OCZ-a, kao sto je Crucal , svi WR rekordi su ostvareni na istim
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=145196
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=145664
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=145523
Trenutni WR http://www.jmax-hardware.com/forum/index.php/topic,404.new.html#new

Ovoga ima u nemačkoj
http://www.alternate.de/html/shop/p...Arbeitsspeicher&Level2=DDR2&Level3=DDR2-1066&
pa još toga
http://www.alternate.de/html/shop/p...eitsspeicher&Level2=DDR2&Level3=ab+DDR2-1066&
http://geizhals.at/deutschland/?cat=ramddr2

A ovoga ima kod nas http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=131197
Da napomenem moduli na pomenutom linku tj. Geil ultra deklarisani su da rade na 1000 4-4-4-12 2 X 1Gb, poseduju micron D9GKX čipove (trenutno najbrži čipovi na svetu) i svakao mogu rame uz rame da stanu sa OCZ modulima iz naslova (koji imaju iste čipove), gde bi možda sa Geil-om izvukli i veći klok, a na sve to kosta dva puta manje i ostane jos i kusur :d .

Poslednja izmena:
palo testiranje na plus-icu

nikola okaci tu validaciju,za pocetak ;)
misko idi kod nikole da mu izmodujes plocu,ne moze Vddr preko 2,45v :D

Poslednja izmena:
a koji je tu proc i na koliko je on:wave:

inace ove ocz su extra verovetno mogu i 1200+:-devil-:

Ne nego 1440+MHz za slikanje :-devil-:
Naime nikolasov CPU ima super nebagovitu komunikaciju sa magistralom u vidu visokog kloka FSB-a (veoma, ali veoma stabionog), gde bi bilo koja micron D9GKX memorija sa njegovim CPU-om morala da ide preko 700MHz (1400MHz), primera radi nek neko proba sa nekim drugim CPU-om ovaj OCZ i ubeđen sam da neće izvući isti klok memare, jel tako Nidžo ;)

Poslednja izmena:
Ne nego 1440+MHz za slikanje :-devil-:
Naime nikolasov CPU ima super nebagovitu komunikaciju sa magistralom u vidu visokog kloka FSB-a (veoma, ali veoma stabionog), gde bi bilo koja micron D9GKX memorija sa njegovim CPU-om morala da ide preko 700MHz (1400MHz), primera radi nek neko proba sa nekim drugim CPU-om ovaj OCZ i ubeđen sam da neće izvući isti klok memare, jel tako Nidžo ;)

sto se tice komunikacije sa magistralom za sada na 2.45V,hehehe ;)

na 5-5-5-15 samo 688 MHz.

Memorija mi je data na blagi TEST,tj. nije moja pa da je odsrafim i zato se ponasam u tom skladu.Kada bih dobio blagoslov :d :d :d
Moja pretpostavka je da moze puno,koliko :-devil-:

Prilozi

• 2.45V.jpg
    2.45V.jpg
    166.4 KB · Pregleda: 79
sto se tice komunikacije sa magistralom za sada na 2.45V,hehehe ;)

na 5-5-5-15 samo 688 MHz.

Memorija mi je data na blagi TEST,tj. nije moja pa da je odsrafim i zato se ponasam u tom skladu.Kada bih dobio blagoslov :d :d :d
Moja pretpostavka je da moze puno,koliko :-devil-:

Ma odšrafio bi je ti preko 2.45V samo da je modovana ploča, znam te čiča:d
Nego, ako hoćes dođi kod mene ponesi istu i CPU (naš gde sam), pa da vidimo kako se ponasa sa P5K DLX;)

Poslednja izmena:
A ovoga ima kod nas http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=131197
Da napomenem moduli na pomenutom linku tj. Geil ultra deklarisani su da rade na 1000 4-4-4-12 2 X 1Gb, poseduju micron D9GKX čipove (trenutno najbrži čipovi na svetu) i svakao mogu rame uz rame da stanu sa OCZ modulima iz naslova (koji imaju iste čipove), gde bi možda sa Geil-om izvukli i veći klok, a na sve to kosta dva puta manje i ostane jos i kusur :d .

Imas neki dokaz da je na geil-u GKX? Kao sto je stax vec rekao na ocz-u je GMH ;) .

Aha :d
greska korise čipove D9GCT koji su po performansama isti sa D9GKX i unekim slučajevima i bolji, sa istim pakuju i PC2-9280 Ultra Plus nodele ;) , a opet bolji od D9GMH:)

Znaci ipak nisi siguran :), i moras se odluciti jel bolji GKX ili GCT? Ja glasam za GKX ;) . Ako malo bolje pogledas koje cipove ko koristi videces da samo Geil koristi GCT cipove na svojim vrhunskim memorijama. Ostali veliki igraci vrlo retko koriste ove cipove.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno