Šta je novo?

OC Semron 2500+

strajo3

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2007
Poena
309
Njegov default je 1.75 GHz, mogu li da ga oveklokujem i ako mogu, kako?

s obzirom da imas dobru plocu(k'o ja:)) imas u bios podesavanja da dizhes fsb i mnozhilac...
koliki ti je sad fsb i mnozhilac?!
imas program cpuz za to..sva ocitavanja u vezi proca i memorija

Mnozhilac mi je 10.5, a "Rated FSB" je 332.7MHz, i "BUS SPEED" 166.4MHz!!!

A neshto sam chitao podizanje voltazhe ili neshto slichno... ili samo odem u BIOS i podignem na 200 ili shta PLS SHTO PRE NEK MI NEKO KAZHE!!!

A samo da znam ako syebem neshto da mi kazhesh shta je clear MOS i kako to da uradim?! I josh samo jel treba da uzimam neki kuler?!

clear MOS ili CMOS ti je kad perko jumpera na plochi vratish bios na fabrichka podeshavanja. ili ako ne nadjesh jumper za to, samo izvadi bateriju na 10ak sekundi i vrati je nazad i bios ce se resetovati. naravno ovo sve radis bez strujnog kabela prikljuchenog u kuciste. shto se kulera tiche za testiranje mozhesh i sa tim shto sad imash da probash, ako primetish da ti se procesor pregreva (shto verovatno nece biti sluchaj) onda razmisli o kupovni drugog kulera.

i zakljucaj AGP Frequency na 66,a PCI na 33(hoce to da brljavi kad dizes FSB)

E i josh neshto: kad stisnem ENTER na mnozhilac ono izlista shta sve mozhe, pa... jel to znachi da mogu da ga promenim... ili shta...
P.S.
Nisam hteo da diram da neshto ne bi' syeb'o

množilac ne možeš da menjaš na sempronu, ali očekuj da ćeš 200MHz FSB verovatno izvući, možda uz mali dodatak napona za CPU (+0.05V npr)

:wave:

Nazad
Vrh Dno