Šta je novo?

OCZ CL 4 i CL 3 ... zaborav

core.graphics

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2006
Poena
390
OCZ (OCZ2FX800C32GK) DDR2 PC2-6400 800MHz CL 3 FlexXLC Edition 2GB (2x1024MB) Dual Channel Kit

OCZ (OCZ2FX800C42GK) DDR2 PC2-6400 800MHz CL 4 FlexXLC Edition 2GB (2x1024MB) Dual Channel Kit

imam jednu od ove dve , nisam u mogucnosti da vidim koja je memorija , a hteo bih da dokupim jos 2GB, znaci razlike su u CL 3 , CL 4 protpodtsvljam da se radi o latencijama... ja mislim da imam CL 4 ali nisam suguran, pa me zanima ako ne pogodim ovu sto imam i uzmem ovu drugu, oce li da radi sve ok, ili moram da uzmem sa istim latencijama.................

hvala na podrsci :wave:

A kako nisi u mogucnosti? Skini CPU-Z, klikni na SPD i procitaj.

Moze da proba, mada ni to nije bas najmerodavnije...

Tako, oni Geil-ovi Ultre su po SPD-u deklarisani kao 5-5-5-18 sa 800MHz, dok su fabricki predvidjeni za rad na 4-4-4-12.

Poslednja izmena:
A zar ti nije najbolje da ipak otvoris stranicu od kucista i zaviris do memorije?

uzmi cl3 i radice ti u oba slucaja :d

A zar ti nije najbolje da ipak otvoris stranicu od kucista i zaviris do memorije?

Bice manji problem da vidi na memoriji ,jer OCZ FLEX (OCZ2FX800C32GK) na sebi ima vodene blokove za hladjenje tj. cela memara je pokrivena Aluminijumskim hladnjakom sa cevima kroz koje prolazi voda (naravno ako imas vodeno hladjenje). Ako hoces da vidis na memoriji sta pise moras skinuti hladnjake,a tada gubis garanciju.
Najbolje je da vidis na pakovanju pise koji je model,ako si bacio pakovanje, idi kod dilera kod koga si kupio i zamoli ga da ti nadje u svom programu fakturu uvoznika, na njoj stoji u imenu memare da li je cl3 ili cl4 (naravno ako lik ima zivaca za to).

Nazad
Vrh Dno