Šta je novo?

OC problem

MurDock

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Krenimo od pocetka...
Do pre 2 dana sam na Epox 8KHA+(via266a) sa 256MB PC32000 NCP-a svoj XP 2000+ furao na 2100MHz (12.5x165)... Nakon ubacivanja PQI 256MB PC3200 modula nema sanse da stabilno radi na FSB-u vecem od 140...
Nije pravio probleme (na FSB-u 165) dok nisam pokusao da igram NFSU2 (pre toga je igrana Mafija i nije bilo problema). Igra zamrzne i jedini lek je restart... Isti slucaj je i sa 3dMark03 dok 2001 radi bez greske...
Memoriju sam proverio MemTest-om i nije prijavio ni jednu gresku...
Ako to ima nekakve veze PQI je dvostrana a NCP jednostrana...
Da li imam neslaganje modula ili je ovaj PQI neispravan...? :wall:
Imam mogucnost da zamenim NCP za PQI pa me interesuje koliko je to pametno...

Izvadi NCP modul pa probaj sta ti se desava kada je samo PQI u memorijskom slotu. Inace sa dva modula uvek se postize manji FSB nego kada je samo jedan u slotu. Javi sta si uradio.

Probao sam samo sa NCP-om i ista prica... Nema sile da radi stabilno iznad 150... Zamenio sam NCP za PQI ali i dalje isto... Da nije do ploce...?

Olabavi tajminge memorije i stavi Command rate na 2T ako vec nije tako setovano. Inace ploce uvek lakse rade sa jednim nego sa 2 modula, odnosno postizu veci FSB sa jednim.

Ma probao sam sve moguce kombinacije... Na bilo kom setovanju memorije nema sile da predje 150 stabilno... Probao sam i sa samo jednim modulom i isto... Naj cudnije od svega je sto je do ubacivanja drugog modua sve radilo OK na 165 nakon toga je sve krenulo niz brdo... Ocigledno memorija nije problem tako da ostaje samo ploca... I onako je vreme da matori Epox poleti... :crash:

a mozda je i graficka...da je do memorije, 3dmark2001 prvi ne bi radio. A posto kazes da on radi, a da 2003 ne radi, pretpostavljam da je do graficke. Izvadi graficku i probaj onda :d :d Salim se, probaj da zamenis graficku sa nekom drugom, novijom (pozajmi na pola sata) posto sa dizanjem FSB-a na VIA chipsetu dizes i AGP/PCI frekvenciju moguce je da graficka ne podnosi.

Razmisljao sam i o tome ali je sve lepo radilo do pre 2 dana... Inace graficka je 9600pro... Uspeo sam delimicno da sredim stvar ostavljajuci memoriski clock na byspd... Sada radi stabilno ali je osetan pad performansi...

uuuu, ATI bas ne voli menjanje AGP magistrale, probaj da strpas testa radi neku nVidiju, recimo mx440 ili ti4200, za njih znam da im ne smeta AGP freq.

Nazad
Vrh Dno