Šta je novo?

OC problem sa gigabyte 4850

T00L

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
grafa radi sasvim normalno na core 725 mem 1070 i stabilna je sat vremena u furmarku dok u igrama pravi problem posle par minuta prijavljuje mi neku gresku sa display adapterom zasto ? (drajveri su 8.12 vista 64)

grafa radi sasvim normalno na core 725 mem 1070 i stabilna je sat vremena u furmarku dok u igrama pravi problem posle par minuta prijavljuje mi neku gresku sa display adapterom zasto ? (drajveri su 8.12 vista 64)

Ocigledno da je taj Furmark, budjaveze?!

Preimenuj FurMark.exe u nešto drugo, f.exe na primer, pa pokreni onda i vidi da li puca... ;)

najcudnije je sto i 3d mark prolazi bez problema satima!

stavi da ti 2d i 3d klokovi budu isti, tako je kod mene isto pucalo, nekad sa vpu recoverom a nekad bsod. furmark isto nije hteo da pukne ali sve igrice i 3dmarkovi su pucali. a da je budjaveze nije pratio sam koliko optereti grafiku i uopshte napajanje. merio sam unimerom i mnogo vishe opterecuje nego npr crysis. ;)

probao sam i idalje je isti problem, cak sam stavljao i novi bios sa tim klokovima i ista situacija tako da sam batalio posao za ovom grafom, nikad vise gigabyte!

Malo ti je 725 na HD4850 :d Nemoj biti malodusan, to je odlican klok za tu kartu! Da li si se potrudio da ohladis naponsku na kartici? Jesi li provetrio tog chiefa?
Ta karta koju posedujes je sve samo ne krsh!
:wave:

ma kuciste ima 4 kulera 3x8 i 1x12 plus su sredjeni kablovi. hteo sam da uzmem cool vivu za grafu ali...

Veruj mi da imas odlican primerak karte :)

ali kako da je nateram da radi u igrama???

Stavi klok na 700/ 1100 i probaj, vise ti za taj monitor ne treba :) Citaj malo, ljudi su sretni kada dostignu 675/ 1000 :d Ti bi svetskog rekordera i usled nezadovoljstva natprosecno dobru karticu proglasavas za krsh?
Ako zelis veci klok dizi PCI-E na 110, ali da li ce ploca i hardovi izdrzati? Veliki je rizik i za benchovanje preterivati sa brzinom PCI-E!
Od mene toliko :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno