Šta je novo?

ocena konfiguracije

Belba

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
301
pozdrav,
želeo bi da prokomentarišete moju novu konf.
da li ima ljudi sa ličnom i kakva su im iskustva?
MB
Foxconn Intel P35A
CPU
Intel E6750 Core 2 Duo 2,66GHz/1333/4MB
+
Titan Vannesa L-type
GPU
8800 GTS Leadtek 320MB
RAM
OCZ Reaper Heatpipe 1066MHz
PSU
Chieftec CHIFGPS550
HDD
WD Caviar 5000AAKS 16MB

poz

Masna mashina....nego koliko memorije uzimas....Minimalno 2 GB.....mada na ovo moze i 4

Koja je svrha teme ako smem da znam, nije mi bash najjasnija? Da se vidi da imash super makinu ili tek treba da kupish pa pitash za savete da li valja ?

pozdrav,
želeo bi da prokomentarišete moju novu konf.
da li ima ljudi sa ličnom i kakva su im iskustva?
MB
Foxconn Intel P35A
CPU
+
Titan Vannesa L-type
GPU
8800 GTS Leadtek 320MB
RAM
OCZ Reaper Heatpipe 1066MHz
PSU
Chieftec CHIFGPS550
HDD
WD Caviar 5000AAKS 16MB

poz

Ne kapiram, tek si dosao na forum i pitas kakva je tvoja nova konfiguracija, a u Moja masina ti stoji neka druga konfiguracija :trust:.
Ali ajde da prokomentarisem...Nisam do sad cuo za tu plocu, vidim da je P35 chipset, ali opet to je verovatno sto vecina prodavaca kod nas valja Gigabyte, Asus, DFI...
Neko ti je vec rekao, 2GB Rama pod obavezno...
A napajanje ti je krs (uzimajuci u obzir ostatak kompjutera naravno :D), taj Chieftec kosta nekih 70-tak evra, dakle dodaj jos 30 evra i uzmi lepo Corsair 520W... Ako ti bas fali kinte (sto sumnjam da je slucaj, samo kad vidim izbor memorije), onda umesto te Leadtek mozes da uzmes "obicnu" Asus-ovu 8800GTS (sve su one u sustini iste, samo su neke vec fabricki (hardverski) overclockovane za mali procenat, sto jelte ove neoverclockovane mogu dostici softverskim overclockom :type:), i da uzmes neku jeftiniju memoriju ili neku drugu plocu...

Poslednja izmena:
Koja je svrha teme ako smem da znam, nije mi bash najjasnija? Da se vidi da imash super makinu ili tek treba da kupish pa pitash za savete da li valja ?

tek treba da stigne, za nekih 15ak dana.
još ima vremena da je dobudžim, ovo mi je inače prvi Intel, pa me zanima konf.

hvala na dobrodošlici.

:D

Za plocu ne znam (Foxconn Intel P35A) cini mi se da je negde hvale da je solidna,sa solidnim overklok potencijalom,nista preterano,mozes da uzmes npr. Biostar TP35D2-A7 tu oko 7000 din. toliko sam je ja platio koja ima provereno dobre overklok mogucnosti,ili neki Asus,Gigabyte,DFI itd koje su odlicne,ali skuplje,al cim ti uzimas 8800gts,mislim da ti nije neki problem da uzmes neku skuplju plocu,i obavezno minimum 2gb memorije,ostalo je ok:D

A Striker?! Kad ti vec kinta nije problem... Taman uzmes malko jeftiniji ram. I da.... Nemas zvucnu.... Svidja mi se predlog da nadjes neq GTS fabricki malo overklokovanu, fino je to, mada i ovako je super... Napajanje bi isto moglo da se promeni...

Poslednja izmena:
Ma ovo mora da je neka *******cija....
U potpisu druga masina, takodje c2d, a u slucaju da si je ti sklapao ili neko drugi ko se razume u racunare ni u ludiloo ne bi stavio bre foxconn plocu...... Neki Biostar, Asus bi vec bilo razumno...:D
Ovo se neko sprda sa nama lol :p

Poslednja izmena:
Nemoj da zazires od Foxconn-a prijatelju, ploce su im odlicne imao sam jedno vreme njihovu 965 plocu P9657AA-8EKRS2H koja je slabiji model od pomenute i bio sam zadovoljan, masina koju sklapas je extra jaka tu nema nista da se doda ili oduzme, sem rama jo 1gb.

hvala na svim odgovorima.
ipak ću morati da promenim napajanje, vidim da mnogi sa njim nisu zadovoljni.

Ma ovo mora da je neka *******cija....
U potpisu druga masina, takodje c2d, a u slucaju da si je ti sklapao ili neko drugi ko se razume u racunare ni u ludiloo ne bi stavio bre foxconn plocu...... Neki Biostar, Asus bi vec bilo razumno...:D
Ovo se neko sprda sa nama lol :p

Gde u potpisu ima C2D kad ima 3200+ ?? :trust:
Ovo za plochu se slazem.... Uzmini neki Gigabyte / ASUS / DFI / Biostar P35

I uzmi josh jedan GB rama pod obavezno !!!

po svemu sudeći evo je mašina:
MB
Asus P5K
CPU
+
Titan Vannesa L-type
GPU
8800 GTS Leadtek 320MB
RAM
OCZ Reaper Heatpipe 2x1GB@1066MHz
PSU
SP/700W ATX ThermalTake W0106RE
HDD
WD Caviar 5000AAKS 16MB

čim je se dočepam i malko "izmučim:d", javljam konačne utiske

Promeni cooler. To je makar sitnica ;)

po svemu sudeći evo je mašina:
MB
Asus P5K
CPU
+
Titan Vannesa L-type
GPU
8800 GTS Leadtek 320MB
RAM
OCZ Reaper Heatpipe 2x1GB@1066MHz
PSU
SP/700W ATX ThermalTake W0106RE
HDD
WD Caviar 5000AAKS 16MB

čim je se dočepam i malko "izmučim:d", javljam konačne utiske

Sve ti je na mestu; konfa ti otkida, ali ozbiljno, napajanje je ovde najbitnije kada je upitanju neki buduci upgrde! Pogldaj koliko ima ampera na +12V grani, jer ti je to jako bitno!!! Mada bi tvoje trebalo imati minimum 40A na +12V - a to to je dovoljno i za 8800GTX SLI!!!:D

Pozz, i javi sta uradi!:)

Nazad
Vrh Dno