Šta je novo?

Ocitana memorija

• Začetnik teme Začetnik teme miomir
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

miomir

Poštovan
Učlanjen(a)
27.09.2014
Poena
59
Ima 4x2gb DDR3 ram memorije.Win 8.1 daje 8gb/4gb usable/
Kad udjem u bios daje
1 2 3 4
dimm slot/mb/ 2048 2048 2048 2048
enable slot/mb/ 2048 2048 - -
total memorz size 4096
u cemu je problem kako da aktiviram slotove,ako je to moguce.
Kad memorije stavim samo u 3 i 4 slot pc pisti i nece da startuje odnosno samo se upali a i ugasi.

cpu z vidi 8gb .

Win 8.1 64bit a ostalo
Intel I5 750 1156+LC-POWER COSMO COOL LC-CC95
Gigabyte GA-P55-UD3
Patriot ddr3 1333 4X2GB

Poslednja izmena:
Mora da si nešto čačkao po msconfigu ili se samo pobrljavilo.

kucaj u run u msconfig udji u boot pa advance i vidi dal je sve deštiklirano. Ako tako neće probaj da štikliras maximum mem.

Bilo je ocekirano, kada cekiram na max. i zelim da prihvati to stanje onda pise not raspoding i vrti u beskonacno.Jedino restartom mogu da uklonim.
Nedavno sam menjao cpu imao sam i3 a sada i5.Mislim da od tada ne ocitava 8g nego 4g.kada stavim 2x2g na 1 i 3 slotu kaoko je ranije bilo ne vidi 3 slot./bios/Da nije nesto u podnoziju procesora.Win vidi 8g,cpu z vidi 8g ali su samo 4 u upotrebi.Kada postavim ram u 3 i 4 slot onda racunar stalno pisti i restartuje.Memorije su dobre jer na 1 i 2 rade ok.

Poslednja izmena:
A da ubiješ win sa novim?

Ma kakvo podnožije ne tripuj se softverski je problem.

Ali u biosu ne vidi slot 2 i 3

enable slot/mb/ 2048 2048 - -

Drugar imao slican problem... Pokidao je pinove na procesoru.

Problem je do kombinacije CPU + MB (1156 socket) sa memorijom. Na konfi iz potpisa sam prvo imao I3, i 2 stapa od po 4 GB (Transcend i Kingston), radilo je u bilo kojoj kombinaciji (Single ili Dual channel, bilo koji slot). Promenio sam cpu i stavio I5, i obe memorije moraju da su u odredjenim slotovima da bi radilo sve kako treba (mislim da sam cak promenio Transcend i stavio Hyndai, i tek je onda proradilo).
Resenje je da prodas ta 4 stapa od po 2 GB i kupis 2 od po 4 GB, i to sa mogucnoscu provere da li ce da rade na toj ploci u kombinaciji sa I5. Ili da se vratis na I3.

Kada udjem u msconfig i kada cekiram na max. i zelim da prihvati to stanje onda pise not raspoding i vrti u beskonacno.Jedino restartom mogu da uklonim.

Tek sam nedavno resio problem.Tacnije resio je moj prijatelj kome je to posao.Skinu je procesor i ustanovio da su nekoliko nozica bilo savijeno .Nekoliko puta je skidao i probao ,ispravljao i najzad uspeo.Sada bios a i win ocitava svih 8gb rama.Zahvaljujem svim na savetima.
Srecna nova i bozic.cheerscheers

Nazad
Vrh Dno