Šta je novo?

Ocu da kupim comp pare no problem :)

VladoicA

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2006
Poena
300
hmm ocu da kupim racunar oko 1500 eura drugar mi je savetovao da uzmem ovo
AMD 4200 X2 Athlon s939 BOX Dual Core
DFI Nforce4 Ultra-D / ASUS Nforce4 A8N-SLI Premium
HDD 320 GB 16MB WD / Seagate
HDD 320 GB 16MB WD / Seagate
1 GB DDR RAM Kingston / Kingmax / PQI
1 GB DDR RAM Kingston / Kingmax / PQI
NVIDIA GeForce 7900GT 256 MB / ATI Radeon X1800XT 256MB
DVD RW Pioneer 111 / NEC 4571
Napajanje CHIEFTEC 620W
KUCISTE - CHIEFTEC LCX-01 B-B-SL
SAMSUNG / TFT / 205 BW / 20 inc
e sad posto je ovo pro forum :) zelim da cujem misljenje ljudi ovde moze li se za ovaj novac uzeti ista bolje i da mi napisu konfiguracije ako ih ne mrze znaci do 1500 eura moze malo preko hvala vam

Dark ta q6 na koju ti mislis je oko 250e ima sli itd (testirana je i na benchu). Yoti je mislio na onu "low budget" od nekih 160e sa 1xPCI-E (nije pogresio)

Proday je napisao(la):
Dark ta q6 na koju ti mislis je oko 250e ima sli itd (testirana je i na benchu). Yoti je mislio na onu "low budget" od nekih 160e sa 1xPCI-E (nije pogresio)
..nije pogresio za plochu nego za link na anadtechu gde je druga ploca(skuplja) testirana..samo toliko,,,nishta bitno...milsim opushteno :D..a njemu odgovara ova low budget..to je jasno..

Poslednja izmena:
Yoti je napisao(la):
MoBo: GIGABYTE GA-8I965-P-DS3

Mali OT: Kakva je razlika između ove predložene ploče i ploče Gigabyte 965P-DQ6?! Na GA sajtu ne da ne mogu da se snađem, nego... :S:

DQ6 ima ICH8R, 12-to stepenu naponsku jedinicu, Realtek ALC888DD (Dolby Digital i DTS), Quad Cooling System, 2 PEG slota.

DS3 ima ICH8, Realtek ALC883 (bez DD i DTS), nema Quad cooling (heat pipe-ovi na NB i MOSFET-ima)...

Zanimljiviji ce biti DS4 koji zadrzava "sve dobre osobine" DQ6 sa izuzetkom ALC-a, pogotovo ako cenom bude blizi DS3 (kao sto se ocekuje).

Sto se topica tice, naravno da je C2D bolje resenje, ali ako covek hoce da uzme velike diskove (2x320GB), 2GB Ram-a, ozbiljnu graficku tipa 7900GT, 20"TFT ... bojim se da do 1500E ne ostaje za C2D i solidniju plocu (ili recimo da spakuje sve u neki JNC :) ). Takodje saveti tipa 1GB, manji diskovi, manji TFT ne pomazu dok se ne izjasni sta ce raditi sa racunarom i da li mu mozda bas tako nesto i treba.

Poslednja izmena:
Ako ti se uklapa u budzet,i ako imas mogucnosti ,sto se tice TFT monitora,ja bih ti toplo preporucio da ne uzmes nijedan model sa TN panelom,nego ako vec imas novca ,probaj da nadjes neki samsung model sa PVA panelom ili bilo koji xVA panel.Prvo razlika u kvalitetu slike je odlicna,a drguo,uglovi gledanja su oni koji su i deklarisani po specifikaciji...Pogledaj 970p ili 971p

Ako sam kome naskodio sa preporukom MoBo: GIGABYTE GA-8I965-P-DS3 ~170 Evra sorry :(
Znaci iskustva sa ovom plocom ravna jednoj velikoj nuli!!! :crash:

Nadam se da se to ne odnosi na DQ6, baš sam se navadio na nju... :p

Nazad
Vrh Dno