Šta je novo?

Ocenite ploce

serbijak

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2003
Poena
601
Zanima me kvalitet ploca kao sto su Asus P4S-x/l, asus p4pe-x, msi 648f neo-l, asus a7v8x-x, asus a7v600-v, a7n8x-x. Koje komponente da stavljam a da odgovaraju najbolje ploci od procesora do misa. Koji kuleri su dobri za amd jer cujem da se mnogo greju. Od komponenti sam imao na umu intel celeronove procesore od 1.7-22ghz 256ddr memorije ,grafika asusova 64mb v9180 mx440, za amd od1800+ do 2200+ itd. Recite sta je najbolje od ovog ponudjenog.

Stavi kvalitetne, "brand name" komponente. Kupi AMD, celeron je zivo sr.nje koje i sam Intel reklamira kao kancelarijski procesor. Od ploca koje si naveo najbolje ce sesti A7N8X-X. Sto se kompatibilnosti tice, ako racunar kupujes u celini, ne beri brigu. Oni ce ga skopiti da radi i dati ti godinu dana fore (garancije) da ga isprobavas.

serbijak je napisao(la):
Zanima me kvalitet ploca kao sto su Asus P4S-x/l, asus p4pe-x, msi 648f neo-l, asus a7v8x-x, asus a7v600-v, a7n8x-x. Koje komponente da stavljam a da odgovaraju najbolje ploci od procesora do misa. Koji kuleri su dobri za amd jer cujem da se mnogo greju. Od komponenti sam imao na umu intel celeronove procesore od 1.7-22ghz 256ddr memorije ,grafika asusova 64mb v9180 mx440, za amd od1800+ do 2200+ itd. Recite sta je najbolje od ovog ponudjenog.

Asusove ploče sa -X na kraju su najjeftinije i najnižeg kvaliteta u njihovoj ponudi. Zaobiđi KT600 čipset, potraži neku NForce ili KT400 ploču, recimo u MSI izvedbi. U principu trenutno je AMD varijanta je isplativija, ukoliko si uzimao u obzir Celerona. Što se tiče grejanja procesora, to je već duža priča :) , ali ako ne nameravaš da se baviš overklokovanjem procesora, moga o bi da uzmeš u razmatranje BOX varijantu. Grafika koju si naveo je ok, ali ne očekuj nešto spektakularno. Što se tiče procesora, pa probaj da nabaviš otključani XP na 1800, jer se on bez problema može namestiti na znatno veći takt. Ram od 256MB je trenutno neki standard/minimum, razmisli o 512. :mrgreen:

Athlon XP naravno, a sto se tice ploce koliko kosta toliko je i hvalitetna otprilike tako ti je to sto vise das para to je bolja nema tu mnogo nauke naravno Abit i epox su za AMD najbolje (naravno pricam o nforce) a o low cost varijanti ploce bilo bi best buy asus sa dodatkom -X na kraju...

!!!

kjgkreek je napisao(la):
... a o low cost varijanti ploce bilo bi best buy asus sa dodatkom -X na kraju...
U cemu je caka kod tog dodatka -X, odnosno sta je oslabljeno u odnosu na varijantu bez?
Pozdrav!

Recimo siromasan ti je paket opreme koji se dobija uz plocu, recimo onda kod nforce varijante nije dualmemorijska ploca nego single, svuda gde se moglo da ustedi na kondenzatorima i slicnim stvarima a da to ipak radi stabilno to je i uradjeno tako da prakticno te ploce su ne upotrbljive za o/c ali za neki stabilan rad na normalnom setovanju sasvim su ok jer je izrada i dalje ipak bolja od matsonic-a.Dakle sa ploca je uklonjeno manje vise sve sto nije neophodno za standardni rad iste.

Ako kupujes za sebe zobidji amd-u i kupi Intel za malo ili mnogo vise love,ustedeces zivaca.Ovo ti govorim iz licnog iskustva a ne kao savet iz testova.
Nauci zlatno pravilo-NEMA ZA MALO PARA DOBRE MUZIKE,ploce do 100e
zaobidji.
Ako meni ne verujes procitaj postove o problemima sa amdom unazad dva meseca,sve problem do problema.
Konkretno,pre nove godine ucestvovao sam u kupovini racunara za kioleginicu kod SIMM-a, i ne gledajuci Bench te nedelje,zbog njene zelje da za malo para dobije mnogo, predlozim Asus A7N8X-X + AMDXP2400.
Od tada do danas ona ima reset kompa na svakih 1-2 sata iz neobjasnjivih razloga,na Benchu svaki drugi post u vezi cudnih stvari koje ova ploca izaziva,sastavljac kompa glumi pametnjakovica ne veruje u desavanja a ja ispado .......
Elem, BEZITE OD ASUSOVE SERIJE A7_8X-X, JAKO JE NEKVALITETNA,
CITAJTE POSTOVE I NE KUPUJTE JEFTINE PLOCE-BAR NE U KOMBINACIJI
SA AMDOM.

ljubapo je napisao(la):
Ako kupujes za sebe zobidji amd-u i kupi Intel za malo ili mnogo vise love,ustedeces zivaca.Ovo ti govorim iz licnog iskustva a ne kao savet iz testova.
Nauci zlatno pravilo-NEMA ZA MALO PARA DOBRE MUZIKE,ploce do 100e
zaobidji.
Ako meni ne verujes procitaj postove o problemima sa amdom unazad dva meseca,sve problem do problema.
Konkretno,pre nove godine ucestvovao sam u kupovini racunara za kioleginicu kod SIMM-a, i ne gledajuci Bench te nedelje,zbog njene zelje da za malo para dobije mnogo, predlozim Asus A7N8X-X + AMDXP2400.
Od tada do danas ona ima reset kompa na svakih 1-2 sata iz neobjasnjivih razloga,na Benchu svaki drugi post u vezi cudnih stvari koje ova ploca izaziva,sastavljac kompa glumi pametnjakovica ne veruje u desavanja a ja ispado .......
Elem, BEZITE OD ASUSOVE SERIJE A7_8X-X, JAKO JE NEKVALITETNA,
CITAJTE POSTOVE I NE KUPUJTE JEFTINE PLOCE-BAR NE U KOMBINACIJI
SA AMDOM.

E sad ga opravi za duplu desetku :x

Problemi sa ovim ili onim nemaju bas nikakve veze sa procesorom.
Pre svega je problem u kvalitetu komponenti koje stignu i u znanju lika koji sklapa kompjuter ili kantu, sta vec ispadne posle njega.

Prodajem kompjutere i aktivno ucestvujem u sklapanju i servisu, i za 10-tak godina sto se bavim time uvek je bilo problema i na jednoj i na drugoj vrsti platforme.

To sto neko u nekoj firmi nema veze sa mozgom nikako ne znaci da je AMD njesra. Naprotiv u zadnjih godinu dana sam imao toliko *******cija sa jeftinim Celeron konfiguracija da sam resio da za Intel prodajem samo ono sto unapred znam da ce da radi kad ga sklopim.

Drago mi je da se javio i jedan profesionalac,pa bi bio red da nam svima pomogne i predlozi NAJSTABILNIJE komponente za amdu i intela, mislim na konkretne modele ploca.
Ako moze i njegovo strucno misljenje i rang lista proizvodjaca opet iskljucivo po kriterijumu stabilnosti rada i dugotrajnosti ploca.
Ajde brate sad pomozi da zivimo svi u slozi,ko pravi srbi cheers

neku NForce ili KT400 ploču, recimo u MSI
Ima mnogo boljih ploca od MSI-a za te ili slicne pare , tako da
ja kazem ne MSI ! (Epox 8RDA npr. ili ABIT NF7 - bez S)
ljubapo:
NEMA ZA MALO PARA DOBRE MUZIKE
Ima i to je AMD :mrgreen:
Ako se tvojoj koleginici stalno resetuje racunar i ima ostale probleme
e onda je to za reklamaciju jer tu nesto ne valja .....tako da tvoj
zakljucak nema veze sa svim plocama A7N8X-X vec sa primerkom.
Sve A7N8X-X koje sam prodao rade k'o sat.

i na kraju
4 serbijak:
Od ploca koje si naveo Dobre su P4PE-X i A7N8X-X..... ne kazem da su odlicne i savrsene ali korektno i stabilno rade svoj posao
Vrlo korektno radi i ona A7V8X ali kod nje sve ide na default vrednostima
tj. OC potencijal je skoro nikakav , eventualno mozes furati XP 1700 na
magistrali od 166 MHz i to je to , a preko toga je nestabilno)
Dalje mozes sam da biras da li ces dati ISTE pare za kombinaciju Intel Celeron
1.7 + ASUS P4PE-X ili za kombinaciju AMD XP 1700+ + ASUS A7N8X-X
Po meni mnogo bolja je AMD konfiguracija , Celeron jednostavno ne moze
da primirise AMD-u koliko je spor i neupotrebljiv.Ako vec hoces jaci CPU od
1700+ onda idi na 2400+ ili na Barton 2500+
Za grejanje se ne brini ima mnogo dobrih i jeftinih coolera
Dalje preporuka je bilo koja 512MB DDR memorija 333MHz
(moze i 400 mada ne vidim svrhu jer mislim da neces overclockovati)
GF4 MX vise i nije za igre , ali ako nemas para OK , samo pazi da nije
64-bit memorijska magistrala (po dva mem. cipa sa obe strane kartice)
Zato bih ja uzeo npr. Prolink GF4MX 440 , 128-bit memorijska magistrala
(po 4 cipa u obrnutom L rasporedu sa obe strane kartice pa jos i BGA)
Dalje ...JAKO bitna stvar:nikako 40GB HDD Maxtor jer je to model
Diamond Max 8+ koji je pravo djubre i sampion u reklamacijama....
Ako zelis vec 40GB onda mozda WD ?
Ako hoces CD-RW onda LG 52x ili Lite On 52X stvar je jasna
Moj savet je makar DTK 300W kuciste , jer je jeftino a dobro , mada ja preferiram
Chieftec DG-01W
Mis :mrgreen: Logitech onaj osnovni ili npr. A4 Tech SWOP35
Tastatura :mrgreen: DTK multimedia keyboard naravno....
Naravno jos sto se tice ploce ti si sam predlozio ASUS-a A7N8X-X a ja bi rekao
jedna od one dve na pocetku mog posta (EpoX i ....)

Pozdrav

Svaka cast na pravom odgovoru, opsirno i konkretno.
Ajde sada malo i meni pomozite za potencijalnu kombinaciju :

cipset Intel 875 - koja ploca(i cija) i to samo jedan kriterijum NAJBOLJA
bez obzira na cenu, stabilnost = sigurnost

memorija- cija i koja , bez obzira na cenu.

kuciste - cije i koje ,preferiram sto jace , bez ...............

Mozda vam ovo izgleda preterivanje ali ostalo vadim iz starog kompa pa koristim staru periferiju i onda ovo i ne izgleda skupo. cheers

Nazad
Vrh Dno